Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Δήμαρχος Σαλαμίνας: Νομικές ενέργειες για αποζημιώσεις από την καταστροφή

newsit.gr

Σε νομικές ενέργειες θα προχωρήσει ο δήμος της Σαλαμίνας προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες και να αποζημιωθούν όσοι πολίτες ή επαγγελματίες έχουν υποστεί ζημιά από τη  βύθιση του δεξαμενόπλοιου “Αγία Ζώνη”, που προκάλεσε τεράστια οικονομική και περιβαλλοντική καταστροφή.

Μιλώντας στο id η δήμαρχος της περιοχής, κ. Ισιδώρα Νάννου – Παπαθανασίου επισήμανε ότι οι δύο εταιρείες που έχουν αναλάβει το έργο της απορρύπανσης του λιμανιού κάνουν ότι μπορούν, ωστόσο η ζημιά είναι μεγάλη και υπολογίζεται ότι θα χρειαστεί ένας μήνας για να ολοκληρωθούν οι εργασίες”.

Η περιβαλλοντική καταστροφή έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην περιοχή με τα καταστήματα εστίασης να είναι κλειστά ενώ ζημιές έχουν υποστεί σκάφη και βάρκες. Όπως μας εξηγεί η κ. Νάννου-Παπαθανασίου θα υπάρξουν νομικές ενέργειες από την πλευρά του Δήμου, που αρχικά θα παραστεί ως πολιτική αγωγή στις διαδικασίες που θα ακολουθήσουν. Σύμφωνα με πληροφορίες του id το δεξαμενόπλοιο είναι ασφαλισμένο για αστική ευθύνη και όχι για περιουσία στο Lodestar Marine που ανήκει στο Artemis Groupe.

Υπουργείο Ναυτιλίας: Υπό αδιευκρίνιστη μέχρι στιγμής αιτία η βύθιση

Υπενθυμίζουμε ότι στην ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Ναυτιλίας φορτηγό πλοίο με σημαία Λουξεμβούργου ενημέρωσε για εισροή υδάτων στο Δ/Ξ πλοίο «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ» Ν.Π. 11763 το οποίο βρισκόταν αγκυροβολημένο στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Αταλάντης. Το «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ» είχε αποπλεύσει πρωινές ώρες της 10ης Σεπτεμβρίου από τα διυλιστήρια του Ασπροπύργου φορτωμένο με δύο χιλιάδες διακόσιους μετρικούς τόνους fuel oil και τριακόσιους εβδομήντα μετρικούς τόνους marine gas oil, ενώ επέβαιναν επί του πλοίου δύο μόνο μέλη του πληρώματος από τα συνολικά έντεκα. Όπως αναφέρεται το πλοίο βυθίστηκε  υπό αδιευκρίνιστη αιτία.

Στην υπόθεση προκύπτουν πολλά ερωτήματα όσον αφορά τον ελλιμενισμό των πλοίων, τις συνθήκες ασφαλείας σε πλοία που μεταφέρουν καύσιμα (μόνο δύο άτομα επέβαιναν), ενώ μένει οι εμπειρογνώμονες να αποφανθούν για το πώς έγινε το ατύχημα καθώς το υπουργείο αναφέρει ότι το πλοίο βυθίστηκε υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

fourteen + 14 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Δήμαρχος Σαλαμίνας: Νομικές ενέργειες για αποζημιώσεις από την καταστροφή! https://www.insurancedaily.gr/dimarchos-salaminas-nomikes-energies-gia-apozimiosis-apo-tin-katastrofi/