Ένα αισιόδοξο μήνυμα για την αγορά, από τους κλάδους Υγείας

0

Evaggelismos_YgeiaΣυνεχίζεται σταθερά και χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις, η ανοδική πορεία που καταγράφουν οι κλάδοι «υγείας» στην ασφαλιστική μας αγορά. Και με τα στατιστικά στοιχεία του οκταμήνου επιβεβαιώνεται, ότι ο μόνος σταθερός καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους κλάδος, είναι αυτός της υγείας, είτε αναφερόμαστε στις παροχές του κλάδου Υγείας των ασφαλίσεων ζωής, είτε στις παροχές του κλάδου Ασθενειών των κατά ζημιών ασφαλίσεων.

Συγκεκριμένα, στο οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2013 ο κλάδος Υγείας παρουσίασε αύξηση 18,7% και ο κλάδος Ασθενειών παρουσίασε αύξηση 12,2% έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2012. Σημαντικό επίσης είναι, ότι η τάση αυτή, που ούτως ή άλλως είναι αυξητική, τείνει συνολικά προς τις μέγιστες τιμές της με την πάροδο των μηνών, αν λάβουμε υπόψη ότι ο κλάδος Υγείας έχει υπερτριπλάσια ασφάλιστρα από τον κλάδο Ασθενειών. Η εξέλιξη της αύξησης εντός του 2013 ήταν η εξής;

Δίμηνο           Υγεία +13,70%     Ασθένειες + 7,10%

Τρίμηνο         Υγεία +18,00%     Ασθένειες +12,90%

Τετράμηνο   Υγεία +18,50%      Ασθένειες +11,40%

Πεντάμηνο   Υγεία +16,90%     Ασθένειες +11,50%

Εξάμηνο        Υγεία +17,60%     Ασθένειες +10,50%

Επτάμηνο     Υγεία +18,50%      Ασθένειες +10,60%

Οκτάμηνο      Υγεία +18,70%     Ασθένειες +12,20%

Η θετική αυτή εξέλιξη αποτελεί δείγμα της αυριανής αγοράς; Η ανάγκη της περίθαλψης προηγήθηκε της ανάγκης για σύνταξη; Λογικό είναι, αφού την ανάγκη της περίθαλψης την έχει ο καταναλωτής σήμερα, τρέμει μήπως βρεθεί χωρίς οποιαδήποτε κάλυψη, όταν του συμβεί κάτι απρόοπτο. Η σύνταξη τον απασχολεί, αλλά δεν το νοιώθει σήμερα, δεν είναι χειροπιαστό, ίσως και να πιστεύει ακόμα ότι θα επανέλθουν οι συντάξεις που ήξερε ή άκουγε! Όπως και να είναι, για τα προγράμματα που αφορούν στην υγεία, κάθε μορφής προγράμματα, υπάρχει αυξανόμενη ζήτηση και καταγράφονται ασφάλιστρα. Ας έχουμε και ας τονίζουμε και ένα καλό παραγωγικό νέο για την αγορά μας!


ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

three × 1 =