Ασφαλιστικές Ειδήσεις

“Εμπλοκή” στην εκκαθάριση της Ασπίς


Από μηδενική βάση φαίνεται πως εξετάζεται το ζήτημα των εκκρεμών αποζημιώσεων σε κατόχους ασφαλιστηρίων συμβολαίων του πάλαι ποτέ ισχυρού ασφαλιστικού ομίλου Ασπίς Πρόνοια. Το γεγονός ότι άλλαξε ο εκκαθαριστής, (τη θέση της κ. Ελπινίκης Καράμπαλη ανέλαβε η EY), όπως και η εξέλιξη που υπήρξε σχετικά με τους κατόχους επενδυτικών προγραμμάτων της εταιρείας, οι οποίοι δικαιώθηκαν στο Εφετείο και τώρα ζητούν αποζημιώσεις, ανατρέπουν πλήρως το σκηνικό στην όλη υπόθεση.

Πέραν των άλλων, δε, πληροφορίες αναφέρουν ότι τελικά απόθεμα για τη δεύτερη διανομή δεν υφίσταται όπως διατεινόταν η προηγούμενη εκκαθαρίστρια, με αποτέλεσμα η όλη διαδικασία να καθυστερεί. Σημειώνεται δε ότι ο κύκλος των αποζημιώσεων που προβλέπει η πρώτη διανομή ολοκληρώνεται τις ημέρες αυτές.

Τρία είναι πλέον τα κρίσιμα ερωτήματα:

  • Σε ποια συμπεράσματα θα καταλήξει ο έλεγχος που διενεργεί η ΕΥ στα αρχεία που παρέλαβε από την κ. Ελπ. Καράμπαλη.
  • Πόσοι θα είναι τελικά αυτοί που θα δικαιωθούν στο Εφετείο. Λέγεται ότι πρόκειται για μεγάλο αριθμό ασφαλισμένων, με απαιτήσεις πολλών δεκάδων εκατομμυρίων, ενώ κάποιοι εκτιμούν ότι οι απαιτήσεις αυτές ξεπερνούν τα 100 εκατ. ευρώ. Μέχρι τώρα πάντως αυτοί που έχουν κερδίσει στο δικαστήριο δικαιούνται συνολικά άνω των 10 εκατ. ευρώ
  • Πως θα αξιολογήσει τα νέα δεδομένα ο νέος εκκαθαριστής και ποιες αποφάσεις θα λάβει για τη διαδικασία που θα ακολουθήσει στη συνέχεια.

Οι εξελίξεις δείχνουν ότι η αναμονή των ασφαλισμένων στην πρώην Ασπίς θα κρατήσει πολύ μεγαλύτερο διάστημα από το αρχικά αναμενόμενο.

Αυτός είναι, εξάλλου, και ο λόγος για τον οποίο ο Σύλλογος Ζημιωθέντων από τον όμιλο Ασπίς έχει ζητήσει την παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ. Εκπρόσωποι του Συλλόγου προτείνουν την ταχύτερη ενεργοποίηση του Εγγυητικού Κεφαλαίου Ζώης, ώστε παράλληλα με τα όσα τρέχουν σχετικά με την εκκαθάριση, ο φορέας να αρχίσει να καταβάλλει κάποιες πρώτες δόσεις που θα καλύψουν τη δική του συμμετοχή στις αποζημιώσεις, η οποία θα είναι σαφώς μεγαλύτερη από αυτή της εκκαθάρισης.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

11 − three =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
"Εμπλοκή" στην εκκαθάριση της Ασπίς! https://www.insurancedaily.gr/ebloki-stin-ekkatharisi-tis-aspis/