Ασφαλιστικές Ειδήσεις

ΕΑΕΕ: Νέες ερωταπαντήσεις για PRIIPs

ΕΙΟΡΑ

Η ΕΑΕΕ με εγκύκλιό της ενημερώνει ότι οι Ευρωπαϊκές Αρχές δημοσίευσαν νέες οδηγίες για την κατάρτιση του εντύπου βασικών πληροφοριών που αφορούν τα επενδυτικά προϊόντα PRIIPs.

Στις 20 Ιουλίου οι Ευρωπαϊκές Εποπτικές Αρχές (ESAs) δημοσίευσαν περαιτέρω καθοδήγηση για την κατάρτιση του εντύπου βασικών πληροφοριών –KID με το οποίο καλούνται οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις να εφοδιάζουν τους καταναλωτές όταν οι τελευταίοι αγοράζουν επενδυτικά προϊόντα PRIIPs.

Η καθοδήγηση αυτή, που πραγματοποιείται με στόχο τη σύγκλιση των εποπτικών πρακτικών για την εφαρμογή του ΚΙD, συνίσταται σε δύο έγγραφα που αφορούν στα εξής:

  • Επιπρόσθετες ερωταπαντήσεις (Questions & Answers) και
  • Επικαιροποίηση των διαγραμμάτων για τον υπολογισμό κινδύνου και ανταμοιβής (νέο παράδειγμα υπολογισμού για το σενάριο επίδοσης ακραίων καταστάσεων και αφορά την κατηγορία 3 των προϊόντων PRIIPs). Τα διαγράμματα αφορούν τον υπολογισμό του συνοπτικού δείκτη επικινδυνότητας (Summary Risk Indicator) και τα σενάρια επιδόσεων όπως περιγράφονται στο κατ’εξουσιοδότηση Κανονισμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής 2017/653.

 


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twenty + twenty =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
ΕΑΕΕ: Νέες ερωταπαντήσεις για PRIIPs! https://www.insurancedaily.gr/eaee-nees-erotapantisis-gia-prips/