Tsomokos

Φρένο στο cyber crime κατά των τραπεζών από την αρμόδια επιτροπή

Με αφορμή την επαπειλούμενη cyber crime τύπου dDOS προς τις ελληνικές τράπεζες τον Νοέμβριο του 2015, συστάθηκε σε σώμα και συνήλθε για πρώτη φορά σε συνεδρίαση, η συντονιστική επιτροπή για την αποτροπή και διαχείριση κυβερνοεπιθέσεων (Cyber-attacks) στον τραπεζικό χώρο. Στη συνεδρίαση της επιτροπής που συστάθηκε με συντονιστές την Τράπεζα της Ελλάδος, τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού [...]

AllSafe
Φρένο στο cyber crime κατά των τραπεζών από την αρμόδια επιτροπή

bank attack

Με αφορμή την επαπειλούμενη cyber crime τύπου dDOS προς τις ελληνικές τράπεζες τον Νοέμβριο του 2015, συστάθηκε σε σώμα και συνήλθε για πρώτη φορά σε συνεδρίαση, η συντονιστική επιτροπή για την αποτροπή και διαχείριση κυβερνοεπιθέσεων (Cyber-attacks) στον τραπεζικό χώρο.

Στη συνεδρίαση της επιτροπής που συστάθηκε με συντονιστές την Τράπεζα της Ελλάδος, τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας και του Ελληνικού Εθνικού CERT (Computer Emergency Response Team) και με μέλη της τράπεζες και τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, τονίστηκε η ανάγκη για την περαιτέρω αξιοποίηση των συνεργιών που δημιουργεί η λειτουργία της επιτροπής.

Συζητήθηκε ακόμη η αξιοποίηση των διαδικασιών, τις οποίες η Τράπεζα της Ελλάδος ως αρμόδια εποπτική αρχή έχει θεσμοθετήσει από το 2006 για την ενημέρωσή της επί περιστατικών ασφαλείας, καθώς και των αντίστοιχων ευρωπαϊκών μηχανισμών στους οποίους μετέχει η Τράπεζα της Ελλάδος, όπως επίσης και των διαύλων ενημέρωσης που διαθέτουν οι κρατικοί φορείς.

Τέλος, αποφασίστηκε ότι η συντονιστική επιτροπή θα συνεδριάζει σε τακτική βάση, ώστε να εξετάζει και να δίνει λύσεις σε όλα τα θέματα που δυσχεραίνουν την αποτελεσματική άμυνα κάθε είδους κυβερνοεπίθεσης στον τραπεζικό χώρο.

Το ζήτημα της προστασίας των τραπεζών από επιθέσεις hackers αποτελεί σημαντική πτυχή για τον τραπεζικό τομέα και για αυτό λαμβάνονται μέτρα προστασίας.

Σχόλια

Φόρτωση...
Imperial Insurance
Cypria Life

Newsletter

Λάβετε τα τελευταία νέα στο email σας

Σχετικά Άρθρα

Insurance Daily

© MORAX MEDIA A.E.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του insurancedaily.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη. © 2026

insurancedaily.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής / Διευθυντής: Μωράκης Μιχαήλ

Ιδιοκτησία: Morax Media A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Μωράκης Νικόλαος

Διαχειριστής / Δικαιούχος Domain: Μωράκης Μιχαήλ

Έδρα - Γραφεία: Ιφιγένειας 6, Καλλιθέα, ΤΚ 17672

Email: [email protected], Τηλ: +30 210 9594121