Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Διαμαρτυρία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών για προτιθέμενη φορολόγηση ασφαλίστρων


Φημολογείται ότι στο επικείμενο φορολογικό νομοσχέδιο περιλαμβάνονται ρυθμίσεις, οι οποίες καταργούν τα ήδη περιορισμένα φορολογικά κίνητρα που προβλέπονται σήμερα για τον τομέα της ιδιωτικής ασφάλισης και επιπλέον θα φορολογούν ως εισόδημα του εργαζομένου την εισφορά του εργοδότη που καταβάλλει γι’ αυτόν στο πλαίσιο ομαδικού ασφαλιστηρίου συμβολαίου.

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών εκφράζει την εντονότατη ανησυχία και αγωνία των χιλιάδων μελών του που δραστηριοποιούνται σήμερα στο χώρο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, την οποία έχει πυροδοτήσει η συγκεκριμένη φημολογία.

Είναι προφανές ότι το σκοπούμενο ταμειακό μέτρο αγνοεί παντελώς τη σημερινή αδιέξοδο κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Έλληνας πολίτης ερχόμενος αντιμέτωπος με συνεχείς μειώσεις της σύνταξής του και την ανάγκη του για εναλλακτικές λύσεις προσφερόμενες από το χώρο της ιδιωτικής ασφάλισης.

Είναι επίσης προφανές ότι οι επίμαχες ρυθμίσεις θα συρρικνώσουν την αγορά, ενώ θα αφανίσουν και τον κλάδο των ομαδικών ασφαλίσεων ζωής αποστερώντας σημαντικά έσοδα από τον μικρομεσαίο ασφαλιστικό διαμεσολαβητή, ο οποίος τη δεδομένη χρονική συγκυρία δοκιμάζεται σκληρά, παλεύοντας για την επαγγελματική του επιβίωση.

Ζητούμε από την Πολιτεία να διατηρήσει τα υφιστάμενα φορολογικά κίνητρα και να προβλεφθεί, όσον αφορά στα ομαδικά συνταξιοδοτικά προγράμματα και στη βάση της υφισταμένης ευρωπαϊκής πρακτικής, η αυτοτελής φορολόγηση του ασφαλίσματος που θα λάβει ο εργαζόμενος κατά το στάδιο καταβολής του, αντί της άδικης ετήσιας φορολόγησής του που φαίνεται να προωθείται.

Κλείνοντας, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών υπογραμμίζει την ανάγκη να ληφθούν σήμερα περισσότερο από ποτέ αναπτυξιακά μέτρα για το χώρο της ιδιωτικής ασφάλισης, καθώς αποτελεί έναν κλάδο της οικονομίας που έχει τη δυναμική να συμβάλλει στη σταθεροποίηση της εθνικής οικονομίας και να βοηθήσει ουσιαστικά στα διαρθρωτικά προβλήματα του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας κατά το μοντέλο των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

thirteen + 5 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Διαμαρτυρία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών για προτιθέμενη φορολόγηση ασφαλίστρων ! https://www.insurancedaily.gr/diamarturia-tou-epaggelmatikoy-epimelitiriou-athinon-gia-protithemeni-forologisi-asfalistron/