Αστική Ευθύνη

Ένοχο για καρκίνο σύμφωνα με το δικαστήριο το Roundup


Ένοχο για καρκίνο σύμφωνα με το δικαστήριο το Roundup Ένορκο δικαστήριο στο San Fransisco αποφάνθηκε ότι το ζιζανιοκτόνο Roundup της Monsanto, που ανήκει στην Βayer, προκάλεσε καρκίνο σε έναν άντρα που το χρησιμοποιούσε για δεκαετίες, ανοίγοντας το δρόμο για άλλες 9.000 περίπου υποθέσεις.

Ο Edwin Hardeman είναι ο πρώτος που οδήγησε την υπόθεση σε ομοσπονδιακό δικαστήριο και οδήγησε στην απόφαση του ότι το ζιζανιοκτόνο αποτελεί παράγοντα καρκίνου για τους ανθρώπους.

Ο 70χρονος όπως ανέφερε χρησιμοποιούσε το εν λόγω ζιζανιοκτόνο για 30 χρόνια με αποτέλεσμα να εμφανίσει λέμφωμα non-Hodgkin’s. Η υπόθεση του θεωρείται θετική εξέλιξη για όλους όσους έχουν καταθέσει παρόμοιες αγωγές. Ωστόσο δεν είναι η πρώτη αλλά η δεύτερη υπόθεση που έχει θετική έκβαση, καθώς υπάρχει και η απόφαση του ένορκου δικαστηρίου της Καλιφόρνια ότι το Roundup δεν ενημέρωσε τον Dewayne Johnson, έναν επιστάτη σχολείου, για τις επιπτώσεις από τη χρήση του με αποτέλεσμα να νοσήσει από καρκίνο.

Το δικαστήριο αρχικά επιδίκασε αποζημίωση 289 εκατ. δολαρίων, που μειώθηκε γύρω στα 80 εκατ. και ο ενάγοντας έχει ασκήσει έφεση.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

four × 2 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Ένοχο για καρκίνο σύμφωνα με το δικαστήριο το Roundup! https://www.insurancedaily.gr/enocho-gia-karkino-symfona-dikastirio-roundup/