Κοινωνική Ασφάλιση

Ετοιμάζεται νέα αναλογιστική έκθεση για το Ασφαλιστικό


Ακόμα δεν έκατσε η «σκόνη» από τις περικοπές που ψήφισε η κυβέρνηση τον περασμένο Μάιο και ετοιμάζεται νέα αναλογιστική μελέτη για το Ασφαλιστικό.

Αυτή θα λάβει υπόψη την κατάσταση των ταμείων μετά την 1.1.2017 , δεδομένων των περικοπών που έχουν εφαρμοστεί την περίοδο 2015-2016, αλλά και εκείνων που θα εφαρμοστούν από το 2019.

Όπως αναφέρεται ρητά στο νόμο Κατρούγκαλου, οι αναλογιστικές εκθέσεις θα κρίνουν και ενδεχόμενες αναπροσαρμογές στις συντάξεις.

Αν λάβει κανείς υπ’ όψιν τα μέτρα 3,1 δισ. ευρώ που έχει περάσει η κυβέρνηση για την περίοδο 2019-2022, τα οποία οδηγούν σε μείωση πάνω από 5 δισ. ευρώ στη συνταξιοδοτική δαπάνη, τότε δεν θα πρέπει να περιμένει κανείς θεαματικά αρνητικά αποτελέσματα για τις συντάξεις από την επικείμενη αναλογιστικη έκθεση.

Δεν θα πρέπει να ξεχνά, όμως, κανείς πως το 2019 δεν θα κοπεί ολόκληρη η «προσωπική διαφορά» στις κύριες συντάξεις. Αυτό σημαίνει πως υπάρχει ακόμα «ουρά» για νέες περικοπές στις συντάξεις.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

one × two =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Ετοιμάζεται νέα αναλογιστική έκθεση για το Ασφαλιστικό! https://www.insurancedaily.gr/etimazete-nea-analogistiki-ekthesi-gia-asfalistiko/