Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Εθνική Ασφαλιστική: Με κέρδη προ φόρων άνω των 70 εκατ. θα κλείσει το 2017

Εθνική Ασφαλιστική

Υψηλή κερδοφορία εκτιμάται ότι θα παρουσιάσει στο τέλος του έτους η Εθνική Ασφαλιστική, η οποία ήδη έκλεισε το εννεάμηνο του 2017 με ενοποιημένα κέρδη προ φόρων αυξημένα κατά περίπου 89% στα 63,4 εκατ. ευρώ και με αυξημένη παραγωγή κατά 12% στα 449 εκατ. ευρώ.

του Πλάτωνα Τσούλου

Πληροφορίες του ID αναφέρουν ότι, στην εκπνοή του 12μήνου η εταιρεία θα εμφανίζει καθαρή ενοποιημένη προ φόρων κερδοφορία της τάξης των 70 εκατ. ευρώ, ενισχυμένη τόσο από την αναπτυξιακή της πορεία, όσο και από έκτακτα κέρδη της τρέχουσας χρήσης.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες το καθαρό αποτέλεσμα της Εθνικής Ασφαλιστικής ενδέχεται να ενισχυθεί περαιτέρω – εκτάκτως, στο βαθμό που έως το τέλος του έτους η Επιτροπή Ανταγωνισμού αποφανθεί για την υπόθεση της Audatex και η ετυμηγορία της είναι θετικότερη για την εταιρεία από ότι αυτή που είχε εκδοθεί το 2009.

Υπενθυμίζεται ότι τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν τότε, σε τέσσερις ασφαλιστικές εταιρείες, είχαν ξεπεράσει τα 30 εκατ. ευρώ (για την Εθνική ήταν 13,6 εκατ. ευρώ). Η Επιτροπή είχε διαπιστώσει την από κοινού διαμόρφωση ενιαίας τιμής αμοιβής εργατοώρας μέσω της Audatex Hellas AE, για επισκευές οχημάτων.

Η εν λόγω υπόθεση είχε καταπέσει στα διοικητικά δικαστήρια μετά από προσφυγή των εταιρειών, με αποτέλεσμα η Ανεξάρτητη Αρχή να την επανεξετάσει. Κύκλοι της αγοράς θεωρούν ότι αυτή τη φορά η έκβαση της υπόθεσης θα είναι θετικότερη και για τις τέσσερις ασφαλιστικές.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 − 6 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Εθνική Ασφαλιστική: Με κέρδη προ φόρων άνω των 70 εκατ. θα κλείσει το 2017! https://www.insurancedaily.gr/ethniki-asfalistiki-kerdi-pro-foron-ano-ton-70-ekat-tha-klisi-2017/