Ασφαλιστικές Ειδήσεις

EAEE:
Εκλογές 16/2/09


Δύο κρίσιμες ημερομηνίες έπονται αυτόν το μήνα. Η πρώτη είναι η Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009, που έχει προγραμματιστεί συνάντηση της Ηγεσίας της Ένωσης με τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννη Παπαθανασίου. Στη συνάντηση θα τεθούν επί τάπητος όλα τα φλέγοντα θέματα του Κλάδου και ελπίζουμε να εισπράξουμε τη σταθερή υποστήριξη της Πολιτείας.

Υπενθυμίζουμε ότι είμαστε ένας κλάδος που απασχολεί περίπου 30.000 οικογενειάρχες, επενδύουμε δισεκατομμύρια σε κρατικά ομόλογα και το 70% των Ασφαλίστρων Ζημιών, όπως και το 50% των αντίστοιχων του Κλάδου Ζωής, επιστρέφονται κάθε χρόνο στους Έλληνες Πολίτες ως Αποζημιώσεις!

Η «Ασφάλιση» είναι «Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη»!

Η δεύτερη κρίσιμη ημερομηνία είναι η 16η Φεβρουαρίου. Είναι η ημερομηνία των εκλογών της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών προκειμένου να εκλεγεί το νέο Διοικητικό Συμβούλιο.

Μετά τις εκλογές, στις 12 το μεσημέρι, έχουν προγραμματιστεί οι ομιλίες των Φωκίωνα Μπράβου, Γιάννη Παπαθανασίου και Μίμη Ανδρουλάκη, με κεντρικό θέμα:

«”Κρίση Οικονομίας και Αξιών” – Προκλήσεις και Προοπτικές για την Ιδιωτική Ασφάλιση».

Ελπίζουμε και οι τρεις ομιλητές να έχουν κάτι καινούργιο να μας δώσουν, πέρα από τα τετριμμένα που έχουμε ακούσει δεκάδες φορές τους τελευταίους μήνες! Θέλουμε Πρακτικές εφαρμόσιμες Λύσεις για τον Κλάδο. Πώς θα αντιμετωπίσουν οι περισσότερες Εταιρείες τη νέα Εποπτική Αρχή, που αποφάσισε να λύσει δύσκολα και μακροχρόνια προβλήματα δεκαετιών σε ένα χρόνο! Όχι πως δε συμφωνούμε με την εξυγίανση. Το κακό είχε εκτραχηλιστεί τελείως… κάτι έπρεπε να γίνει για να μη διαλυθεί τελείως ο κλάδος. Πώς θα διατηρήσουμε και πώς θα Βελτιώσουμε το επίπεδο των Παρεχόμενων Ασφαλιστικών Υπηρεσιών στους Ασφαλισμένους Πελάτες μας. Πώς οι Εταιρείες θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τη μείωση των Εσόδων τους, που άρχισε να γίνεται αισθητή, ενώ παράλληλα τα Έξοδα αυξάνονται αμείλικτα. Πώς οι Ασφαλιστικοί Σύμβουλοι θα βελτιώσουν τις Υπηρεσίες τους σκύβοντας λίγο περισσότερο επάνω από τα Συμφέροντα των Πελατών τους και λιγότερο στα ανταγωνιστικά περιθώρια κέρδους που αντλούν από τον ευλογημένο αυτόν Κλάδο. Πώς θα διαφυλάξουμε τις θέσεις Εργασίας χιλιάδων οικογενειών…

Δεν αρκεί να καθόμαστε στα άνετα καθίσματα του Μεγάρου και να ακούσουμε τελετουργικά «μια από τα  ίδια»!

Δηλαδή, για άλλη μια φορά να ακούσουμε την περιγραφή των Προβλημάτων μας και τους Λόγους για τους οποίους αυτά… δεν μπορούν να λυθούν! Έστω και με το χιούμορ του Μίμη Ανδρουλάκη! Είναι εύκολο να γράφεις πνευματώδεις λόγους και πολύ δύσκολο να ισορροπείς το… ισοζύγιο πληρωμών της Επιχείρησής σου ή να προσπαθείς να πείσεις τον Πελάτη σου να μην Ακυρώσει το Συμβόλαιο με το οποίο έχει Ασφαλίσει τη Ζωή του ή το Σπίτι του γιατί έχασε τη μία από τις δύο δουλειές του ή και τη βασική δουλειά του… Να μην ξεχνάμε ότι ο σημαντικότερος παράγοντας που καθορίζει πόσο παραγωγικά και κερδοφόρα μπορεί να λειτουργήσει μια Αγορά, για όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, είναι το «Περιβάλλον» μέσα στο οποίο Εργάζεται. Δυστυχώς, για μας αυτό το «Περιβάλλον» καθορίζεται από «Πολιτικούς» που δεν έχουν καμία σχέση με τα μύρια προβλήματα που αντιμετωπίζει μια Σύγχρονη Επιχείρηση. Το παρήγορο στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι ο αρμόδιος Υπουργός προέρχεται από τον Ιδιωτικό τομέα και γνωρίζει από πρώτο χέρι τα προβλήματα των Επιχειρήσεων και των Εργαζομένων. Τουλάχιστον κατανοεί και συμπάσχει!

Έχουμε και το νέο Σύνδεσμο των Ελληνικών Ασφαλιστικών Εταιρειών, που δε γνωρίζουμε αν θα λύσει ή θα δημιουργήσει νέα προβλήματα στον Κλάδο. Ευχόμαστε να συμβεί το πρώτο. Ήδη η συγχώνευση της Εταιρείας Υδρόγειος με την Ευρωπαϊκή Πρόνοια και η εξαγορά των δύο Εταιρειών του Γιώργου Αδαμόπουλου, General Union και General Trust, από τον Παύλο Ψωμιάδη έχουν μειώσει τον αριθμό των Ελλήνων Επιχειρηματιών που θα απαρτίζουν το νέο Σύνδεσμο! Ακούγεται ότι και ο Μελάς Γιαννιώτης, Πρόεδρος του Ομίλου Ιντερσαλόνικα, συζητάει με κάποια Εταιρεία, οπότε «ποιος είναι ο κάβουρας και ποιο είναι το ζουμί του» στο νέο Σύνδεσμο, ο οποίος περιέργως καθυστερεί να κάνει τις ανακοινώσεις του!Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

14 − 10 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
EAEE:
Εκλογές 16/2/09 ! https://www.insurancedaily.gr/eaee-%ce%b5%ce%ba%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%ad%cf%82-16209/