Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Φ. Μιχάλη: Σταθερό μερίδιο και κερδοφόρα πορεία το 2016 για την Allianz

Φιλίππα Μιχάλη

Στο θεσμό της ιδιωτικής ασφάλισης στην Ελλάδα και την διείσδυση των προϊόντων στη ζωή του Έλληνα καταναλωτή αναφέρεται η Φίλιππα Μιχάλη, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Allianz.

Όπως δηλώνει στο πλαίσιο αφιερώματος του ID για τον απολογισμό του 2016 και την επόμενη μέρα της ιδιωτικής ασφάλισης η Allianz το 2016 διέγραψε σταθερή πορεία και συνεχίζει να επενδύει σε έργα υποδομής αλλά και προϊόντα, ώστε να έχει την ευελιξία να ανταποκριθεί σε μια μελλοντική πραγματικότητα όπου οι ασφαλιστικές εργασίες στην Ελλάδα θα είναι πιο κοντά στο μέσο ευρωπαϊκό όρο.

Πώς θα κλείσει σε επίπεδο οικονομικών αποτελεσμάτων το 2016 για την Εταιρεία σας;

Το 2016 αποτέλεσε χρονιά σημαντικών προκλήσεων καθώς η επιρροή τόσο από  εξωγενείς παράγοντες, όπως η εφαρμογή των capital controls, η γενικότερη πίεση που πλήττει τον κλάδο λόγω του συρρικνωμένου διαθέσιμου εισοδήματος των καταναλωτών όσο και από ενδογενείς παράγοντες όπως ήταν για εμάς οι ζημίες από τις ομαδικές ασφαλίσεις ζωής που έχουμε στην Κύπρο, ήταν ιδιαίτερα σημαντική.

Το κλείσιμο του 2016 θα μας βρει με σταθερό μερίδιο αγοράς, κλείνοντας σε κύκλο παραγωγής πολύ κοντά στο στόχο μας και προφανώς κερδοφόρα δίνοντας όπως πάντα ιδιαίτερη έμφαση στην Τεχνική μας αρτιότητα και επιλέγοντας συνειδητά συγκεκριμένους κινδύνους.

Τι εύχεστε ή πιστεύετε ότι πρέπει να αλλάξει στην ασφαλιστική αγορά;

Οφείλουμε να αναδείξουμε πιο έντονα την αξία της ιδιωτικής ασφάλισης και τον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζει στη διατήρηση του βιοτικού επιπέδου των ανθρώπων και την ευημερία των κοινωνιών. Ιδιαίτερα σήμερα, που ένα ιδιωτικό ασφαλιστικό πρόγραμμα δεν είναι πλέον είδος πολυτέλειας, αλλά αναγκαίο εργαλείο για την εξασφάλιση της νοσοκομειακής περίθαλψης αλλά και ενός ικανοποιητικού επιπέδου ζωής και μετά τη συνταξιοδότηση. Εύχομαι ο ασφαλιστικός κλάδος να καταφέρει να κερδίσει τη θέση που του αξίζει στις προτεραιότητες των Ελλήνων καταναλωτών και ιδιαίτερα στους τομείς της υγείας, σύνταξης και αποταμίευσης. Εμείς στην Allianz επενδύουμε σε έργα υποδομής αλλά και προϊόντα με στόχο να ανταποκριθούμε με ευελιξία σε μια μελλοντική πραγματικότητα όπου η διείσδυση του ασφαλιστικού προϊόντος θα είναι πιο κοντά στους μέσους ευρωπαϊκούς όρους.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × 3 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Φ. Μιχάλη: Σταθερό μερίδιο και κερδοφόρα πορεία το 2016 για την Allianz! https://www.insurancedaily.gr/f-michali-stathero-meridio-ke-kerdofora-poria-to-2016-gia-tin-allianz/