Δικαιώματα Ασφαλισμένων - Καταγγελίες

Έρχονται νέα πρόστιμα σε βάρος ασφαλιστικών εταιρειών


Νέα πρόστιμα σε βάρος ασφαλιστικών εταιρειών, αλλά και τραπεζών, δρομολογεί η γενική γραμματεία Εμπορίου και Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες του ID, μέσα στις επόμενες ημέρες η γ.γ. θα ανακοινώσει και νέες κυρώσεις κατά ασφαλιστικών εταιρειών οι οποίες, όπως σημειώνεται, διαπιστώθηκε ότι στις συμβάσεις τους περιλαμβάνουν καταχρηστικούς όρους.

Του Πλάτωνα Τσούλου

Οι έλεγχοι της γενικής γραμματείας βασίζονται σε παλαιότερες καταγγελίες καταναλωτών, τις οποίες η ηγεσία του υπουργείου αποφάσισε να «ανασύρει» από το αρχείο και να τις διερευνήσει.

Στο πλαίσιο της σχετικής έρευνας, η αρμόδια διεύθυνση εξετάζει την ορθότητα των καταγγελιών και στο βαθμό που θα διαπιστώσει ότι ισχύουν, καλεί τις ασφαλιστικές εταιρείες ώστε να τοποθετηθούν σχετικά. Ανάλογα, δε, με την εξέλιξη της κάθε υπόθεσης αρμόδια επιτροπή αποφασίζει το κατά πόσο θα επιβληθεί πρόστιμο, ενώ σε κάθε περίπτωση ζητείται από τις εταιρείες να απαλείψουν από τις συμβάσεις τους τούς παράτυπους όρους.

Σε ότι αφορά τις τράπεζες, η προσοχή της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Καταναλωτή επικεντρώνεται στον ακατάσχετο λογαριασμό, καθότι, βάσει πάντα καταγγελιών, σε αρκετές περιπτώσεις φαίνεται ότι οι τράπεζες καταστρατηγούν το νόμο.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

two × three =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Έρχονται νέα πρόστιμα σε βάρος ασφαλιστικών εταιρειών! https://www.insurancedaily.gr/erchontai-nea-prostima-se-varos-asfali/