ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΚΠΟΙΖΩ: Πώς θα ρυθμίσετε τις τραπεζικές σας οφειλές

τραπεζα, υπάλληλος, γυναίκα

Σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο, υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να ρυθμίσετε τις οφειλές σας:

Εξωδικαστικός διακανονισμός (είτε με τη μεσολάβηση Ένωσης Καταναλωτών, είτε με την ένταξη στον Κώδικα Δεοντολογίας)

Με τον Κώδικα Δεοντολογίας της Τραπεζας της Ελλάδος

Ο νόμος για τα Υπερχρεωμένα Νοικοκυριά (Ν.3869/2010)

Η ΕΚΠΟΙΖΩ είναι ένας από τους πιστοποιημένους φορείς εξωδικαστικού συμβιβασμού και αναλαμβάνει να σας συμβουλέψει πως να ρυθμίσετε τις οφειλές σας. Για το λόγο αυτό λειτουργεί το Τμήμα Υπερχρέωσης.  Τα γραφεία της Αθήνας θα δέχονται καθημερινά από τις 10.00πμ έως τις 16.00μμ (Παρασκευή έως τις 15.00μμ) κλήσεις καθώς και συναντήσεις κατόπιν ραντεβού. Παράλληλα, παρατείνεται το ωράριο λειτουργίας της συμβουλευτικής γραμμής υπερχρέωσης επίσης μέχρι τις 17.00μμ καθημερινά, πλην Παρασκευής μέχρι της 15.00μμ (τηλ. επικοινωνίας 210 3304444). Τα γραφεία της Θεσσαλονίκης θα είναι ανοιχτά από τις 10.00πμ έως τις 16.00μμ. (τηλ. επικοινωνίας 2310 257776) Τα γραφεία της Πάτρας θα είναι ανοιχτά από τις 9.00πμ έως τις 16.00μμ. (τηλ. επικοινωνίας 2610 222626)

Ο Κώδικας Δεοντολογίας της Τράπεζας της Ελλάδος

Όσον αφορά τη ρύθμιση οφειλών σύμφωνα με τον Κώδικα Δεοντολογίας της Τράπεζας της Ελλάδος, μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες κάνοντας κλικ εδώ.

Ο νόμος για τα Υπερχρεωμένα Νοικοκυριά (Ν.3869/2010)

Προκειμένου να συνδράμει η ΕΚΠΟΙΖΩ στην προσπάθεια ρύθμισης των οφειλών σας, θα κάνετε τα εξής βήματα:

ΒΗΜΑ 1: τυπώνετε την αίτηση αναλυτικής κατάστασης οφειλών τόσες φορές, όσες είναι οι τράπεζες στις οποίες έχετε οφειλές. Την συμπληρώνετε με τους αριθμούς των τραπεζικών προϊόντων που οφείλετε προς κάθε τράπεζα και την καταθέτετε σε οποιοδήποτε κατάστημα της τράπεζας. Μετά από δέκα (10) εργάσιμες ημέρες θα σας δώσουν τις απαντήσεις.

ΒΗΜΑ 2: τυπώνετε, συμπληρώνετε και υπογράφετε την υπεύθυνη δήλωση, την αίτηση μέλους και την αίτηση για εξωδικαστικό συμβιβασμό. Οδηγίες για τη συμπλήρωσή τους θα βρείτε στο παρακάτω συνημμένο.

ΒΗΜΑ 3: βγάζετε φωτοτυπίες (απλές, όχι επικυρωμένες):

  • την ταυτότητά σας το Ε1 των τριών τελευταίων ετών
  • Εκκαθαριστικά εφορίας των τριών τελευταίων ετών
  • την τελευταία μισθοδοσία σας (ή σύνταξη, ή κάρτα ανεργίας)
  • τα Ε9 και τυχόν μεταβολές της ακίνητης περιουσίας σας
  • Φορολογικό έγγραφο με την αντικειμενική αξία του/των ακινήτου/ακινήτων (ΕΤΑΚ, ΦΑΠ ή εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ)
  • (τυχόν) Καταγγελίες των δανειακών συμβάσεων
  • Σε περίπτωση προηγούμενης άσκησης εμπορικής δραστηριότητας βεβαίωση διακοπής εργασίων από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. άλλα δικαιολογητικά (προβλήματα υγείας κτλ)

ΒΗΜΑ 4: φέρνετε τα ανωτέρω παραστατικά στα γραφεία της ΕΚΠΟΙΖΩ (για την Αθήνα στην οδό Στουρνάρη 17, 2ος ορ., για την Θεσσαλονίκη στην οδό Αριστοτέλους 7, 2ος ορ. και για την Πάτρα στην οδό Φιλοποίμενος 51, 2ς ορ. κατά τις ώρες 10.00πμ έως 4.00μμ (χωρίς ραντεβού). Αν είστε από επαρχία  στέλνετε τα παραπάνω δικαιολογητικά με courier ή συστημένη επιστολή. Μετά από 3-4 ημέρες επικοινωνείτε τηλεφωνικά για να επιβεβαιώσετε ότι παρελήφθησαν τα δικαιολογητικά και ότι είναι πλήρης ο φάκελος. Εφόσον ο φάκελός σας είναι πλήρης, θα οριστεί ραντεβού με τον νομικό της ΕΚΠΟΙΖΩ(είτε με φυσική σας παρουσία, είτε τηλεφωνικά, αν είστε από επαρχία). Ο νομικός , θα εξετάσει το φάκελό σας και θα σας βοηθήσει να ρυθμίσετε τις οφειλές σας.

Πηγή: ΕΚΠΟΙΖΩ


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

seventeen + 9 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
ΕΚΠΟΙΖΩ: Πώς θα ρυθμίσετε τις τραπεζικές σας οφειλές! https://www.insurancedaily.gr/ekpizo-pos-tha-rythmisete-tis-trapezikes-sas-ofiles/