Ειδήσεις

ΕΤΕ: Διάθεση του 1ου χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων δανείων με εμπράγματες εξασφαλίσεις


Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, σε συνέχεια σχετικής ανακοίνωσης της 29ης Ιουλίου 2019, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για την ολοκλήρωση της πώλησης χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων δανείων και πιστώσεων με εμπράγματες εξασφαλίσεις προς μικρομεσαίες, μεσαίες επιχειρήσεις και επαγγελματίες ύψους 0,9 δισ. ευρώ σε ανεξόφλητο κεφάλαιο προς την Symbol Investment NPLCO DAC (εταιρεία συνδεδεμένη με επενδυτικά κεφάλαια διαχειριστής των οποίων είναι η κοινοπραξία των Centerbridge Partners, LLP and Elliott Advisors (UK) Limited).

Το τίμημα της συναλλαγής ανέρχεται σε περίπου 28% του ανεξόφλητου κεφαλαίου του χαρτοφυλακίου και έχει θετική επίπτωση στην κεφαλαιακή βάση της ΕΤΕ (βάσει του δείκτη CET 1 για το 3ο τρίμηνο του 2019).

Η Morgan Stanley & Co. International plc ενήργησε ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος, ενώ τα δικηγορικά γραφεία των Karatzas & Partners και Milbank LLP ως επίκουροι νομικοί σύμβουλοι για την ΕΤΕ.

Συγκεκριμένα, όσοι επαγγελματίες κατέθεσαν, στον ΕΦΚΑ,  αίτημα προσδιορισμού των χρεών τους έως τις 7/10 και δεν είχαν έως τώρα απάντηση, θα μπορούν έως τις 31/5/2020 να υποβάλλουν αίτηση ένταξης στις 120 δόσεις. 

Η παράταση αυτή, όμως, ισχύει και για όσους επαγγελματίες ή εργοδότες έχασαν τη ρύθμιση των 120 δόσεων. Αυτοί, δηλαδή, θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση επανένταξης στις 120 δόσεις, εφόσον εξοφλήσουν τις δόσεις που δεν κατέβαλλαν


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eight + 9 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
ΕΤΕ: Διάθεση του 1ου χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων δανείων με εμπράγματες εξασφαλίσεις! https://www.insurancedaily.gr/ete-diathesi-toy-1oy-chartofylakioy-mi-ex/