Κοινωνική Ασφάλιση

Διπλή αύξηση των εισφορών το 2019

euros,money,ευρώ

Με δύο αυξήσεις στις εισφορές τους απειλούνται όλοι οι μη μισθωτοί από 1/1/2019. Η μία αύξηση έχει ήδη ψηφισθεί, ενώ η άλλη βρίσκεται «στα σκαριά».

Εκείνη που έχει ψηφισθεί προβλέπει, από το 2019, τον υπολογισμό των εισφορών με βάση το 100% του αθροίσματος του καθαρού δηλωτέου εισοδήματος και των καταβλητέων εισφορών κατά το προηγούμενο έτος, δηλαδή το 2018. Υπενθυμίζεται πως φέτος, οι εισφορές υπολογίζονται με βάση το 85% του αθροίσματος του καθαρού δηλωτέου εισοδήματος του 2016 και των καταβληθεισών εισφορών κατά το 2017 (με βάση το καθαρό δηλωτέο εισόδημα του 2015).Ωστόσο, οι φετινές εισφορές θα επανυπολογιστούν γύρω στον ερχόμενο Σεπτέμβριο με βάση το 85% του καθαρού δηλωτέου εισοδήματος του 2017 και των καταβλητέων εισφορών του 2017 με βάση το καθαρό δηλωτέο εισόδημα του 2016…

Η δεύτερη αύξηση δεν έχει ακόμα ψηφισθεί, αλλά θα προκύψει εκ των πραγμάτων σε περίπτωση που η κυβέρνηση θεσπίσει την αύξηση του κατώτατου μισθού. Υπενθυμίζεται πως οι κατώτατες εισφορές των μη μισθωτών υπολογίζονται επί του κατώτατου μισθού του άγαμου ανειδίκευτου εργάτη. Συνεπώς μία αύξηση του κατώτατου μισθού θα οδηγήσει σε ανάλογη αύξηση και των κατωτάτων εισφορών των μη μισθωτών.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

18 − fifteen =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Διπλή αύξηση των εισφορών το 2019! https://www.insurancedaily.gr/dipli-afxisi-ton-isforon-2019/