Κοινωνική Ασφάλιση

Eντός των ημερών τα εκκαθαριστικά με τις προσωπικές διαφορές

time

Πλησιάζει η ώρα της αλήθειας για τις επανυπολογισθείσες συντάξεις. Και αυτό γιατί τις επόμενες μέρες αναμένεται να αναρτηθούν στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ οι προσωπικές διαφορές που προέκυψαν από τον επανυπολογισμό των ”παλιών” κύριων συντάξεων βάσει του νόμου Κατρούγκαλου.

Ο λόγος για τις συντάξεις οι οποίες είχαν ήδη καταβληθεί κατά την ημερομηνία έναρξης ισχύος του νόμου Κατρούγκαλου. Αυτές, βάσει του ίδιου νόμου, έπρεπε να υπολογισθούν με τις νέες διατάξεις. Οι διαφορές, αν είναι αρνητικές, καλύπτονται από την 1/1/2019 από τον ΕΦΚΑ και αποσβένονται σταδιακά μέσω της μη καταβολής των ονομαστικών αυξήσεων βάσει της εξέλιξης του ΑΕΠ και του Πληθωρισμού. Αν είναι θετικές, αποδίδονται σταδιακά σε 5 ισόποσες ετήσιες δόσεις. Αν και τα παραπάνω εφαρμόστηκαν από την 1η/1/2019, ουδείς συνταξιούχος ξέρει έως τώρα ποια είναι η νέα του σύνταξη -βάσει του ν. Κατρούγκαλου. Αυτό θα το μάθει τις επόμενες μέρες. Εκείνο που ουδείς ξέρει ακόμα τι θα γίνει με τις προσωπικές διαφορές αυτές, ειδικά τις αρνητικές,δεδομένου ότι κοστίζουν κάθε χρόνο 3,5 δισ. ευρώ στον ΕΦΚΑ και ο ΕΦΚΑ έχει πλέον έλλειμμα και όχι πλεόνασμα όπως είχε όταν η προηγούμενη κυβέρνηση ”έπεισε” τους θεσμούς να μην κοπούν οι συντάξεις έως 18% στις αρχές του 2019.

Ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Νότης Μηταράκης, πρόσφατα δήλωσε πως η προσωπική διαφορά, με κυβέρνηση ΝΔ δεν κινδυνεύει.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

seventeen − one =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Eντός των ημερών τα εκκαθαριστικά με τις προσωπικές διαφορές! https://www.insurancedaily.gr/entos-ton-imeron-ta-ekkatharistika-me-ti/