Ειδήσεις

Διανύουμε την πιο “θανατηφόρα” εβδομάδα του χρόνου


Μακάβριο, αλλά εμπεριστατωμένο. Η δεύτερη εβδομάδα του πρώτου μήνα του νέου χρόνου είναι η πιο επικίνδυνη, καθώς τώρα πεθαίνουν πολλοί περισσότεροι άνθρωποι από ό,τι οποιαδήποτε άλλη εβδομάδα του έτους.

Τα στοιχεία είναι συγκλονιστικά. Μια ανθρώπινη ζωή χάνεται αυτές τις μέρες κάθε 44 δευτερόλεπτα, κυρίως λόγω του κρύου και των ασθενειών. Το ανοσοποιητικό σύστημα πολλών ανθρώπων “πέφτει” λόγω των αρνητικών θερμοκρασιών, γίνονται ευάλωτοι σε λοιμώξεις και πολλές φορές η επιδείνωση επιφέρει τον θάνατο. Είναι ενδεικτικό ότι μόνο στη Βρετανία θα πεθάνουν αυτή την εβδομάδα κατά μέσο όρο 13.670 άνθρωποι.

Το υπόλοιπο έτος αναμένονται κατά μέσο όρο 9.756 θάνατοι κάθε εβδομάδα, σύμφωνα με τον Βρετανικό Independent. Τα στοιχεία δείχνουν, επίσης, ότι την εορταστική περίοδο και τα Σαββατοκύριακα επικρατεί αύξηση στους θανάτους ανθρώπων, οι οποίοι εισήχθησαν στα νοσοκομεία, λόγω έλλειψης προσωπικού. Όλα αυτά με τη σειρά τους σημαίνουν ότι πολλές οικογένειες θα πρέπει να συγκεντρώσουν χρήματα για να πληρώσουν για τις κηδείες.

Μια μελέτη από την εταιρεία χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών SunLife στη Βρετανία έδειξε ότι μια μέση κηδεία κοστίζει £ 4.271 (ήτοι 4.759 ευρώ), γεγονός που σημαίνει ότι συνολικά £ 58 εκατομμύρια θα μπορούσαν να δαπανηθούν για τις κηδείες σε ολόκληρη τη χώρα αυτήν την εβδομάδα. Η έρευνα έδειξε ότι το 37% των ανθρώπων δεν έχει κάνει κάποια πρόβλεψη για την κηδεία του, αφήνοντας την οικογένεια να καλύψει το κόστος.

Αλλά και όσοι είχαν κάνει “κομπόδεμα” για αυτές τις ώρες, δεν άφησαν αρκετά για να καλυφθεί το συνολικό ποσό. Επίσης προέκυψε ότι οι περισσότερες οικογένειες θα συνεργαστούν με το πρώτο γραφείο κηδειών που θα βορυν και δεν αναζητήσουν άλλα γραφεία, ώστε να εξασφαλίσουν καλύτερες τιμές. Αυτό το κάνει μόλις μία στις πέντε οικογένειες.

Πηγή: Healthmag.gr


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

11 − 5 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Διανύουμε την πιο "θανατηφόρα" εβδομάδα του χρόνου! https://www.insurancedaily.gr/dianyoume-tin-pio-thanatifora-evdomada-tou-chronou/