Κοινωνική Ασφάλιση

Οι εργαζόμενοι στα Ταμεία αποδομούν το νέο Ασφαλιστικό


”Σκληρές” αλήθειες για την κατάσταση του ασφαλιστικού συστήματος μετά την εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου είπε σήμερα στο συνέδριό της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ). Συγκεκριμένα, στην εισήγηση του ο πρόεδρος της ΠΟΠΟΚΠ, κος. Αντώνης Κουροκλής δήλωσε πως ” το περίφημο πλεόνασμα του ΕΦΚΑ δεν είναι παρά έλλειμμα που πλησιάζει το 1 δις” και πως ”μεγάλος αριθμός νέων συνταξιούχων «θυσιάστηκε» και δεν έλαβε τη σύνταξή του προκειμένου ο ΕΦΚΑ να εμφανίσει πλεόνασμα”.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι στα ταμεία έδωσαν δραματικά παραδείγματα για τις μειώσεις που φέρνει ο νόμος Κατρούγκαλου στις κύριες συντάξεις συντάξεις. Πχ η περικοπή -με βάση το ανώτατο πλαφόν του 18%- φτάνει ακόμα και τα 184,44 ευρώ. Οι δε συντάξεις χηρείας θα υποστούν περικοπή που φτάνει ακόμα και τα 531 ευρώ.

Παράλληλα, σε 341.173 ανέρχονται οι εκκρεμείς αιτήσεις για συντάξεις και εφάπαξ, ενώ στα 2,2 δισ. ευρώ ανέρχονται τα χρέη των συνταξιοδοτικών ταμείων στον ΕΟΠΥΥ.


1 Comment

1 Σχολιο

  1. Ergeniadis argyris

    Jun 29, 2018 at 6:28 PM

    Οι διορισμενοι απο τις διεφθαρμενες κυβερνησεις 1983-2014 κατεστρεψαν τα ασφσλιστικα ταμεια. Χρηματιζοντουσαν και τι εκαναν. Σε ταμεια οπως το νατ οι υπαλληλοι κοντευουν να ειναι περισσοτεροι απο τους ασφαλισμενους στο ταμειο. Αχρηστοι διεφθαρμενοι και ανικανοι

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

four × four =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Οι εργαζόμενοι στα Ταμεία αποδομούν το νέο Ασφαλιστικό! https://www.insurancedaily.gr/ergazomeni-sta-tamia-apodomoun-neo-asfalistiko/