Ειδήσεις

Δικαίωση οφειλετών με χρέη άνω του μισού εκατ. ευρώ


Το Ειρηνοδικείο Ρεθύμνου, με απόφασή του, στα πλαίσια της Προσωρινής Διαταγής, παρείχε προστασία από τα καταδιωκτικά μέτρα των τραπεζών, σε οικογένεια οφειλετών , με συνολικό χρέος 552.154.49 ευρώ , σε 23 δάνεια ,σε τρις τράπεζες και στον Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Επί της ουσίας της υπόθεσης και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, της οποίας οι οφειλέτες είναι μέλη της, πρόκειται για οικογένεια, Ιδιωτικός υπάλληλος ο σύζυγος και συνταξιούχος η σύζυγος , με τρία ενήλικα τέκνα. Περιουσιακά στοιχεία που έχουν οι οφειλέτες στην διάθεσή τους είναι: πρώτη κατοικία κατά 50% έκαστος και δεύτερη κατοικία η σύζυγος, καθώς και χωράφια με ελιές, αγροτεμάχια και βοσκοτόπια. Οικονομική κατάσταση των οφειλετών α)Ο σύζυγος, από μισθό 1.246,56 ευρώ β)Η σύζυγο, σύνταξη 695,41 ευρώ, μηνιαίως και μέρισμα 831,84 ευρώ,το έτος.

Με την Προσωρινή Διαταγή ,το Ειρηνοδικείο του Ρεθύμνου ,όρισε: ,1)Δέχεται το αίτημα ,και χορηγεί Προσωρινή Διαταγή και για τους δύο, 2)Απαγορεύει στους πιστωτές προσωρινώς, μέχρι την έκδοση Οριστικής απόφασης, κάθε πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης κατά της κινητής και ακίνητης περιουσίας των οφειλετών , μέχρι την συζήτηση της κυρίας αίτησης 2)Ορίζει μηνιαίες καταβολές δόσεων , ποσού 300 ευρώ , για καθένα των αιτούντων στο σύνολο των αναφερομένων σε αυτή την Προσωρινή Διαταγή οφειλών, κατ άρθρο 8 παρ.5 του ν.3869/2010,μέχρι το χρόνο συζήτησης της υπό κρίση αίτησης της.

Το ποσό των 300 ευρώ,που ορίστηκε από το Δικαστήριο του Ρεθύμνου, είναι στα όρια του” μπορώ”, των εν λόγω οφειλετών.

Πηγή: Ένωση Καταναλωτών Κρήτης


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × one =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Δικαίωση οφειλετών με χρέη άνω του μισού εκατ. ευρώ! https://www.insurancedaily.gr/dikeosi-ofileton-chrei-ano-tou-misou-ekat-evro/