Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Έξυπνο συμβόλαιο της AIG με blockchain για τράπεζα

hypr.com

H AIG και η Standard Chartered Bank ανακοίνωσαν ότι δημιούργησαν πιλοτικά το πρωτο διεθνές, έξυπνο συμβόλαιο που χρησιμοποιεί την τεχνολογία blockchain.

Το να μπορούν να διεκπεραιώνονται , να διαχειρίζονται και να εκδίδονται ασφαλιστήρια συμβόλαια σε όλο τον κόσμο με την τεχνολογία των bitcoins είναι σίγουρα πολύπλοκο.

Οι δύο εταιρείες δήλωσαν ότι η χρήση της τεχνολογίας blockchain δημιουργεί νεες δυνατότητες και νέο επίπεδο στη διαφάνεια. Η τεχνολογία φτιάχτηκε από την IBM και βασίζεται στο Hyperledger Fabric, ένα blockchain το οποίο υποστηρίζεται από το The Linux Foundation.

“Η πιλοτική εφαρμογή μας έδειξε ότι το blockchain είναι ένα πολύ ισχυρό εργαλείο για την ασφαλιστική βιομηχανία και αυτό θα φανεί στο μέλλον” δήλωσε ο Rob Schimek” , CEO Commercial της AIG.

“Κάθε τεχνολογία, συμπεριλαμβανομένης και του blockchain, που μπορεί να αυξήσει την διαφάνεια και την εμπιστοσύνη σε μία βιομηχανία που οι αξίες αυτές είναι βασικοί πυλώνες της , πρέπει να ερυενάται πλήρως πως μπορεί να αξιοποιηθεί”.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

seventeen − twelve =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Έξυπνο συμβόλαιο της AIG με blockchain για τράπεζα! https://www.insurancedaily.gr/exypno-symvoleo-tis-aig-blockchain-gia-trapeza/