Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Έως το 2019 η συνεργασία ERGO – Τράπεζα Πειραιώς

ERGO - Τράπεζα Πειριαώς

ergopeiraiosΕντύπωση προκάλεσε στην Ασφαλιστική Αγορά την περασμένη εβδομάδα η είδηση που κυκλοφόρησε σχετικά με την απαίτηση 19 εκατ. ευρώ της ERGO ΑΑΕΖ από την τράπεζα Πειραιώς.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα – το οποίο επικαλείται τις οικονομικές καταστάσεις χρήσης 2015 της ERGO Ζημιών – η ασφαλιστική ζητά από την τράπεζα το ποσό των 19,24 εκατ. ευρώ που είχε καταβάλει σε προμήθειες στην Τράπεζα στο πλαίσιο της συμφωνίας που είχε υπογραφεί στις 30 Σεπτεμβρίου 2009 για αποκλειστική συνεργασία.

Η συμφωνία περιελάμβανε τη διανομή μέσω του δικτύου καταστημάτων της Πειραιώς προϊόντων γενικών ασφαλειών της τότε Victoria AAEZ και νυν ERGO AAEZ για διάστημα 10ετίας και σε αποκλειστική βάση.

Σε επικοινωνία που είχαμε με ανώτατα διοικητικά στελέχη της Πειραιώς σχετικά με το θέμα μας πληροφόρησαν ότι καμία απαίτηση δεν εκκρεμεί μεταξύ των δύο εταιρειών, ότι οι στόχοι που έχουν συμφωνηθεί από τις δύο μεριές μπορούν να πάρουν παράταση ως τη λήξη της συμφωνίας (2019) και πως η συγκεκριμένη απαίτηση ήταν απόφαση του ορκωτού λογιστή της εταιρείας που έκρινε σωστό να τη συμπεριλάβει στις οικονομικές καταστάσεις.

Μάλιστα οι ίδιες πηγές μας πληροφόρησαν ότι μπορεί στο παρελθόν η Τράπεζα να μην έπιασε τους στόχους της αλλά με την ανάπτυξη του δικτύου της τα τελευταία χρόνια είναι πολύ θετικοί για τα μελλοντικά αποτελέσματα.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

17 − 15 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Έως το 2019 η συνεργασία ERGO - Τράπεζα Πειραιώς! https://www.insurancedaily.gr/eos-to-2019-h-synergasia-ergo-trapeza-peiraios/