Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Έτος υψηλών επιδόσεων το 2019 για την Εθνική Ασφαλιστική

Εθνική Ασφαλιστική,Open House

Έτος υψηλών ρυθμών ανάπτυξης, όπως και υψηλής κερδοφορίας χαρακτηρίζεται το 2019 για την Εθνική Ασφαλιστική. Σύμφωνα με πληροφορίες του ID, το περυσινό 12μηνο έκλεισε για την εταιρεία με αυξημένο το σύνολο της παραγωγής της κατά 23% στα περίπου 745 εκατ. ευρώ.

Του Πλάτωνα Τσούλου

Ο κλάδος Ζωής ήταν αυτός που έδωσε πέρυσι το «τέμπο» στο δίκτυο πωλήσεων της εταιρείας καταγράφοντας άνοδο παραγωγής 33%. Η αξία της έφθασε στα επίπεδα των 560 με 580 εκατ. ευρώ. Αντίστοιχα, οι Γενικές Ασφαλίσεις κινήθηκαν επίσης ανοδικά, με χαμηλότερο όμως ρυθμό, λόγω, κυρίως, του εξοντωτικού ανταγωνισμού που χαρακτήρισε για μια ακόμη χρονιά τις ασφαλίσεις Αστικής Ευθύνης Οχημάτων. Ειδικότερα, η συνολική παραγωγή του κλάδου διαμορφώθηκε στα περίπου 170 με 175 εκατ. ευρώ σημειώνοντας άνοδο 2,5%.

Όσο για την κερδοφορία της εταιρείας, αν και σε αυτή τη φάση δεν έχει κλείσει ο ισολογισμός της, ώστε να υπάρχουν απόλυτα ασφαλή στοιχεία, οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για αυξημένο καθαρό αποτέλεσμα στη ζώνη των 80 με 85 εκατ. ευρώ χωρίς να αφαιρείται το κόστος της εθελουσίας εξόδου που ήταν πέρυσι 12 εκατ. ευρώ, ενώ αυξημένη είναι η κερδοφορία της Εθνικής Ασφαλιστικής και μετά τον υπολογισμό του κόστους αυτού στα αποτελέσματά της. Σημειώνεται ότι το 2018 είχε κλείσει για την εταιρεία με καθαρά κέρδη 63 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι, οι ανωτέρω επιδόσεις ενισχύουν την προσπάθεια του μετόχου της Εθνικής Ασφαλιστικής να επιτύχει ένα όσο το δυνατό υψηλότερο τίμημα για την πώληση του 80% του μετοχικού κεφαλαίου αυτής.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × two =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Έτος υψηλών επιδόσεων το 2019 για την Εθνική Ασφαλιστική! https://www.insurancedaily.gr/etos-ypsilon-epidoseon-to-2019-gia-tin-ethni/