Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Επιστολή Συλλόγου Υπαλλήλων Εθνικής προς τον κ. Λ. Φραγκιαδάκη


Ανοιχτή Επιστολή του Συλλόγου προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας για την πώληση:

Κύριε Φραγκιαδάκη,

Αναγκαζόμαστε να απευθυνθούμε σε σας με ανοιχτή επιστολή, μιας και αγνοήσατε τα επανειλημμένα αιτήματα του Συλλόγου για συνάντηση μαζί σας, προκειμένου να σας εκθέσουμε τις θέσεις του Συλλόγου Υπαλλήλων της Εθνικής Ασφαλιστικής που αφορούν στην προσπάθεια -εκ μέρους της ΕΤΕ- πώλησης της Εταιρίας μας.

Αντιλαμβανόμενοι τον πιεσμένο χρόνο σας δεν θα σας κουράσουμε πολύ. Θα σας πούμε ότι 126 χρόνια τώρα η Εταιρία μας αποτελεί τον ασφαλιστικό βραχίονα της Τράπεζας, προσφέροντας ασφαλιστική κάλυψη τόσο στα δάνεια που χορηγούσε η ΕΤΕ, όσο και στους καταθέτες της.

Προσφέροντας την σιγουριά στους ασφαλισμένους της που δεν αμφισβητήθηκε ποτέ. Τη σιγουριά που της προσδίδουν η ιστορία, το κύρος της, οι άνθρωποί της και η Εθνική Τράπεζα. Σε χθεσινές δηλώσεις σας στο Reuters βάσει δημοσιευμάτων φέρεστε να δηλώσατε ότι “Είναι κοινώς γνωστό ότι, από επιχειρηματική σκοπιά, θα προτιμούσαμε να διατηρήσουμε την ασφαλιστική εταιρεία, ωστόσο, είναι μέρος της αναδιάρθρωσης μας και παραμένουμε προσηλωμένοι στην υλοποίηση των δεσμεύσεών μας”.

Αυτή σας η στοχοπροσήλωση παρότι έχετε κάθε δικαίωμα πλέον να επαναδιαπραγματευθείτε με την Ευρωπαϊκή Αρχή Ανταγωνισμού, μιας και η ΕΤΕ αποπλήρωσε τα cocos στο ΤΧΣ, μας δείχνει ότι ο στόχος σας από την αρχή ήταν να “ξεφορτωθείτε” την Εθνική Ασφαλιστική. Στις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει η ΕΤΕ απέναντι στην DGComp τον Νοέμβρη του 2015, με την υπογραφή του Υπουργού Οικονομικών ανέφερε ότι: “Sale of insurance activities: Full sale (closing) by 31.12.2016 unless state aid ≤ 2bn.” Τώρα λοιπόν που η κρατική ενίσχυση είναι κάτω από 2 δις ευρώ, γιατί δεν ζητάει η ΕΤΕ από τον Υπουργό Οικονομικών να κινηθούν από κοινού στην DGComp για την ματαίωση της πώλησης;

Κύριε Φραγκιαδάκη, Έχετε αναλάβει τη βαριά ευθύνη να αναπτύξετε και όχι να συρρικνώστε την Τράπεζα. Αν θεωρείτε ότι με την συρρίκνωσή της επιτυγχάνετε το έργο σας και ενισχύετε η κερδοφορία της, λυπούμαστε αλλά κινείστε σε λαθεμένη ρότα. Η Εθνική Ασφαλιστική συνεισφέρει εκτός των άλλων, εδώ και 4 χρόνια σημαντικά στα αποτελέσματα του ομίλου και η πώλησή της στερεί μελλοντική κερδοφορία από την τράπεζα. Σας καλούμε να σταματήσετε να εκφράζετε την λύπη σας για την πώληση και να προσπαθήσετε μαζί με την κυβέρνηση να την αποτρέψετε.

Σε όφελος της Τράπεζας, Σε όφελος της Εθνικής Οικονομίας, Σε όφελος των εκατοντάδων χιλιάδων ασφαλισμένων, Σε όφελος των ανθρώπων της Εταιρίας. Αυτό θεωρούμε ότι είναι το καθήκον σας απέναντι στην Τράπεζα. Αυτό είναι το καθήκον σας απέναντι στην ιστορία του Ομίλου και της Εταιρίας μας. Η ιστορία γράφεται με προσπάθειες και όχι από ριψάσπιδες.

Σας ευχαριστούμε, Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Υπαλλήλων Εθνικής Ασφαλιστικής


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

two × one =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Επιστολή Συλλόγου Υπαλλήλων Εθνικής προς τον κ. Λ. Φραγκιαδάκη! https://www.insurancedaily.gr/epistoli-syllogou-ypallilon-ethnikis-pros-ton-k-l-fragkiadaki/