Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Ο νέος μεγαλομέτοχος της Eurolife ERB στην Αθήνα


r2_exqH4F8Ba_orig_18bb5e1a

Οι Επενδυτές, Prem Watsa, ιδρυτής και επικεφαλής της Fairfax, ο J. Paulson του ομώνυμου fund και ο νούμερο δύο της WL. Ross and Co., St.Johnson επισκέπτονται την Αθήνα, προκειμένου να συναντηθούν  με την πολιτική ηγεσία της χώρας, θεσμικούς παράγοντες και διοικητές τραπεζών και επιχειρήσεων και να αξιολογήσουν τις επενδύσεις που έχουν κάνει στη χώρα.

Η επίσκεψή τους αποκτά ιδιαίτερη σημασία σε μία περίοδο, που η χώρα έχει ανοιχτά μέτωπα, όπως το ασφαλιστικό, η αξιολόγηση που έπεται και καθυστερεί και το προσφυγικό και βεβαίως, ένα ακόμη πρόβλημα που μας προέκυψε είναι και η απειλή για έξοδο από τη Σένγκεν που θα έχει και οικονομικές επιπτώσεις. Επιπλέον, υπάρχει μια ανησυχία μετά τις διαστάσεις που έχει λάβει το θέμα της Eldorado στην Ελλάδα και της στάσης της κυβέρνησης απέναντι στην Εταιρεία.

Οι Επενδυτές θα συναντηθούν με πολιτειακούς και οικονομικούς παράγοντες ως εξής: O επικεφαλής της Fairfax θα έχει μαζί με τον St. Johnson συνάντηση την Παρασκευή με τον πρωθυπουργό, Αλ. Τσίπρα, τον υπουργό Οικονομικών Ευκ. Τσακαλώτο και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ. Στουρνάρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα πραγματοποιηθεί και συνάντηση με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη. Από την πλευρά του, ο St. Johnson θα έχει αντίστοιχες συναντήσεις, ενώ θα συναντηθεί και με τις διοικήσεις των Alpha, Πειραιώς και ΕΥΔΑΠ, των οποίων διατηρεί σημαντική μετοχική θέση.

Υ.Γ. Η Fairfax του Prem Watsa, συμμετέχει στη Eurobank, στην Grivalia, στην Praktiker Ελλάδος και στην Μυτιληναίος και πρόσφατα στον ασφαλιστικό όμιλο Eurolife, μετά την υπογραφή συμφωνίας μεταξύ της Eurobank και της Fairfax, με βάση την οποία το 80% των μετοχών της “Eurolife ERB Insurance Group Ανώνυμος Εταιρεία Συμμετοχών” θα μεταβιβαστεί από τη Eurobank στο νέο μέτοχο (η Eurobank διατηρεί 20%). Μετά την πρόσφατη ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών η Fairfax αύξησε το ποσοστό της στο μετοχικό κεφάλαιο της Eurobank στο 17% περίπου, από 12% περίπου πριν την τρίτη ανακεφαλαιοποίηση.

Η Paulson & Co, του J. Paulson  διαθέτει συμμετοχές σε Πειραιώς, με ποσοστό περίπου 9% μετά την τελευταία ανακεφαλαιοποίηση, στην Alpha Bank με περίπου 7% καθώς και στην ΕΥΔΑΠ.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

11 − eight =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Ο νέος μεγαλομέτοχος της Eurolife ERB στην Αθήνα! https://www.insurancedaily.gr/episkepsis-ependyton-kolosson-stin-athina/