
Από τις συνολικές δαπάνες που γίνονται για την υγεία στην Ελλάδα οι πολίτες πληρώνουν το 34% ενώ κάτω από το 5% είναι το ποσοστό που αντιστοιχεί στο μέρος των δαπανών που καλύπτεται από τις ασφαλιστικές εταιρείες.
Αυτά τα στοιχεία παρέθεσε η κα Φιλίππα Μιχάλη, Πρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνουσα Σύμβουλος της NN Hellas, στην παρέμβασή της στο Delphi Economic Forum αναφέροντας ότι “η ιδιωτική ασφάλεια δεν είναι πολυτέλεια αλλά μέσο προστασίας για τους οικονομικά ασθενέστερους”.
Σε σχέση με το κόστος των ασφαλίστρων υγείας τόνισε πως “το μεγαλύτερο μέρος των ασφαλίστρων προέρχεται από το κόστος των νοσηλειών. Τα DRGs θα συμβάλλουν ώστε να υπάρχει διαφάνεια και εξορθολογισμός του κόστους που θα αποτυπωθεί στα ασφάλιστρα. Η απάλειψη επίσης του φόρου ασφαλίστρων για τα παιδιά είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά είναι κρίσιμο να δούμε και άλλες ενέργειες”.
Για το δείκτη υγείας του ΙΟΒΕ είπε πως είναι απλά ένα μέσο μέτρησης, σημασία έχει αν υπάρχει διαφάνεια να ξέρουμε πως αυξάνεται το κόστος για να αντιλαμβάνεται και ο κόσμος την αύξηση ασφαλίστρων.
Σχόλια

Generali: Στα €617,5 εκατ. ασφάλιστρα & στους top 3 της αγοράς
Την παραίτησή του από CEO και Αντιπρόεδρος της Ιντερσαλόνικα υπέβαλε ο Κ. Γιαννιώτης
Ο ασφαλιστικός κλάδος χάνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο LinkedIn
Νόμος 5290: Τι αλλάζει στις υπηρεσίες οδικής βοήθειας
1,2 εκατομμύρια σπίτια στην Αγγλία στο “έλεος” των πλημμυρών
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Φυσικές καταστροφές: Ο ρόλος της ασφάλισης και της πρόληψης

NN Hellas: 1 δισ. ευρώ σε εγγεγραμμένα ασφάλιστρα το 2025

6 ασφαλιστικές στη λίστα Fortune Greece 100

Η ΝΝ Hellas στηρίζει το Make-A-Wish Ελλάδος για να εκπληρώσει τις ευχές παιδιών

Δ. Νοδάρος: Αξίζει να γίνεις ασφαλιστικός διαμεσολαβητής; (video)







