Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Fitch: Αναγκαίες οι συμφωνίες “διαβατηρίων” για τους Lloyd’s


lloyds-of-londonΗ έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πιθανό να οδηγήσει σε απώλεια εργασιών τους Lloyd’s του Λονδίνου, σύμφωνα με την Fitch.

Η εξέλιξη αυτή ως απόρροια του Brexit – εφόσον η έξοδος της Βρετανίας από την ευρωπαική ομάδα τελικά πραγματοποιηθεί – θα αποφευχθεί σύμφωνα με τον ξένο οίκο εάν η βρετανική κυβέρνηση διαπραγματευτεί συμφωνίες διαβατηρίου για να διατηρήσει την πρόσβαση στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (ΕΟΧ). Θυμίζουμε ότι το 2015 ο ΕΟΧ αντιπροσώπευε £ 2,9 δις ή το 11% των δεδουλευμένων ασφαλίστρων της αγοράς των Lloyd’s.

Σήμερα ο Ευρωπαϊκός Οικονομικός Χώρος (ΕΟΧ), περιλαμβάνει 28 χώρες της ΕΕ καθώς και στην Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και η Νορβηγία, που είναι επίσης μέρος της ενιαίας αγοράς της ΕΕ. Η Ελβετία δεν είναι μέλος της ΕΕ ή του ΕΟΧ, αλλά έγινε μέρος της ενιαίας αγοράς, ως αποτέλεσμα των διμερών συμφωνιών.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × one =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Fitch: Αναγκαίες οι συμφωνίες “διαβατηρίων” για τους Lloyd's! https://www.insurancedaily.gr/fitch-anagkees-i-symfonies-diavatirion-gia-tous-lloyds/