ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Facebook Instagram
Search
Close this search box.
Bars
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
Menu
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
ergo-my-ome-728-90jpg
Home Ειδήσεις Ασφαλιστικές Ειδήσεις

ΕEAΕ: Με πορεία 80 ετών συνεχίζει με την ίδια δυναμική να διεκδικεί για τον κλάδο

Insurancedaily editorial team by Insurancedaily editorial team
14/12/2018 - Updated on 05/04/2020
in Ασφαλιστικές Ειδήσεις, Εκδηλώσεις
A A
ΕΕΑΕ
Share on Facebook

Η 12 Δεκεμβρίου 2018, αποτέλεσε μια σπουδαία βραδιά, μια βραδιά σταθμό στην 80ετή ιστορία της Ένωσής μας.

Όχι μόνο γιατί γιορτάσαμε τα γενέθλια των 80 ετών της ΕΕΑΕ, αλλά και γιατί συνέπεσε με την ιστορικής σημασίας για τον κλάδο μας ψήφιση της ενσωμάτωσης της οδηγίας 2016/97 – IDD για την Διαμεσολάβηση στην Ελληνική Νομοθεσία.

Διαβάστε Επίσης

Η ERGO στηρίζει για 13η χρονιά το Ladies Run

Η ERGO στηρίζει για 13η χρονιά το Ladies Run

Nov 7, 2025
ERGO Grow Together: Επιβραβεύοντας την Επιτυχία, τη Συναδελφικότητα, την Ανάπτυξη και τη Διαφορετικότητα

ERGO Grow Together: Επιβραβεύοντας την Επιτυχία, τη Συναδελφικότητα, την Ανάπτυξη και τη Διαφορετικότητα

Sep 12, 2025

Μία Οδηγία για την οποία η Ένωσή μας, μέσω της Προέδρου της κυρίας Δήμητρας Λύχρου, και με την αμέριστη στήριξη των μελών του Διοικητικού της Συμβουλίου, δούλεψε σκληρά ώστε να κατοχυρώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα συμφέροντα των μελών της και του κλάδου εν γένει, να διασφαλίσει ξεκάθαρους και ίσους όρους ανταγωνισμού, και να δημιουργήσει ένα νέο νομοθετικό και θεσμικό περιβάλλον, μέσα στο οποίο το επάγγελμα του Ασφαλιστικού Πράκτορα, θα αναπτυχθεί και θα εξελιχθεί με δυναμισμό και ασφάλεια.
Η εκδήλωσή μας, η οποία κατά γενική ομολογία ήταν απόλυτα επιτυχημένη, προσέλκυσε όλους του φορείς της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης, τις περισσότερες Ασφαλιστικές Εταιρείες ως χορηγούς ή απλά συμμετέχοντες, καθώς και δεκάδες Μελών μας που μας τίμησαν με την παρουσία τους. Όλοι μαζί, δώσαμε ένα στίγμα ενότητας και σύμπλευσης, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή όχι μόνο για την δική μας αγορά – επάγγελμα αλλά και για το σύνολο της οικονομίας της χώρας μας.

ΕΕΑΕ

Σε μια δυναμική παρουσία-χαιρετισμό του, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου διαβεβαίωσε τους παρευρισκόμενους ότι οι μάχες και οι διεκδικήσεις του κλάδου θα συνεχιστούν με την στήριξη του ΕΕΑ, στέλνοντας ένα καθολικό μήνυμα ενότητας στον κλάδο και  ανάγκης συμπόρευσης όλων των πλευρών με νομιμότητα αλλά και ηθική.

Θέλοντας να ενισχύσει το μήνυμα του, κάλεσε στη σκηνή τους προέδρους όλων των φορέων Διαμεσολάβησης κ.κ.  Π. Λελεδάκη (ΕΑΔΕ) και ΠΣΑΣ, Ι. Ξηρογιαννόπουλο (ΣΕΜΑ), Ι. Τοζακίδη (ΠΣΣΑΣ), Τ. Μιχαλόπουλος (ΠΟΑΔ), καθώς και τους πρωτεργάτες της ίδρυσης της ΕΑΔΕ κ.κ. Γ. Καραβία, Α. Ραφαηλίδη, Ε. Γρυπάρη, Κ.Σ. Μαυρόπουλο, Χ. Αλεξόπουλο, Ν. Αποστολόπουλο, Μεσίτες Lloyds και φυσικά την Δ. Λύχρου, για μια αναμνηστική φωτογραφία.

Ο επόμενος ομιλητής, κ. Χ. Γεωργακόπουλος, εκπροσωπώντας την Ευρωπαϊκή Πίστη ως Χρυσός  Χορηγός της εκδήλωσής μας,  αναφέρθηκε στα τόσο σημαντικά που έχουμε πετύχει ως Ένωση,  τονίζοντας παράλληλα ότι η επιτυχία είναι αποτέλεσμα στοχοθεσίας, διαρκούς προσπάθειας, επικέντρωσης και εντιμότητας, αρχές οι οποίες άλλωστε διακρίνουν τόσο τον ίδιο όσο και την Εταιρεία του.

ΕΕΑΕ

Οι χαιρετισμοί των εκπροσώπων των Ασημένιων μας Χορηγών, τόσο του κ. Κ. Σεμερτζόγλου από την Groupama, όσο και του κ. Τ. Ηλιακόπουλου από την Interamerican, περιείχαν το ουσιαστικό μήνυμα, ότι η Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση, διαμέσου των επαγγελματιών του κλάδου (Πρακτόρων, Μεσιτών και Συντονιστών), συνεχίζει να αποτελεί τον ισχυρό πυλώνα προώθησης των ασφαλιστικών προϊόντων, ιδιαίτερα  των κλάδων περιουσίας, υγείας, ευθυνών αλλά και αποταμιευτικών-επενδυτικών ασφαλιστικών προϊόντων. Η ασφαλιστική συμβουλή αποτελεί  μια αδιαμφισβήτητη αξία που επιβεβαιώνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την σημασία και τη σπουδαιότητα της σωστής λειτουργίας των επαγγελματιών του κλάδου. Τέλος, ο κ. Σ. Τσαούσης ως εκπρόσωπος της ERGO, του τρίτου Ασημένιου Χορηγού μας, ο οποίος δεν μπόρεσε να παρευρεθεί λόγω έκτακτης σημαντικής υποχρέωσής του, μας έστειλε μαζί με τις ευχές του, το μήνυμα της συνεχούς στήριξης της Εταιρείας  του προς τον κλάδο των Διαμεσολαβούντων εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι η ελληνική ασφαλιστική αγορά έχει σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης και οι μέρες που έρχονται θα είναι καλύτερες για όλους μας.

Στην κεντρική της ομιλία, η πρόεδρος της ΕΑΕΕ κα Δήμητρα Λύχρου, αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους, επικεντρώθηκε στη δράση της ΕΕΑΕ  την τελευταία πολύ κρίσιμη δεκαετία, μια δεκαετία όπου ανέκυψαν σοβαρότατα  θέματα όπως ο Τειρεσίας, η προσφυγή στο ΣτΕ και εν συνεχεία στη Χάγη ,   η δημιουργία της ΕΑΔΕ,  οι Συμβάσεις και πολλά ακόμη, με αποκορύφωμα την IDD, τονίζοντας ότι σε όλες τις περιπτώσεις η κινητοποίηση, συμμετοχή και οι προσπάθειες της Ένωσης μας ήταν πολύ μεγάλες και σημαντικές και έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση των τελικών επιμέρους αποτελεσμάτων. Ειδικότερα για την IDD,  είπε ότι η ψήφιση όλων σχεδόν των επιμέρους διεκδικήσεων του κλάδου μας, που παρουσιάστηκαν και τεκμηριώθηκαν μέσω της διαδικασίας της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής στην οποία συμμετείχε, αποτέλεσε την επιτομή της αναγνώρισης των προσπαθειών μας και μια σπουδαία νίκη, ώστε να εφαρμοστούν επιτέλους κανόνες ίδιας αντιμετώπισης σε όλα τα επίπεδα, και να καταστεί υποχρεωτική  η «συμβουλή» σε όλα τα προϊόντα, κάτι που ελπίζουμε να αλλάξει σημαντικά τον κλάδο προς όφελος των επαγγελματιών αλλά και του καταναλωτή.

Είπε ακόμη ότι θα εξακολουθήσουμε με την ίδια δύναμη και επιμονή, να συμμετέχουμε στην προσπάθεια επίλυσης άλυτων θεμάτων της αγοράς μας, όπως ο αθέμιτος ανταγωνισμός από αλλά δίκτυα Διαμεσολάβησης  (τράπεζες,  internet ή άλλες εταιρείες), και προέτρεψε τις Ασφαλιστικές Εταιρείες να μη συμμετέχουν ή να μη  επιτρέπουν τον ευτελισμό του ασφαλιστικού προϊόντος.

Κλείνοντας ευχαρίστησε τους χορηγούς αλλά και όλους όσους κοπίασαν για την διοργάνωση της εκδήλωσης και υποσχέθηκε ότι η ΕΕΑΕ θα συνεχίσει για πολλά χρόνια ακόμη το σπουδαίο έργο της.

ΕΕΑΕ

Την εκδήλωση ετίμησαν ακόμη εκ μέρους της ΕΑΕΕ η κ. Μαργαρίτα Αντωνάκη, η πρόεδρος του ΕΙΑΣ κ. Νάντια Σταυρογιάννη, ο επίτιμος Πρόεδρος του ΣΕΣΑΕ κ. Θ. Μελακοπίδης, Μέλη των Δ.Σ. των φορέων και Σωματείων της Διαμεσολάβησης, καθώς και πολλά στελέχη Ασφαλιστικών Εταιρειών.

Είναι τέλος σημαντικό να αναφερθούμε στο Λεύκωμα και στο πολύτιμο και συγκινητικό βίντεο που δημιουργήσαμε και προβάλλαμε, καταγράφοντας την ιστορική διαδρομή της ΕΑΕΕ από το 1938 έως σήμερα, μιας διαδρομής άρρηκτα συνδεδεμένης με την πορεία του τόπου μας και με κάθε μικρή ή μεγάλη διεκδίκηση του κλάδου της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης και των μελών μας.

Η βραδιά συνεχίστηκε με φαγητό και έκλεισε γιορτινά σύμφωνα και με το πνεύμα των ημερών με το τραγούδι της Πέννυ Παλτατζή και μουσικό πρόγραμμα που ενθουσίασε τους παρευρισκόμενους.

Tags: EEAEErgoErgo HellasΣτάθης Τσαούσης
250417hdionlinebannergreek1728x90gif

Related Posts

Ημερίδα για την περιβαλλοντική ευθύνη από EAEE και ΑΝΙΑ
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Ημερίδα για την περιβαλλοντική ευθύνη από EAEE και ΑΝΙΑ

by Insurancedaily editorial team
Nov 14, 2025
ΤτΕ: Οι υποψήφιοι στις εξετάσεις 19 – 20 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Έγκριση από την ΕΠΑΘ στη μετάβαση της Εθνικής Ασφαλιστικής στην Τράπεζα Πειραιώς

by Insurancedaily editorial team
Nov 14, 2025
Μεγάλη έρευνα της Metron Analysis για το ΕΕΑ: Απογοήτευση για το 76% των ερωτηθέντων
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Μεγάλη έρευνα της Metron Analysis για το ΕΕΑ: Απογοήτευση για το 76% των ερωτηθέντων

by Insurancedaily editorial team
Nov 14, 2025
Νέο πρόγραμμα από την Groupama για την προστασία επιχειρήσεων από φυσικούς κινδύνους
Ασφάλιση για Φυσικές Καταστροφές

Νέο πρόγραμμα από την Groupama για την προστασία επιχειρήσεων από φυσικούς κινδύνους

by Insurancedaily editorial team
Nov 14, 2025
Συμβόλαιο ευθύνης 461.000 ευρώ για στελέχη διοίκησης των ΕΛΤΑ – Τι απαντούν τα ΕΛΤΑ
Αστική Ευθύνη

Συμβόλαιο ευθύνης 461.000 ευρώ για στελέχη διοίκησης των ΕΛΤΑ – Τι απαντούν τα ΕΛΤΑ

by Insurancedaily editorial team
Nov 13, 2025 - Updated on Nov 14, 2025
Κάηκαν ολοσχερώς 4 σκάφη στην Μαρίνα Ζέας
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Κάηκαν ολοσχερώς 4 σκάφη στην Μαρίνα Ζέας

by Insurancedaily editorial team
Nov 13, 2025
Υποχρεωτική ασφάλιση επιχειρήσεων: Τι λένε 8+1 στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Αύξηση 7,55% στην παραγωγή της Interlife στο 9μηνο του 2025

by Insurancedaily editorial team
Nov 13, 2025
2 στους 10 Έλληνες δεν έχουν πρόσβαση σε γιατρούς και θεραπείες
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

2 στους 10 Έλληνες δεν έχουν πρόσβαση σε γιατρούς και θεραπείες

by Βίκυ Γερασίμου
Nov 13, 2025
Leadership Forum & ΕΑΣΕ ενδυναμώνουν τη νέα γενιά
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Leadership Forum & ΕΑΣΕ ενδυναμώνουν τη νέα γενιά

by Insurancedaily editorial team
Nov 13, 2025

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

I agree to the Terms & Conditions and Privacy Policy.

ydrogios-insurancehome-insurancegif
orizon-1964-row-banner-300x250jpg
technopan-koufomata-pvcpng

TOP#5 Insurancedaily

  • Η Euroins Ελλάδος Ασημένιος Χορηγός στο Συνέδριο NatCat Summit “Mitigating the Risk”

    Η Euroins χορηγός στην εκδήλωση της ΣΕΣΑΕ – Μια εκδήλωση προσφοράς και αλληλεγγύης

    1 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Ημερίδα για την περιβαλλοντική ευθύνη από EAEE και ΑΝΙΑ

    1 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Νέο πρόγραμμα από την Groupama για την προστασία επιχειρήσεων από φυσικούς κινδύνους

    1 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Έγκριση από την ΕΠΑΘ στη μετάβαση της Εθνικής Ασφαλιστικής στην Τράπεζα Πειραιώς

    1 shares
    Share 0 Tweet 0
Εγγραφή στο Newsletter

+12,000 εγγεγραμμένοι χρήστες ενημερώνονται καθημερινά για θέματα Ιδιωτικής Ασφάλισης από το Newsletter του insurancedaily.gr

Facebook Instagram Youtube
  • Όροι χρήσης
  • Προστασία προσωπικών δεδομένων
  • Cookies
  • Πληροφορίες
  • Επικοινωνήστε μαζί μας
  • Όροι χρήσης
  • Προστασία προσωπικών δεδομένων
  • Cookies
  • Πληροφορίες
  • Επικοινωνήστε μαζί μας
© MORAX MEDIA Α.Ε.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του insurancedaily.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη. © 2023

Insurancedaily.gr | Ταυτότητα

  • Διαχειριστής / Διευθυντής: Mωράκης Μιχαήλ
  • Διευθύντρια Σύνταξης: Βίκυ Γερασίμου
  • Ιδιοκτησία: Morax Media Α.Ε.
  • Νόμιμος Εκπρόσωπος: Μωράκης Νικόλαος
  • Διαχειριστής / Δικαιούχος Domain: Μωράκης Μιχαήλ
  • Έδρα - Γραφεία: Ιφιγένειας 6, Καλλιθέα, ΤΚ 17672
  • Email: info@insurancedaily.gr, Tηλ: +30 210 9594121

Add New Playlist

No Result
View All Result
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ

© 2020 Insurancedaily.gr - by Morax Media s.a..

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε καλύτερη εμπειρία πλοήγησης και προσωποποιημένο περιεχόμενο.
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ