ΕΚΕ

Η Εθνική Ασφαλιστική χορηγός στο «Δρόμο της Εκεχειρίας»

Δρόμος της Εκεχειρίας,Εθνική Ασφαλιστική

Στηρίζοντας τα αθλητικά ιδεώδη και την πλούσια ιστορική κληρονομιά του τόπου, η Εθνική Ασφαλιστική συμμετείχε στην εφετινή διοργάνωση του «Δρόμου της Εκεχειρίας». Μιας δύσκολης ορεινής διαδρομής σχεδόν 50 χιλιομέτρων, η οποία ενώνει την Αρχαία Ήλιδα – την πόλη που διοργάνωνε τους Ολυμπιακούς Αγώνες – με την Αρχαία Ολυμπία – του ιερού τόπου όπου διεξάγονταν οι αγώνες.

Η συγκεκριμένη διοργάνωση, η οποία πραγματοποιήθηκε με επιτυχία για τρίτη χρονιά, δεν έχει αγωνιστικό χαρακτήρα. Στόχος της είναι η διάδοση του μηνύματος της εκεχειρίας και της ειρήνης, όπου και συνέβαλε η Εθνική Ασφαλιστική από τη θέση του χορηγού.

Όπως τις προηγούμενες χρονιές, έτσι και φέτος, άνθρωποι κάθε ηλικίας από κάθε γωνιά της Ελλάδας και του εξωτερικού ήρθαν στην Ηλεία για να στείλουν το δικό τους μήνυμα ειρήνης. Συγκεκριμένα, την Κυριακή 22 Απριλίου 2018, οι δρομείς συγκεντρώθηκαν στις 5:45 το πρωί στην αρχαία Ήλιδα και με επικεφαλής την παγκόσμια πρωταθλήτρια του ταεκβοντό Μαρία Καρπαθάκη, διάνυσαν μια απόσταση 49,8 χιλιομέτρων, περνώντας μέσα από 13 χωριά της ημιορεινής Ηλείας.

Η αναβίωση της ιστορικής διαδρομής ξεκίνησε το 2016, έπειτα από 1623 χρόνια, λαμβάνοντας παγκόσμια διάσταση και προβολή, υπό την αιγίδα του Διεθνούς Συμβουλίου Στρατιωτικού Αθλητισμού (CISM), του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ), της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΔΟΑ), της UNESCO, της Συμπολιτείας Ολυμπίας και της Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, των Δήμων Ήλιδας και Αρχαίας Ολυμπίας και των υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Τουρισμού και με θεσμικό υποστηρικτή την Ελληνική Ένωση για την Ατλαντική και Ευρωπαϊκή Συνεργασία.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 − 12 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Η Εθνική Ασφαλιστική χορηγός στο «Δρόμο της Εκεχειρίας»! https://www.insurancedaily.gr/ethniki-asfalistiki-chorigos-sto-dromo-tis-ekechirias/