Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Η Exin ένα «βήμα» πιο κοντά στην Εθνική Ασφαλιστική


Επιπλέον στοιχεία για την συμπλήρωση του φακέλου που υποβλήθηκε στις 10 Ιανουαρίου για την εξαγορά του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής, υπέβαλε η Exin, χθες, στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Η Exin επιμένει στη θέση της ότι, «τόσο η διοίκηση όσο και οι επενδυτές παραμένουν – όπως πάντα – προσηλωμένοι στη σύναψη της εξαγοράς της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Του Πλάτωνα Τσούλου

Παραμένουμε απρόσκοπτα διαθέσιμοι και συνεχώς συνεργαζόμαστε για την ολοκλήρωση της συναλλαγής το νωρίτερο δυνατόν και πριν από την τελική προθεσμία» αναφέρει το επενδυτικό σχήμα σε ανακοίνωσή του.

Στο μεταξύ, κύκλοι που βρίσκονται κοντά στην Exin, δήλωσαν χθες στο ID ότι, στην Τράπεζα της Ελλάδος κατατέθηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό ότι υπήρχε υποχρέωση να κατατεθεί, ενώ αναφορικά με τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας περί συμμετοχής της Pimco στο επενδυτικό σχήμα για την εξαγορά της Εθνικής, ίδιοι κύκλοι τόνισαν ότι ποτέ κανείς δεν είχε ανακοινώσει ή δηλώσει ότι η Pimco θα στήριζε την όλη προσπάθεια. Η Pimco εξέτασε το σενάριο αυτό, ως ένας πολύ σημαντικός, αλλά όχι μοναδικός, capital provider, χωρίς ωστόσο να λάβει και τη σχετική απόφαση.

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών τους οι ίδιοι κύκλοι, πρόσθεσαν στο ID ότι, το ζητούμενο για την Εθνική Τράπεζα είναι να εξευρεθούν τα αναγκαία κεφάλαια και θα εξευρεθούν, όπως χαρακτηριστικά επισήμαναν, ενώ διευκρίνισαν ότι ο ποιος τελικά θα καλύψει το τίμημα θα πρέπει να αφορά μόνο την ίδια την Exin.

Για το θέμα αυτό υπογράμμισαν ότι, στο deal και με ένα μεγάλο ποσοστό συμμετέχει γνωστό fund, όπως επίσης η EBRD, καθώς και ένας πυρήνας μετόχων που κινούνται γύρω από την Exin.
Πρόσθεσαν, δε, ότι ή τελική απόφαση για τη σύνθεση των επενδυτών θα ληφθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα και θα εξαρτηθεί από τις προτεραιότητες του κάθε συμμετέχοντα, τις στρατηγικές του επιλογές και εν γένει τις προθέσεις του, όπως και από τις επιδιώξεις της επενδυτικής ομάδας.

Πάντως, οι ίδιοι κύκλοι επιμένουν στη θέση που είχαν διατυπώσει και προ ολίγων εβδομάδων στο ID ότι το deal θα κλείσει εμπρόθεσμα, ίσως και πολύ πριν την εκπνοή του α΄ τριμήνου του 2018 που προβλέπει η σχετική συμφωνία.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ten − two =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Η Exin ένα «βήμα» πιο κοντά στην Εθνική Ασφαλιστική! https://www.insurancedaily.gr/exin-ena-vima-pio-konta-stin-ethniki-asfalistiki/