
Ο χρόνος που πέρασε αποτέλεσε για την παγκόσμια αγορά εξαιρετικά δυσμενή χρονιά με πολλές επιχειρήσεις να έρχονται αντιμέτωπες με μεγάλες απώλειες εσόδων και σε πολλές περιπτώσεις και με λουκέτα.
Στην ασφαλιστική αγορά καταγράφονται απώλειες συγκρατημένες θα λέγαμε σε σχέση με άλλες αγορές. Συνολικά στην Ελλάδα ο ασφαλιστικός κλάδος χάνει το 2020 148.741.948€ από την παραγωγή του.
Οι κλάδοι ζωής υποχωρούν κατά 157.887.799€, καθώς από περίπου 1,976 δις το 2019 φτάνουν σε 1,818 δις το 2020.
Και εδώ είναι που καταγράφονται οι μεγάλες απώλειες, καθώς ενώ το 2019 όλες οι ασφαλίσεις που συνδέονται με κλάδους ζωής είχαν κινηθεί ανοδικά κατά 16,9%, το 2020 πλήττονται και μειώνονται κατά 8%, χάνοντας μερίδια τα οποία είχαν κερδίσει οι ασφαλιστικές μετά από την οικονομική ύφεση στην Ελλάδα.
Διαβάστε επίσης: Στο -3,7% η ασφαλιστική παραγωγή το 2020
Ειδικότερα οι ασφαλίσεις ζωής που αποτελούν τα ¾ στην παραγωγή όλων των κλάδων ζωής το 2020 χάνουν το 17,5% της παραγωγής τους και από 1,476 δις φτάνουν στα 1,249 δις, δημιουργείται δηλαδή κενό 257,8 εκατ.
Αντιρροπιστικά σε ένα μεγάλο βαθμό εδώ λειτουργούν οι ασφαλίσεις ζωής με επενδύσεις που φαίνεται ότι κερδίζουν το 2020 έδαφος κατά 142,3 εκατ. Οι ασφαλίσεις που συνδέονται με επενδύσεις φαίνεται ότι είναι ο μεγάλος κερδισμένος από τους κλάδους ζωής καθώς το 2019 σημειώνουν αύξηση κατά 15,1% και το 2020 αύξηση κατά 55,3%.
Σχόλια

Την παραίτησή του από CEO και Αντιπρόεδρος της Ιντερσαλόνικα υπέβαλε ο Κ. Γιαννιώτης
Generali: Στα €617,5 εκατ. ασφάλιστρα & στους top 3 της αγοράς
17 στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς στο Delphi Forum (updated)
Ο ασφαλιστικός κλάδος χάνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο LinkedIn
Νόμος 5290: Τι αλλάζει στις υπηρεσίες οδικής βοήθειας
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Αύξηση 16,4% του αριθμού των διαμεσολαβητών σε μία 5ετία

Έκθεση ΕΑΕΕ: Η ασφαλιστική αγορά το 2021

Από πού κερδίζουν 339, 7 εκατ. οι ασφαλιστικές το 2021

Αυξήθηκε κατά 7.7% η παραγωγή ασφαλίστρων το 2021

Leader το Αυτοκίνητο στην Ασφάλιση Νομικής Προστασίας

7,4 εκατ. οι ασφαλιστικές αποζημιώσεις για τα ακραία φαινόμενα 9-17 Οκτωβρίου

Ασφάλιση αυτοκινήτου: Ποιες ζημιές κοστίζουν ακριβά στις ασφαλιστικές

















