Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Ευρωπαϊκή διάκριση σε project αγροτικών ασφαλίσεων από την Karavias Under. Agency

Γ. Καραβίας

Διάκριση ανάμεσα σε 80 εταιρείες και χρηματοδότηση για διάστημα 37 μηνών από το πρόγραμμα έρευνας Orizon 2020 της ΕΕ  κατάφερε η Karavias Underwriting Agency μέσα από τη πρόταση της κοινοπραξίας ΒEACON για τις αγροτικές ασφαλίσεις. Η εν λόγω πρόταση προβλέπει την ανάπτυξη της αγροτικής ασφάλισης με τη χρήση δορυφορικών δεδομένων και προηγμένων τεχνολογιών πληροφορικής και πέτυχε τη μεγαλύτερη βαθμολογία ανάμεσα σε πλήθος προτάσεων.

Πιο συγκεκριμένα στην κοινοπραξία συμμετέχουν 6 ευρωπαϊκές εταιρείες και δύο ευρωπαϊκά πανεπιστήμια με Project leader την Karavias Undewriting Agency. Το εν λόγω σχέδιο αναμένεται να αλλάξει την αγροτική ασφάλιση καθώς επιτρέπει τη δημιουργία ασφαλιστικών συμβολαίων αποκλειστικά για το κάθε χωράφι.

Αναλυτικότερα το Beacon επιτυγχάνει:

  • Δημιουργία εξειδικευμένου συμβολαίου με βάση την ιστορικότητα κάθε χωραφιού
  • Δημιουργία αρχείου δεδομένων που αποθηκεύει πληροφορίες καιρικών συνθηκών, πρόληψης, παραγωγής και ζημιών αποκλειστικά για το κάθε χωράφι
  • Αυτοματοποίηση  χρονοβόρων διαδικασιών όπως ο προασφαλιστικός έλεγχος και η διαχείριση της ζημιάς
  • Έγκαιρη πρόβλεψη καιρικών φαινομένων και ειδοποίηση ασφαλισμένου
  • Μείωση ασφαλιστικού Κόστους μέσω λεπτομερούς undewriting και διαφάνειας στην αξιολόγηση της ζημιάς

Το BEACON συνοδεύεται από εφαρμογή κινητού τηλεφώνου η οποία παρέχει χρήσιμες δυνατότητες στον καλλιεργητή όπως η παρακολούθηση των ασφαλισμένων καλλιεργειών, πληροφόρηση για τους όρους της σύμβασης, εκτίμηση ποσοστού ζημιάς κλπ.

Ταυτόχρονα οι ασφαλιστικές μπορούν να εκτιμήσουν λεπτομερώς τον κίνδυνο και τις ζημιές και να περιορίσουν τις λειτουργικές και διοικητικές τους δαπάνες. Όπως ανέφερε ο κ. Γ. Καραβίας, CEO της Karavias Undewriting, η εν λόγω πρωτιά αποτελεί απόρροια της δουλειάς 35 ετών πάνω στο micro-undewriting. Σε πρώτο στάδιο το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί πιλοτικά σε δέκα ασφαλιστικές εταιρείες.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eleven + nineteen =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Ευρωπαϊκή διάκριση σε project αγροτικών ασφαλίσεων από την Karavias Under. Agency! https://www.insurancedaily.gr/evropaiki-chrimatodotisi-17-ekat-se-project-agrotikon-asfaliseon-pou-igite-karavias/