Κοινωνική Ασφάλιση

Έρχονται τα «ραβασάκια» για τα νέα χαράτσια

euros

Μέχρι τέλος της ερχόμενης εβδομάδας ή το αργότερο στις αρχές της επόμενης αναμένονται τα ειδοποιητήρια για την καταβολή των εισφορών των ελευθέρων επαγγελματιών για το μήνα Γενάρη του 2018.

Οι μηνιαίες εισφορές αυτές θα έχουν υπολογισθεί επί του 1/12 του ακαθαρίστου εισοδήματος του 2016 με έκπτωση 15% και όχι επί του καθαρού δηλωτέου εισοδήματος του 2015, όπως συνέβαινε μέχρι και τον περασμένο μήνα.

Ως ακαθάριστο εισόδημα θεωρείται το καθαρό δηλωτέο εισόδημα του 2016 συν οι καταβλητέες το 2017 εισφορές με βάση το καθαρό δηλωτέο εισόδημα του 2016.

Οι τρέχουσες εισφορές του Ιανουαρίου 2018 επί της νέας βάσης υπολογισμού θα πρέπει να εξοφληθούν έως 28 Φεβρουαρίου.

Από το επόμενο μήνα, δηλαδή από τον Μάρτιο, προβλέπεται να γίνει ο συμψηφισμός μεταξύ των καταβληθεισών κατά τη διάρκεια του 2017 εισφορών (με βάση το καθαρό δηλωτέο εισόδημα του 2015) και των καταβλητέων εισφορών (με βάση το καθαρό δηλωτέο εισόδημα του 2016).

Επίσης, μέχρι τέλος της τρέχουσας εβδομάδας, αναμένονται τα ραβασάκια για όσους επαγγελματίες υποχρεούνται να καταβάλλουν εισφορές επικουρικής ασφάλισης ή/και εισφορές εφάπαξ.

Αυτοί θα καταβάλλουν διπλές εισφορές για τους εν λόγω κλάδους εφάπαξ.

Συγκεκριμένα, θα καταβάλλουν κάθε μήνα αναδρομικές εισφορές με βάση το καθαρό δηλωτέο εισόδημα του 2016 και τρέχουσες εισφορές με βάση το ακαθάριστο εισόδημα του 2016 /2017 με έκπτωση 15%.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eight + 11 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Έρχονται τα «ραβασάκια» για τα νέα χαράτσια! https://www.insurancedaily.gr/erchonte-ta-ravasakia-gia-ta-nea-charatsia/