Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού στην απόκτηση της AIG Ελλάς από τον όμιλο AIG

aig

Την αγορά του 100% της AIG Ελλάς ενέκρινε η Επιτροπή Ανταγωνισμού. Σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

Έγκριση της γνωστοποιηθείσας, σύμφωνα με το άρθρο 6 παρ. 1-3 του ν. 3959/2011, συγκέντρωσης για την απόκτηση του συνόλου (100%) του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας με την επωνυμία «AIG ΕΛΛΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΣΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ» και δ.τ. «AIG ΕΛΛΑΣ AE» από τον Όμιλο AIG.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού σε Τμήμα, με την υπ’ αριθ. 677/2019 απόφασή της, ενέκρινε ομόφωνα, κατ’ άρθρο 8 παρ. 3 του ν.3959/2011, την από 30/10/2018 (αριθ. πρωτ. 6330) γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση που αφορά την απόκτηση του αποκλειστικού ελέγχου της εταιρείας με την επωνυμία «AIG ΕΛΛΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΣΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ» από τον Όμιλο AIG μέσω της εξαγοράς του συνόλου (100%) του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

Με την απόφασή της, η Επιτροπή Ανταγωνισμού σε Τμήμα έκρινε ότι η ως άνω συγκέντρωση, η οποία αφορά πρωτίστως την ευρύτερη αγορά παροχή ασφαλιστικών και αντασφαλιστικών υπηρεσιών, παρ’ ότι εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της παραγράφου 1 του άρθρου 6 Ν. 3959/201, δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επιμέρους αγορά στις οποία αφορά.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nineteen − seventeen =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού στην απόκτηση της AIG Ελλάς από τον όμιλο AIG! https://www.insurancedaily.gr/egkrisi-tis-epitropis-antagonismou-stin-apoktisi-tis-aig-ellas-apo-ton-omilo-aig/