Συνεντεύξεις

Faces: Μ. Βέργου – Οι άνθρωποι ο πιο σημαντικός παράγοντας επιτυχίας


Η Μαρίνα Βέργου Διευθύντρια HR στην Groupama Ασφαλιστική απαντά στο Faces 

Η επαγγελματική μου πορεία στην Groupama Ασφαλιστική ξεκίνησε… το 2010. Είχαν περάσει μόλις 2,5 χρόνια από την εξαγορά της Εταιρείας από τον γαλλικό όμιλο και εγώ, μετά από 17 μάχιμα χρόνια στη διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού, ήμουν έτοιμη για μια νέα πρόκληση. Το όραμα, οι αξίες και η στρατηγική που έθεσε το γαλλικό management, όρισαν ως αιχμή του δόρατος και ως βασικό παράγοντα επιτυχίας του επιχειρηματικού πλάνου, το ανθρώπινο δυναμικό της Εταιρείας. Οι προσωπικές επαγγελματικές μου πεποιθήσεις, ταυτίστηκαν με τις επιχειρηματικές προτεραιότητες της Διοίκησης και, μαζί, θέσαμε ένα πλάνο δράσης, εστιασμένο στο σημαντικότερο πόρο της Εταιρείας, στους ανθρώπους μας.

Στο σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον… η Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού, διεκδικώντας το ρόλο του στρατηγικού εταίρου μέσα στην εταιρεία, πρέπει να συνδιαμορφώνει και να υποστηρίζει τους εκάστοτε στρατηγικούς στόχους, καθώς επίσης, να αναγνωρίζει τις τάσεις, να συμβαδίζει με την αγορά, να προετοιμάζει και να αναπτύσσει ανάλογα το ανθρώπινο δυναμικό. Απαιτείται λοιπόν ένας συνεπής μακροχρόνιος σχεδιασμός, που εκφράζεται μέσα από πολιτικές, συστήματα, διαδικασίες και πρακτικές, αλλά ταυτόχρονα, λόγω της μεγάλης αβεβαιότητας και μεταβλητότητας που επικρατεί, είναι αναγκαία η ευελιξία, η προσαρμοστικότητα και η αμεσότητα ανταπόκρισης στις εκάστοτε προκλήσεις.

Η διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού στην Groupama έχει ως βασικό άξονα… τις αξίες που ο Όμιλος έχει θεσπίσει ως τις Αξίες των ανθρώπων μας (Ατομική ευθύνη, Υψηλές επιδόσεις, Πνεύμα εξυπηρέτησης, Καινοτομία). Υποστηρίζοντας τη στρατηγική της Εταιρείας, προγραμματίζουμε τις ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό, αξιολογούμε τις επιδόσεις του, αναγνωρίζουμε και επιβραβεύουμε, δημιουργούμε προγράμματα εκπαίδευσης και ανάπτυξης, που παρακινούν τους εργαζόμενούς μας να φτάσουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους. Πιστεύω ότι οι άνθρωποι που εργάζονται σε μια εταιρεία… συνιστούν τον πιο σημαντικό και κρίσιμο παράγοντα επιτυχίας της. Αποτελούν το βασικό ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα, είναι αυτοί που μπορούν να την διαφοροποιήσουν και να την εξελίξουν.

Αυτό που λέω κάθε μέρα στον εαυτό μου… είναι να παραμένω πιστή και συνεπής στις αξίες μου, επιβεβαιώνοντας τες με τη συμπεριφορά, την κρίση, τα λόγια, τις πράξεις και τις αποφάσεις μου, έτσι ώστε στο τέλος κάθε δοκιμασίας να παραμένω ακέραιη.

Όταν δεν εργάζομαι… προσπαθώ να μη σκέφτομαι τη δουλειά(!), αφιερώνω χρόνο στην οικογένεια και τους φίλους μου και κάνω πράγματα που μου δίνουν δύναμη, ενέργεια και ευχαρίστηση, ώστε να απολαμβάνω τη ζωή μου και να είμαι ευτυχισμένη.

Πηγή: Ασφαλιστικό Marketing – Τεύχος Φεβρουάριος 2018


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 10 =

To Top