Μελέτες

Δείτε την SFCR ενοποιημένη έκθεση της Prudential για την Κυπριακή Ασφ. Αγορά


Η αναλογιστική εταιρεία Prudential Actuaries Solutions μετά την “Έκθεση για τη φερεγγυότητα και τη χρηματοοικονομική κατάσταση της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς που δημοσίευσε τον περασμένο Ιούλιο προχώρησε στην εκπόνηση και 2ης μελέτης αυτήν τη φορά για τη Φερεγγυότητα και τη χρηματοοικονομική κατάσταση της Κυπριακής Ασφαλιστικής αγοράς.

Η Έκθεση βασίζεται αποκλειστικά σε δεδομένα που συλλέχθηκαν την 26η Μαΐου 2017 από στελέχη της Prudential με βάση τις διαθέσιμες εκθέσεις Φερεγγυότητας και Χρηματοοικονομικής Κατάστασης των Ασφαλιστικών εταιρειών της Κύπρου κατά την 31.12.2016.

Εκτός των άλλων η Έκθεση περιλαμβάνει ξεχωριστά και αναλυτικά τους μέσους όρους Ελάχιστου και Απαιτούμενου Κεφαλαίου Φερεγγυότητας (SCR, MCR) Ασφαλιστικών εταιρειών Ζωής, Γενικών και Μεικτής άδειας.

Οι πρώτες δημοσιεύσεις των ασφαλιστικών εταιρειών σε σχέση με τις κεφαλαιακές απαιτήσεις φερεγγυότητας (SCR), περιείχαν κατά κύριο λόγο συνοπτικά αποτελέσματα. Πολλές εταιρείες αρκέστηκαν στην ποιοτική αναφορά των υποκατηγοριών των βασικών κατηγοριών κινδύνων. Για παράδειγμα, στον κίνδυνο αγοράς, οι περισσότερες εταιρείες αρκέστηκαν στην πληροφορία, μόνο για το συνολικό ποσό κεφαλαιακής απαίτησης και δεν προχώρησαν σε ανάλυσή της.

Τα αναλυτικά συμπεράσματα της Έκθεσης για κάθε μορφή Ασφαλιστικής Εταιρείας (Ζωής, Γενικών, Μεικτής άδειας) όπως επίσης και τα αναλυτικά στοιχεία για τους ισολογισμούς τους, τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις, τους κινδύνους που είναι εκτεθειμένες αλλά και το δείκτη φερεγγυότητάς τους μπορείτε να τα διαβάσετε εδώ


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

17 + thirteen =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Δείτε την SFCR ενοποιημένη έκθεση της Prudential για την Κυπριακή Ασφ. Αγορά! https://www.insurancedaily.gr/dite-tin-sfcr-enopiimeni-ekthesi-tis-prudential-gia-tin-kypriaki-asf-agora/