Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Έτοιμος ο ΟΤΕ για την e-πλατφόρμα

Pestaola

Και δια της επισήμου οδού κινείται πλέον ο ΟΤΕ με στόχο την αναβάθμιση της παρουσίας του στο χώρο της ιδιωτικής ασφάλισης. Στην ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας ενέκρινε την αλλαγή του καταστατικού της εισηγμένης με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξή της στην ασφαλιστική αγορά, αλλά και για την επέκταση των δραστηριοτήτων της στις ηλεκτρονικές πληρωμές και στα διαδικτυακά παιχνίδια.

του Πλάτωνα Τσούλου

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΟΤΕ Μιχάλης Τσαμάζ, απευθυνόμενος στους μετόχους της; εταιρείας δήλωσε μεταξύ άλλων:

«δεν σταματάμε να καινοτομούμε και να διαθέτουμε νέες υπηρεσίες και λύσεις για να καλύψουμε τις ανάγκες των πελατών μας, δημιουργώντας νέες πηγές εσόδων για τον όμιλο. Παρέχουμε τα ψηφιακά εργαλεία που χρειάζονται οι επιχειρήσεις για να αναπτυχθούν και υποστηρίζουμε τον μετασχηματισμό του Δημοσίου με μεγάλα έργα ICT (υπηρεσίες πληροφορικής και επικοινωνιών) που βελτιώνουν την αποτελεσματικότητα και συνεπώς την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας».

Σήμερα, ο ΟΤΕ δραστηριοποιείται στην ασφαλιστική αγορά, λειτουργώντας εταιρεία για την παροχή ασφαλιστικών εργασιών, η οποία καλύπτει τις ανάγκες ασφάλισης του ομίλου αλλά και τις ανάγκες ιδιωτών και επιχειρήσεων. Πρόκειται για την ΟΤΕ Ασφάλιση, εταιρεία διαμεσολάβησης, που μεταξύ άλλων διαθέτει πολυετή εμπειρία στον κλάδο ασφάλισης οχημάτων, αφού διαμεσολαβεί για την ασφάλιση 2.500 οχημάτων του ΟΤΕ, αλλά και ακόμη 7.000 οχημάτων ιδιωτών πελατών της.

Πλέον, ο ΟΤΕ, όπως έχει ήδη αναφέρει το ID, προωθεί την οργάνωση και λειτουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την πώληση -μέσω διαδικτύου- ασφαλιστικών προϊόντων στο ευρύ κοινό. Κύκλοι της αγοράς σημειώνουν ότι, η στρατηγική πλέον είσοδος του ΟΤΕ στις ασφαλίσεις, σε κάθε περίπτωση θα αλλάξει τα δεδομένα σε επίπεδο ανταγωνισμού, καθότι εκτιμάται ότι η e-πλατφόρμα θα υποστηριχθεί εντόνως διαφημιστικά, ενώ σε κάθε περίπτωση θα ενισχύει γενικότερα τη λογική των πωλήσεων μέσω διαδικτύου, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της κουλτούρας περί e-αγορών και για ασφαλιστικά προϊόντα.

Διαβάστε επίσης: Ο Γ. Φουρλής πίσω από τo “project” online Ασφαλίσεων της Cosmote

Πληροφορίες αναφέρουν ότι, η πλατφόρμα του ΟΤΕ θα τεθεί σε λειτουργία σχετικά άμεσα, δεδομένου ότι προετοιμάζεται καιρό τώρα, ενώ η περίοδος αυτή ευνοεί την προώθησή της λόγω, τόσο της σταθεροποιημένης πλέον αύξησης του στόλου των κυκλοφορούντων οχημάτων στη χώρα, αλλά και της προσπάθειας που καταβάλλουν κυβέρνηση και αγορά για τον περιορισμό των ανασφάλιστων αυτοκινήτων.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × 4 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Έτοιμος ο ΟΤΕ για την e-πλατφόρμα! https://www.insurancedaily.gr/etimos-o-ote-gia-tin-e-platforma/