Συνεντεύξεις

“Δρομείς” με μαραθώνιο σκοπό


Ο Στάθης Τσαούσης, Διευθυντής Τομέα Εμπορικών Λειτουργιών της ERGO, ο Κώστας Παναγόπουλος, Πρόεδρος ΣΕΓΑΣ και ο πρωταθλητής Κωνσταντίνος Γκελαούζος μιλούν για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας σε μια τριπλή συνέντευξη που αναδημοσιεύουμε από το περιοδικό Ασφαλιστικό Marketing Ιουλίου – Αυγούστου 2018.

συνέντευξη στο Νίκο Μωράκη και τη Βίκυ Γερασίμου

Τρεις άνθρωποι με διαφορετικές ιδιότητες, αποτελούν συνδετικούς κρίκους, ο καθένας από τη δική του πλευρά, ενός κορυφαίου δρομικού γεγονότος του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας. Ο Κώστας Παναγόπουλος, Πρόεδρος ΣΕΓΑΣ, ο Στάθης Τσαούσης, Διευθυντής Τομέα Εμπορικών Λειτουργιών της ERGO, μέγας χορηγός του ΣΕΓΑΣ και της διοργάνωσης και ο Κωνσταντίνος Γκελαούζος, Πρωταθλητής του Μαραθωνίου, επιτελούν καθοριστικούς ρόλους σε ένα γεγονός στο οποίο συμμετέχουν περισσότεροι από 50.000 δρομείς.

Κώστας Παναγόπουλος, Πρόεδρος ΣΕΓΑΣ

Κώστας Παναγόπουλος, Πρόεδρος ΣΕΓΑΣ

Πείτε μας λίγα λόγια για το δρομικό κίνημα και την ανάπτυξή του στη χώρα μας;

Κ. Παναγόπουλος: Το δρομικό κίνημα, που στην Ελλάδα δημιουργήθηκε και αναπτύχθηκε από τους Συλλόγους Δρομέων, απέκτησε εντυπωσιακή δυναμική την τελευταία 10ετία και θεωρώ ότι ακριβώς αυτό συνιστά μία πολύ θετική συνεισφορά του Μαραθωνίου της Αθήνας και του ΣΕΓΑΣ στην ελληνική κοινωνία. Η ανάπτυξη του Αυθεντικού Μαραθωνίου, η διοργάνωση του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας αλλά και των αγώνων της σειράς Run Greece, έδωσαν την αφορμή σε δεκάδες χιλιάδες Ελληνίδες και Έλληνες να βάλουν το τρέξιμο στη ζωή τους. Να γνωρίσουν ένα διαφορετικό και ασφαλώς καλύτερο τρόπο ζωής. Οι αριθμοί είναι εντυπωσιακοί: οι 4.300 συμμετοχές στους αγώνες του Μαραθωνίου Αθήνας το 2005, έφτασαν πάνω από τις 50.000 το 2017, ενώ οι περίπου 20.000 συμπατριώτες μας που δήλωναν συμμετοχές το 2006, έχουν φτάσει σήμερα τις περίπου 250.000. Θεωρώ ιδιαιτέρως σημαντικό το γεγονός ότι, όπως αποδεικνύουν σχετικές έρευνες και μελέτες, η σχέση των Ελλήνων με το τρέξιμο δεν αποτελεί μόδα. Αποτελεί στάση ζωής, που αναμένεται να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο, με πολλά και σημαντικά ευεργετικά αποτελέσματα για τη δημόσια υγεία, τα επίπεδα φυσικής κατάστασης, την ενίσχυση θετικής ενέργειας και διάθεσης για όλους όσους τρέχουν. Απαραίτητες προϋποθέσεις για την εξέλιξη αυτή, η διοργάνωση υψηλού επιπέδου αγώνων, με πλήρη τήρηση των κανόνων ασφάλειας, αλλά και με παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών στους συμμετέχοντες.

Πώς συνεισφέρει στην κοινωνία ο Αυθεντικός Μαραθώνιος και πώς επιλέγεται πού θα κατευθυνθούν οι πόροι που θα συγκεντρωθούν;

Κ.Π.: Η συνεισφορά του Αυθεντικού Μαραθωνίου στην κοινωνία, αλλά και στην εικόνα και την προβολή της Ελλάδας, είναι ιδιαιτέρως σημαντική. Μέσω της επικοινωνιακής στρατηγικής του ΣΕΓΑΣ, γίνεται παγκοσμίως γνωστή η σύνδεση του Μαραθωνίου δρόμου με την ιστορικής σημασίας μάχη του Μαραθώνα, ενώ μέσω της προσέλκυσης όλο και μεγαλύτερου αριθμού ξένων δρομέων (υπολογίζουμε ότι τον Νοέμβριο θα έρθουν για να πάρουν μέρος στους αγώνες μας περίπου 9.000 δρομείς από 100 χώρες του πλανήτη), προβάλλεται μια ιδιαιτέρως θετική εικόνα της Ελλάδας. Την ίδια στιγμή, η παρουσία όλων αυτών των ξένων δρομέων, μαζί βεβαίως με εκείνη των χιλιάδων Ελλήνων δρομέων, ενισχύει σημαντικά την τοπική αγορά και την οικονομία. Θετική συνεισφορά συνιστούν τόσο το περιβαλλοντικό όσο και το εθελοντικό πρόγραμμα του Αγώνα, ενώ το πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης του Μαραθωνίου της Αθήνας (που υλοποιείται από τον ΣΕΓΑΣ, τους Συλλόγους Δρομέων, τον ΟΠΑΠ και τους άλλους χορηγούς, καθώς και σημαντικές ΜΚΟ), οδηγεί στη συγκέντρωση πολύ σημαντικών ποσών (πάνω από 3,5 εκατ. ευρώ το 2017), τα οποία κατευθύνονται σε δομές, φορείς και οργανώσεις που στηρίζουν συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Σε ό,τι αφορά την επιλογή, κάθε χορηγός κάνει τις δικές του επιλογές, ενώ ο ΣΕΓΑΣ επιλέγει τις ΜΚΟ με τις οποίες συνεργάζεται και αποφασίζει τους φορείς που θα στηριχτούν κάθε χρόνο σε συνεργασία με την ομοσπονδία των Συλλόγων Δρομέων (ΕΟΣΛΜΑΥ).

Ποια είναι η σχέση του ΣΕΓΑΣ με την ERGΟ; Σε τι ακριβώς μεταφράζεται η στήριξή της προς το Σύνδεσμο; Σε ασφαλιστικές υπηρεσίες ή στην οικονομική ενίσχυση του θεσμού;

Κ.Π.: Η ERGO είναι βεβαίως Μεγάλος Χορηγός του ΣΕΓΑΣ και ονομαστικός χορηγός του Ημιμαραθωνίου Αθήνας και της EXPO του Μαραθωνίου Αθήνας. Πολύ περισσότερο, όμως, είναι στρατηγικός εταίρος για την Ομοσπονδία μας, αφού με τη Διοίκηση και τα στελέχη της μοιραζόμαστε κοινούς στόχους, ίδιες αγωνίες και μεγάλες φιλοδοξίες για το Μαραθώνιο και τον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας, το Run Greece, αλλά και τον ελληνικό στίβο γενικότερα. Θεωρώ μάλιστα ιδιαιτέρως σημαντικό το ότι στελέχη και εργαζόμενοι της ERGO έχουν δημιουργήσει μια μεγάλη ομάδα δρομέων, που συμμετέχει συστηματικά σε αγώνες, αποδεικνύοντας έτσι στην πράξη την αγάπη τους στον αθλητισμό και την πίστη τους στα οφέλη από τη συμμετοχή στο δρομικό κίνημα. Η ERGO στηρίζει τις προσπάθειες του ΣΕΓΑΣ τόσο οικονομικά, όσο και με την προσφορά ασφαλιστικών υπηρεσιών για όλους μας τους αγώνες.

Στόχος μας είναι ο Αυθεντικός Μαραθώνιος να αποτελέσει τον πιο σημαντικό Μαραθώνιο σε ολόκληρο τον κόσμο, προσελκύοντας το ενδιαφέρον της παγκόσμιας δρομικής κοινότητας

Πείτε μας δύο λόγια για την επόμενη διοργάνωση και το όραμά σας για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

Κ.Π.: Ο φετινός, 36ος Μαραθώνιος της Αθήνας,ο Αυθεντικός Μαραθώνιος, όπως όλα δείχνουν, θα είναι ο μεγαλύτερος από πλευράς συμμετοχών που έγινε ποτέ, αφού εκτίμησή μας είναι ότι οι εγγραφές θα φτάσουν τις 55.000 για όλους τους αγώνες. Στόχος μας είναι να είναι και ο καλύτερος οργανωτικά και λειτουργικά, με κορυφαίας ποιότητας υπηρεσίες προς όλους τους δρομείς. Σταθερός στόχος μας στον ΣΕΓΑΣ, είναι ο Αυθεντικός Μαραθώνιος να αποτελέσει τον πιο σημαντικό Μαραθώνιο σε ολόκληρο τον κόσμο, προσελκύοντας το ενδιαφέρον της παγκόσμιας δρομικής κοινότητας. Το στόχο αυτό υπηρετεί ο στρατηγικός μας σχεδιασμός, που υλοποιείται με συνέπεια τα τελευταία 12 χρόνια.

Με τη βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχουμε στους δρομείς, τη διοργάνωση σειράς παράλληλων δράσεων (Τελετή Έναρξης στον Τύμβο του Μαραθώνα και Μαραθώνια Φλόγα, ετήσιο διεθνές Συμπόσιο και Γκαλά της AIMS, EXPO), με συστηματική προσπάθεια προβολής στο εξωτερικό, με ένα πλήρες εθελοντικό πρόγραμμα, με άξια και ικανά στελέχη και με σταθερή συνεργασία με την Πολιτεία, το Υπουργείο Τουρισμού/ ΕΟΤ, την Περιφέρεια Αττικής, τους Δήμους Αθηναίων και Μαραθώνα, τους Συλλόγους Δρομέων, χορηγούς και υποστηρικτές, ΜΚΟ, εργαζόμενους, εθελοντές, συνεργάτες και φυσικά τους δρομείς, έχουμε κάνει πολλά και σημαντικά βήματα σε αυτή την κατεύθυνση. Για να πετύχουμε το στόχο μας, απαιτείται τώρα η ενεργοποίηση και της Πολιτείας, σε επίπεδο βελτίωσης των υποδομών, ειδικότερα της αφετηρίας (της οποίας οι δυνατότητες υποδοχής δρομέων έχουν εξαντληθεί), προκειμένου να μπορούμε τα επόμενα χρόνια να υποδεχτούμε ακόμα περισσότερους δρομείς. Ελπίζουμε ότι η ανταπόκριση στα αιτήματά μας θα είναι θετική, ώστε ο Μαραθώνιος της Αθήνας, ο Αυθεντικός Μαραθώνιος να συνεχίσει την εντυπωσιακά θετική του πορεία και να γίνει η πιο σπουδαία γιορτή αθλητισμού και πολιτισμού σε ολόκληρο τον κόσμο.

Στάθης Τσαούσης, Διευθυντής Τομέα Εμπορικών Λειτουργιών της ERGO

Στάθης Τσαούσης, Διευθυντής Τομέα Εμπορικών Λειτουργιών της ERGO

Πόσα χρόνια η ERGO στηρίζει τον αυθεντικό μαραθώνιο της Αθήνας;

Σ. Τσαούσης: H ERGO ξεκίνησε τη συνεργασία της και το χορηγικό της πρόγραμμα στον ΣΕΓΑΣ το 2011 ως Επίσημος Υποστηρικτής των διοργανώσεων του. Μια χρονιά ορόσημο για την πορεία της Εταιρείας, καθώς ήταν η χρονιά μετονομασίας της από Victoria σε ERGO και αλλαγής της εταιρικής της στρατηγικής. Από τότε αναγνωρίζοντας την αξία της επιλογής μας προχωρήσαμε με μικρά βήματα κάθε φορά και αναβαθμίσαμε σταδιακά τη χορηγία μας από την κατηγορία των απλών Υποστηρικτών σε αυτή των Επίσημων Χορηγών το 2014, ενώ το 2016 πήραμε την καθοριστική απόφαση να αναδειχθούμε στην κατηγορία των Μεγάλων Χορηγών του ΣΕΓΑΣ. Έτσι, είμαστε πλέον ο Μεγάλος Χορηγός του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας, που αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο δρομικό αγώνα της χώρας, Ονομαστικός Χορηγός της Marathon Expo και του τελικού αγώνα 3 χλμ. του Run Greece και συνεχίζουμε να στηρίζουμε έμπρακτα όλες τις διοργανώσεις όλους τους συμμετέχοντες, αθλητές και μη, μέσα από την παροχή και την προσφορά των ασφαλιστικών υπηρεσιών μας, κατά τη διάρκεια των αγώνων. Για 7η συνεχόμενη χρονιά, η ERGO στέκεται στο πλευρό των δρομέων και τους καλύπτει για προσωπικό ατύχημα και αστική ευθύνη, προσφέροντάς τους ασφάλεια και σιγουριά.

Γιατί η ERGO στηρίζει ένα δρομικό αγώνα; Πώς προέκυψε η απόφαση να αποτελέσετε χορηγό στις εν λόγω διοργανώσεις;

Σ.Τ.: Όπως σας είπα και νωρίτερα, η απόφαση να στηρίξουμε χορηγικά τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας προέκυψε μέσα από το έργο αλλαγής της εταιρικής μας επωνυμίας και υιοθέτησης της νέας στρατηγικής μας τοποθέτησης στην ασφαλιστική αγορά. Συγκεκριμένα, η ERGO προέβλεψε την αυξητική τάση του δρομικού κινήματος και στη χώρα μας και αποφάσισε να συνδεθεί έγκαιρα με το μεγαλύτερο μαζικό αθλητικό γεγονός, καθώς οι αξίες που προωθεί ο Μαραθώνιος της Αθήνας συνδέονται άμεσα με τις δικές μας εταιρικές αξίες και την πάγια εταιρική μας δέσμευση «Ασφαλίζω σημαίνει καταλαβαίνω». Για εμάς στην ERGO, ο Μαραθώνιος της Αθήνας δεν είναι μια απλή χορηγία. Είναι ευθύνη να σταθούμε δίπλα σε αυτούς που προσπαθούν, σε αυτούς που θέτουν στόχο με διάρκεια και με απαιτήσεις αντοχής, να κατανοήσουμε τις ανάγκες τους, να τους στηρίξουμε και να τους επιβραβεύσουμε. Εφαρμόζουμε λοιπόν στην πράξη τη δέσμευσή μας «Ασφαλίζω σημαίνει καταλαβαίνω», όχι μόνο προστατεύοντας όλους τους δρομείς από τον κίνδυνο του ατυχήματος, αλλά και ενθαρρύνοντας τον κάθε ένα ξεχωριστά, εμψυχώνοντάς τον κατά τη διάρκεια του αγώνα μέχρι το σημείο του τερματισμού. Αυτό είναι το δικό μας Έργο.

Για 7η συνεχόμενη χρονιά, η ERGO στέκεται στο πλευρό των δρομέων και τους καλύπτει για προσωπικό ατύχημα και αστική ευθύνη, προσφέροντάς τους ασφάλεια και σιγουριά

Πείτε μας λίγα λόγια για τον Αγώνα 3 χλμ. ERGO, πώς προέκυψε η διοργάνωση ενός ονομαστικού αγώνα την ημέρα του Μαραθωνίου της Αθήνας;

Σ.Τ.: Με τη Διοίκηση και τα στελέχη του ΣΕΓΑΣ είμαστε πια συνοδοιπόροι στην προσπάθεια ανάπτυξης του δρομικού κινήματος στη χώρα μας και στην ενεργή προώθηση ενός άλλου τρόπου ζωής, ο οποίος δίνει έμφαση στο ευ ζην, εντάσσοντας το τρέξιμο στην καθημερινή δραστηριότητά μας. Όταν λοιπόν μοιράστηκαν μαζί μας την ιδέα τους να διοργανωθεί ένας αγώνας δρόμου 3 χλμ. την ημέρα διεξαγωγής του Μαραθωνίου της Αθήνας, όπου θα συμμετέχουν δρομείς από τις Περιφέρειες της χώρας, αμέσως την αγκαλιάσαμε και δημιουργήθηκε ο τελικός αγώνας δρόμου του Run Greece, Αγώνας 3 χλμ. ERGO. Το Run Greece, ο αγωνιστικός θεσμός που καθιέρωσε ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με Περιφέρειες και Δήμους σε όλη την Ελλάδα και συνεχίζεται κάθε χρόνο σε 7 πόλεις της ελληνικής περιφέρειας, έχει ως στόχο να παρακινήσει τις τοπικές κοινωνίες να εντάξουν στην καθημερινότητά τους την άσκηση, να συμμετέχουν στους αγώνες ανεξαρτήτως ηλικίας ή φύλου και να δημιουργήσουν μια γιορτή αθλητισμού και πολιτισμού στο κέντρο της πόλης τους, όπου προάγεται το ευ αγωνίζεσθαι. Στην ERGO Ασφαλιστική, αναγνωρίζοντας την αξία και αυτού του θεσμού, έχουμε λοιπόν τη χαρά να τον συνδέσουμε με τη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας και να στηρίξουμε τον Αγώνα Δρόμου 3 χλμ. ERGO που διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2017. Συγκεκριμένα, φιλοξενούμε 140 κορυφαίους δρομείς από όλη τη χώρα, που διακρίθηκαν ανάμεσα σε χιλιάδες συμμετέχοντες και οι οποίοι θα εκπροσωπήσουν επάξια την Περιφέρειά τους στον τελικό αγώνα την ημέρα του Μαραθωνίου, βιώνοντας τη μοναδική εμπειρία να τερματίσουν στο Παναθηναϊκό Στάδιο, λίγα μάλιστα λεπτά πριν τον τερματισμό του πρώτου δρομέα του Μαραθωνίου.

Μέσα από την πρωτοβουλία σας αυτή ενισχύεται και ο εθελοντισμός; Και αν ναι, πώς ακριβώς;

Σ.Τ.: H ERGO, μέσα από τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, όπως είναι η χορηγία της στον ΣΕΓΑΣ, συμπεριλαμβάνει δράσεις με ουσιαστικό αποτέλεσμα και κοινωνικό μέρισμα, τηρώντας τη δέσμευσή της προς την κοινωνία να ενεργεί με γνώμονα την κοινωνική υπευθυνότητα. Από την πρώτη κιόλας συμμετοχή της ως χορηγός στις διοργανώσεις του ΣΕΓΑΣ, η Εταιρεία δημιούργησε τη δική της Running Team, η οποία αποτελείται από εργαζόμενους, συνεργάτες και ασφαλισμένους της, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι ερασιτέχνες δρομείς, αλλά συμμετέχουν εθελοντικά και συμβάλλουν με ενθουσιασμό στην ενίσχυση ενός θεσμού που μας κάνει περήφανους. Μάλιστα, η ERGO Running Team ξεκίνησε τη συμμετοχή της σε αγώνες δρόμου αριθμώντας μόλις 10 μέλη και στην τελευταία διοργάνωση του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας τον περασμένο Μάρτιο, ξεπέρασε τις 310 εγγραφές. Παράλληλα, οι εργαζόμενοι της Εταιρείας, ως ενθουσιώδεις φορείς των εταιρικών μας αξιών, αναλαμβάνουν σε κάθε διοργάνωση ρόλο ενεργού πρεσβευτή της εμψύχωσης και υποστηρίζουν θερμά τους δρομείς που αγωνίζονται να ξεπεράσουν τον εαυτό τους. Γεμάτοι από θετική ενέργεια και ενθουσιασμό απαρτίζουν την Επίσημη Ομάδα Εμψυχωτών και κατάλληλα εξοπλισμένοι κερδίζουν τη μάχη της εξέδρας, ενθαρρύνοντας και δίνοντας κουράγιο στους δρομείς κατά μήκος της αγωνιστικής διαδρομής. Έτσι, και φέτος στις 11 Νοεμβρίου 2018, έργο μας είναι να είμαστε εκεί για να υποστηρίξουμε όλους τους δρομείς στο δικό τους έργο, στο δικό τους αγώνα.

Κωνσταντίνος Γκελαούζος, Πρωταθλητής Μαραθωνίου

Κωνσταντίνος Γκελαούζος, Πρωταθλητής Μαραθωνίου

Γιατί συμμετέχετε στον Αυθεντικό Μαραθώνιο;

Κ. Γκελαούζος: Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος έχει μεγάλη ιστορία. Είναι τιμή να τρέχεις πάνω σε μια ιστορική διαδρομή και να βάζεις και εσύ ένα πετραδάκι ώστε να συνεχιστεί αυτή η ιστορία και να μην ξεχνιέται. Επίσης είναι σημαντικό να στηρίζουμε τους αγώνες στη χώρα μας. Ο Μαραθώνιος Αθήνας είναι ένας μαραθώνιος με ιδιαίτερη δυσκολία και παρόλα αυτά είναι ένας πολύ ξεχωριστός αγώνας.

Για ποιους λόγους θα έπρεπε να συμμετέχει περισσότερος κόσμος;

Κ.Γ.: Όπως προανέφερα, ο Μαραθώνιος Αθήνας έχει μια ιστορία την οποία είναι σημαντικό να την ξέρουμε όλοι. Επίσης, ο Μαραθώνιος της Αθήνας είναι μια αυθεντική γιορτή, είναι μια πολύ μεγάλη και καλή διοργάνωση που τείνει να γίνει θεσμός. Ένας πολύ καλά οργανωμένος αγώνας που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από αγώνες του εξωτερικού και με μια ιδιαιτερότητα στη διαδρομή που όμως είναι και το σήμα κατατεθέν του. Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος μας φέρνει πιο κοντά στον αθλητισμό και στην άσκηση με τον δικό του μοναδικό τρόπο και γι’ αυτό πρέπει όλοι να συμμετέχουμε.

Η ιδιωτική πρωτοβουλία είναι σαν τον αθλητή που θα πιστέψει σε μια μεγάλη επίδοση σε έναν αγώνα και θα ξεχωρίσει από το προπορευόμενο γκρουπ αθλητών ώστε να κυνηγήσει αυτό που πιστεύει

 

Θεωρείτε ότι είναι σημαντική η στήριξη τέτοιων ενεργειών από την ιδιωτική πρωτοβουλία;

Κ.Γ.: Η άποψή μου είναι ότι το οτιδήποτε, για να ξεκινήσει και να συνεχίσει να λειτουργεί, χρειάζεται μια ομάδα ανθρώπων με όρεξη και μεράκι. Πέρα από εκεί όμως, για να ξεχωρίσει και να συνεχίζει να ξεχωρίζει χρειάζεται την ιδιωτική πρωτοβουλία, τον άνθρωπο που θα έχει ή την ιδέα ή τη θέληση για το κάτι παραπάνω. Η ιδιωτική πρωτοβουλία είναι σαν τον αθλητή που θα πιστέψει σε μια μεγάλη επίδοση σε έναν αγώνα και θα ξεχωρίσει από το προπορευόμενο γκρουπ αθλητών, ώστε να κυνηγήσει αυτό που πιστεύει. Ο Μαραθώνιος Αθήνας είναι ήδη ξεχωριστός αλλά μπορεί να γίνει ακόμη πολύ καλύτερος αν υπάρξουν οι άνθρωποι, οι οργανισμοί και οι εταιρείες που θα βάλουν τη δική τους πρωτοβουλία, τη βοήθεια και το όραμα.

Πηγή: Ασφαλιστικό Marketing, Τεύχος Ιουλίου – Αυγούστου


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

one − one =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
"Δρομείς" με μαραθώνιο σκοπό! https://www.insurancedaily.gr/dromis-marathonio-skopo/