Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Η ΕΕΔΕ τίμησε το Ιωάννη Βοτσαρίδη

Στην εκδήλωση του β’ Ανοιχτού μέρους της Ετήσιας Τακτικής Συνέλευσης των Μελών του Τμήματος Μακεδονίας της ΕΕΔΕ

Γ. Βοτσαρίδης

Η Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) – τμήμα Μακεδονίας – τίμησε τον επιχειρηματία Ιωάννη Βοτσαρίδη, Διευθύνων Σύμβουλο της INTERLIFE Ασφαλιστικής, στο πλασιο της ετήσιας τακτικής συνέλευσης τους, για την πορεία του όλα αυτά τα χρόνια στους κόλπους του επιχειρείν.

Ο κ. Βοτσαρίδης, ως το κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση του β’ Ανοιχτού μέρους της Ετήσιας Τακτικής Συνέλευσης δήλωσε μεταξύ άλλων: 

Ο Όμιλος INTERLIFE σήμερα περιλαμβάνει, εκτός από τη Μητρική INTERLIFE Ασφαλιστική – Εταιρία Γενικών Ασφαλίσεων και άλλες 5 Εταιρίες: την INTERLIFE PROPERTIES με αντικείμενο εργασιών το Real Estate, την INTERBROKERS Μεσίτες Ασφαλίσεων και Αντασφαλίσεων, την Γνώμων EXPERTS Εταιρία Πραγματογνωμόνων και Εκτιμητών Ζημιών, την Directa Εταιρία Συμμετοχών και, τέλος, το Κτήμα Χρηστίδη – Πολυχώρος Εκδηλώσεων.

Η INTERLIFE Ασφαλιστική ιδρύθηκε πριν από 27 χρόνια, το 1991, ως Πολυμετοχική Εταιρία Γενικών Ασφαλίσεων. Από την πρώτη πενταετία είχε μια κάθετη αναπτυξιακή πορεία, με έδρα πάντα τη Θεσσαλονίκη (εις πείσμα της Αθηνοκεντρικής πολιτικής) και με δίκτυο υποκαταστημάτων και γραφείων σε όλη την Ελλάδα.

Στην INTERLIFE διεκδικούμε ουσιαστικά μια ξεχωριστή πρωτιά, αυτή της σταθερής και συνεχούς ανόδου του Τζίρου και των Κερδών μας, επί 27 συναπτά έτη.

Επενδύοντας ένα μέρος των Αποθεματικών μας σε Εμπορικά Ακίνητα, η Εταιρία μας απέκτησε το πρώτο κτήριο γραφείων της στην Καλαμαριά και στη συνέχεια κατασκεύασε το κτήριο της σημερινής της έδρας στη Θέρμη, στο οποίο εγκαταστάθηκε το 2002. Ακολούθησε η αγορά του οκταώροφου κτηρίου στο κέντρο της Αθήνας το 2012, η αγορά δύο ξενοδοχείων στην πόλη της Ρόδου, και πολλών άλλων ακινήτων στην Αττική, στην περιοχή της Θεσσαλονίκης και στη νησιωτική Ελλάδα.

Επιπλέον, η INTERLIFE διαθέτει από το 2011 το δικό της Αμοιβαίο Κεφάλαιο, το INTERLIFE ΜΙΚΤΟ, το οποίο παρουσιάζει διαχρονικά πολύ υψηλές αποδόσεις, που μόνον την τελευταία διετία έφτασαν το 25,24%.

Τέλος, ο πιο σημαντικός, ίσως, σταθμός στην πορεία της Εταιρίας μας ήταν η είσοδός της στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου το 2012.

Έρχομαι τώρα στον τομέα του Ανθρώπινου Δυναμικού, στον οποίο δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα και στον οποίο, παρά τη συνεχή Ύφεση και τα διαδοχικά Μνημόνια, καταφέραμε την τελευταία πενταετία να αυξήσουμε τις θέσεις εργασίας κατά 38%, φθάνοντας τους 134 εργαζόμενους στη Μητρική Εταιρία, και κατά 37% με 172 εργαζόμενους συνολικά, σε επίπεδο Ομίλου.

Σε οικονομικό επίπεδο, η περσινή χρονιά έκλεισε με άνοδο Εσόδων κατά 12%, Επενδύσεων κατά 16%, Αποθεματικών κατά 8%, ενώ ο Δείκτης Κεφαλαίου Φερεγγυότητας έφτασε το 140%, ο δε Δείκτης Ελαχίστου Κεφαλαίου Φερεγγυότητας έφτασε το 511%. Παράλληλα, προχωρήσαμε στη δημιουργία τεσσάρων νέων, καινοτομικών Ασφαλιστικών Προϊόντων, καλύπτοντας τον Κλάδο Υγείας σε πρωτοβάθμιο και δευτεροβάθμιο επίπεδο.

Τέλος, σε επίπεδο 5ετίας (2013 – 2017) η εταιρία παρουσίασε Κέρδη προ Φόρων 62 εκατ. €, δηλαδή κατά μέσο όρο 12,4 εκατ. €/ετησίως, ενώ τα Κέρδη προ Φόρων του 2017 έφτασαν τα 21 εκατ. €.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να τονίσω ότι Αρχή της INTERLIFE είναι να επιστρέφει μέρος αυτών των Κερδών στην Κοινωνία. Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη είναι βασική προτεραιότητα για την Εταιρία μας, η οποία υποστηρίζει με τη μορφή χορηγιών 47 φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στο χώρο της Κοινωνικής προσφοράς, του Αθλητισμού και του Πολιτισμού, μέσα από το Πρόγραμμα «προσφέρω …αλλιώς». 

Ο κ. Βοτσαρίδης ολοκλήρωσε την ομιλία του αναφερόμενος στις τρεις μεγάλες πληγές της ελληνικής Οικονομίας που εξοντώνουν την επιχειρηματικότητα. Για το υπετροφικό κράτος, τη διαχρονική γραφειοκρατία & τέλος για την εξοντωτική Φορολογία και τις υπέρογκες Ασφαλιστικές Εισφορές.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 + 19 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Η ΕΕΔΕ τίμησε το Ιωάννη Βοτσαρίδη! https://www.insurancedaily.gr/eede-timise-ioanni-votsaridi/