Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Ευρώπη Ασφαλιστική: Ο τρίτος υψηλότερος δείκτης SCR στις γενικές ασφαλίσεις

Ο Νίκος Μακρόπουλος

Με δείκτη φερεγγυότητας κεφαλαιακών απαιτήσεων (SCR) 172,55% η Ευρώπη Ασφαλιστική κατατάσσεται ως η τρίτη Ασφαλιστική εταιρεία γενικών ασφαλίσεων με τον υψηλότερο δείκτη μετά την Interamerican Ζημιών με SCR 186,3% και τη Συνεταιριστική Ασφαλιστική με SCR 176,5%. 

του Νίκου Μωράκη

Σύμφωνα με τον πίνακα που δημοσίευσε το κλαδικό ασφαλιστικό περιοδικό “Ιδιωτική Ασφάλιση – Μάιος 2017” – με τη φερεγγυότητα 35 ασφαλιστικών εταιρειών της χώρας βάσει Solvency II για το 2016 – η Ευρώπη Ασφαλιστική εμφανίζεται να βρίσκεται στην τρίτη θέση της κατάταξης ξεπερνώντας ακόμα και τη φερεγγυότητα του μετόχου της Εθνική Ασφαλιστική (της οποίας η φερεγγυότητα συνυπολογίζεται μαζί και με τον κλάδο ζωής).

Η Ευρώπη Ασφαλιστική για το 2016 είχε κέρδη προ φόρων 2.292 εκατ. ευρώ ενώ η κύρια δραστηριότητά της βρίσκεται στον κλάδο πυρός & λοιπών υλικών ζημιών με εγγεγραμμένα ασφάλιστρα 5.582.969 εκατ. ευρώ και αποζημιώσεις ύψους 1.205.579 εκατ. ευρώ αλλά και στον κλάδο αστικής ευθύνης οχημάτων με εγγεγραμμένα ασφάλιστρα 6.671.754 εκ ευρώ και αποζημιώσεις ύψους 3.065.344 εκατ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Εταιρεία τον Δεκέμβριο του 2016 ξεκίνησε τη δραστηριότητά της και στον κλάδο υγείας παρουσιάζοντας δύο νέες κάρτες πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Δείτε ολόκληρη την έκθεση φερεγγυότητας και χρηματοοικονομικής κατάστασης SFCR της Ευρώπη Ασφαλιστική εδώ

 


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

six + three =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Ευρώπη Ασφαλιστική: Ο τρίτος υψηλότερος δείκτης SCR στις γενικές ασφαλίσεις! https://www.insurancedaily.gr/evropi-asfalistiki-o-tritos-ypsiloteros-diktis-scr-stis-genikes-asfalisis/