Ασφαλιστικές Ειδήσεις

ΕΑΕΕ: Ταυτοποίηση των καμένων οχημάτων με τον αριθμό του πλαισίου τους

eaee

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών αναφέρει: “Οι καταστροφικές πυρκαγιές των τελευταίων ημερών και η ανεπανόρθωτη βλάβη που δυστυχώς έχουν υποστεί πολλοί συμπολίτες μας, μας έχει όλους συγκλονίσει. Οι ασφαλιστικές εταιρίες είναι από τους πρώτους αποδέκτες και διαχειριστές των επιπτώσεων τόσο σοβαρών φαινομένων και ως εκ τούτου καλούνται να συμβάλλουν άμεσα και καθοριστικά στην ταχύτερη κατά το δυνατόν επιστροφή στην ομαλότητα των πολιτών και των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κλάδος ασφάλισης αυτοκινήτων θα κληθεί τις επόμενες ημέρες να αποζημιώσει τις ζημιές των οχημάτων των ασφαλισμένων που είχαν καλύψει τον κίνδυνο καταστροφής των οχημάτων τους από πυρκαγιά. Γνωρίζουμε ότι οι διαδικασίες αναγγελιών είναι σε εξέλιξη, όπως επίσης γνωρίζουμε ότι σε πολλές περιπτώσεις η καταστροφή των οχημάτων είναι ολοσχερής, σε βαθμό που η ταυτοποίηση είναι εξαιρετικά δυσχερής. Είμαστε όμως βέβαιοι ότι για άλλη μία φορά το σύνολο των μελών μας θα ενεργήσει με ευαισθησία και κατανόηση απέναντι στους πληγέντες ασφαλισμένους μας, επιταχύνοντας τις διαδικασίες καταγραφής και αποζημίωσης.

Προς την κατεύθυνση αυτή, η Επιτροπή Αυτοκινήτων της ΕΑΕΕ συνιστά στις εταιρίες μέλη της ΕΑΕΕ, στις περιπτώσεις όπου οι πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων έχουν ολοσχερώς καταστραφεί, να γίνεται προσπάθεια ταυτοποίησης των οχημάτων με τον αριθμό πλαισίου τους, ο οποίος κατά κανόνα και σύμφωνα με τις πληροφορίες μας δεν έχει επηρεαστεί από την πυρκαγιά.

Για την επιτάχυνση και διευκόλυνση των διαδικασιών, προτείνουμε επίσης οι ασφαλιστικές εταιρίες να αποστείλουν το συντομότερο δυνατόν πραγματογνώμονες στους τόπους συγκέντρωσης των κατεστραμμένων οχημάτων, σε συνεννόηση με τους αρμόδιους Δήμους. Σε περίπτωση που δεν είναι εφικτή η ταυτοποίηση των οχημάτων ούτε με τον αριθμό πλαισίου, καλούμε τις εταιρίες μέλη μας να κρίνουν κατά περίπτωση τις αναγγελίες αποζημίωσης, αξιολογώντας και συγκεντρώνοντας αλλά στοιχεία και πληροφορίες, με γνώμονα πάντα την ανακούφιση των πληγέντων ασφαλισμένων μας. Είμαστε βέβαιοι πως η ασφαλιστική αγορά θα σταθεί και πάλι στο ύψος των περιστάσεων”.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

six − six =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
ΕΑΕΕ: Ταυτοποίηση των καμένων οχημάτων με τον αριθμό του πλαισίου τους! https://www.insurancedaily.gr/eaee-taftopiisi-ton-kammenon-ochimaton-ton-arithmo-tou-plesiou-tous/