ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Facebook Instagram
Search
Close this search box.
Bars
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
Menu
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
728x90jpg
Home Ειδήσεις Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Γ. Καντώρος & Γ. Βελιώτης: Μόνο με μεταρρύθμιση του συστήματος θα αντιμετωπιστεί η ανασφάλιστη ιδιωτική δαπάνη στην υγεία

Πανελλήνιο Συνέδριο για τα Οικονομικά και τις Πολιτικές της Υγείας

Insurancedaily editorial team by Insurancedaily editorial team
29/12/2020
in Ασφαλιστικές Ειδήσεις, Υγεία
A A
Γιάννης Καντώρος_Γιώργος Βελιώτης
Share on Facebook

Το ιδιαίτερα σημαντικό σε περιεχόμενο «Πανελλήνιο Συνέδριο για τα Οικονομικά και τις Πολιτικές της Υγείας», που οργανώθηκε διαδικτυακά από τις 7 έως τις 12 Δεκεμβρίου, έδωσε και φέτος «βήμα» στην Ιδιωτική Ασφάλιση, αναγνωρίζοντας την κρισιμότητα του ρόλου της στις εξελίξεις του τομέα της υγείας.

Δεδομένου ότι η πανδημία της COVID-19 έχει επιπτώσεις χωρίς προηγούμενο, στο Συνέδριο αναλύθηκαν οι εμπειρίες και τα μαθήματα από την επιδημιολογία και τη δημόσια υγεία, την υγειονομική ασφάλεια, τις συνέπειες στην υγεία και την ψυχική υγεία, τις ανάγκες για κοινωνική υποστήριξη των μειονοτήτων και των ειδικών πληθυσμών. Τα ερωτήματα που τέθηκαν, ήταν πολλά, όπως: Επηρεάζεται η πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας; Υπάρχουν επιπτώσεις για τους χρόνιους ασθενείς; Μεγεθύνεται το ποσοστό του πληθυσμού με ανεκπλήρωτες ανάγκες; Τίθεται εν αμφιβόλω η βιωσιμότητα του υγειονομικού τομέα στη χώρα; Ποιες είναι οι πολιτικές διαχείρισης της αβεβαιότητας; Ποιες οι επιπτώσεις στις εθνικές πολιτικές για το φάρμακο ή και τις υπηρεσίες υγείας;

Η INTERAMERICAN, με την υγεία «κορμό» των επιχειρησιακών δραστηριοτήτων της -και μάλιστα με τη μοναδικότητα για τον ασφαλιστικό κλάδο να έχει ιδιόκτητες υποδομές υπηρεσιών, με πολυϊατρεία και κλινική- εκπροσωπήθηκε στο Συνέδριο από τον Γιάννη Καντώρο, Διευθύνοντα Σύμβουλο και Γιώργο Βελιώτη, Γενικό Διευθυντή Ζωής και Υγείας. Και οι δύο, διαθέτουν μια ευρύτερη εμπειρία στον τομέα, ως Πρόεδρος της Επιτροπής Ασφαλίσεων Υγείας της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος ο κ. Καντώρος και ως Πρόεδρος του EURAPCO Health Group ο κ. Βελιώτης. Στελέχη της INTERAMERICAN συμμετείχαν και στα διαδικτυακά Προσυνεδριακά Φροντιστήρια που προηγήθηκαν (1-4 Δεκεμβρίου).

Διαβάστε Επίσης

ΑΦΟΙ Παπαγιάννη & Intercomm Foods: Πώς με την ασφάλιση εξασφαλίστηκε η συνέχεια μετά τον Daniel

ΑΦΟΙ Παπαγιάννη & Intercomm Foods: Πώς με την ασφάλιση εξασφαλίστηκε η συνέχεια μετά τον Daniel

Jun 3, 2025
Διαψεύδεται η φημολογία περί εξαγοράς της Interamerican από την ΕΤΕ

Διαψεύδεται η φημολογία περί εξαγοράς της Interamerican από την ΕΤΕ

Jun 3, 2025

Συμμετέχοντας σε πάνελ συνομιλητών με θέμα την «Ιδιωτική Ασφάλιση Υγείας υπό την επίδραση της πανδημίας», το οποίο συντόνισε ο καθηγητής Γιάννης Κυριόπουλος, ο κ. Καντώρος μίλησε για το θέμα της βιωσιμότητας του συστήματος υγείας στην Ελλάδα και αναφέρθηκε, πέρα από το δημογραφικό που επιβαρύνει την ασφάλιση, στις νέες θεραπείες που συντρέχουν με την αύξηση του προσδόκιμου ζωής κοστίζοντας, ωστόσο, πολύ περισσότερο. «Έχουμε τριπλό πρόβλημα: αναποτελεσματικό σχεδιασμό του συστήματος, που σημαίνει επιπλέον κόστος για τους πολίτες, μια κοινωνία που γηράσκει στις ανάγκες της οποίας το σύστημα δεν μπορεί να ανταποκριθεί ασφαλιστικά και ακόμη, καλύτερες μεν αλλά ακριβότερες θεραπείες» παρατήρησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της INTERAMERICAN, χαρακτηρίζοντας αυτή τη σύνθεση «εκρηκτική». «Συνεπώς, οφείλουμε να ανασχεδιάσουμε το σύστημα, στο οποίο σήμερα η κρατική και η ιδιωτική ασφάλιση πορεύονται παράλληλα, ενώ θα έπρεπε να δημιουργούνται συνέργειες» επεσήμανε.

Ο επικεφαλής της εταιρείας υπογράμμισε, επίσης, ότι στην αλυσίδα των υπηρεσιών γίνεται αντιληπτό το σοβαρό πρόβλημα στη σχέση ασφαλιστικών εταιρειών και παρόχων υγείας, που σήμερα διέπονται από τη λογική του «fee forservice», η οποία οδηγεί σε σπατάλη πόρων και αύξηση του κόστους. «Πρέπει να επανακαθορίσουμε τη σχέση ασφαλιστικών εταιρειών και νοσοκομείων» τόνισε, επισημαίνοντας ότι η εφαρμογή των ελληνικών Diagnosis Related Groupings (DRG) στη σχέση ασφαλιστικών εταιρειών και ιδιωτικών νοσοκομείων αλλά και της κρατικής ασφάλισης με τα κρατικά νοσηλευτικά ιδρύματα θα βελτιώσει σημαντικά τη λειτουργία του συστήματος όσον αφορά στο κόστος της θεραπείας, προσδίδοντας και την απαραίτητη διαφάνεια. Ακόμη, αναφέρθηκε στον λανθασμένο σχεδιασμό του συστήματος συγκεντρωτικά γύρω από το νοσοκομείο. «Κοστίζει πολύ να συρρέουν όλοι στα νοσηλευτήρια, όταν μπορούμε σήμερα να κάνουμε πολλά έξω από αυτά» είπε, τονίζοντας ότι καταλυτικό ρόλο σε μια τέτοια εξέλιξη θα διαδραματίσει η ψηφιακή τεχνολογία.

Εξάλλου ο Γιώργος Βελιώτης, ως ομιλητής με θέμα την «Επισκόπηση των επιπτώσεων της πανδημίας στην παροχή υπηρεσιών υγείας – στοιχεία από τη διεθνή ασφαλιστική αγορά», εστίασε στις αδυναμίες που αναδείχθηκαν διεθνώς για τα συστήματα υγείας τις σχετικές με την επάρκεια εξοπλισμού, με αποτέλεσμα να νοσήσουν από τον ιό οι άνθρωποι της «πρώτης γραμμής» – γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα την Ισπανία, όπου το 1/3 των κρουσμάτων εντοπίστηκε σε αυτή την ιδιαίτερα εκτεθειμένη ομάδα. Όπως είπε, από την task force που οργανώθηκε στο Insurance Europe και τη EURAPCO για την παρακολούθηση και αξιολόγηση στοιχείων κατά την εξέλιξη της πανδημίας, αναδείχθηκε επίσης ο υψηλός κίνδυνος για την τρίτη ηλικία και τα γηροκομεία και ακόμη, η διαπίστωση πως κατά το πρώτο «κύμα» κάθε χώρα είχε διαφορετικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας.

Ειδικότερα για την Ελλάδα, το στέλεχος της INTERAMERICAN τόνισε την αποτελεσματικότητα της διαχείρισης κατά την πρώτη περίοδο της υγειονομικής κρίσης. Ο κ. Βελιώτης κατέληξε ότι στις περισσότερες χώρες τα συστήματα υγείας «είναι σχεδιασμένα για άλλες εποχές» και έχουν στο επίκεντρο τα νοσοκομεία (όπως είπε και ο κ. Καντώρος), λειτουργούν σε σιλό «και δεν υπάρχει καλή σύνδεση μεταξύ πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης», ενώ ο κατακερματισμός και η υστέρηση σε χρήση τεχνολογίας συμπληρώνουν την εικόνα. Ωστόσο, σημείωσε πως η COVID-19 έχει και μια θετική ανάγνωση, αφού επιταχύνονται οι εξελίξεις για βελτίωση των συστημάτων υγείας μέσα από την ανάδειξη των αδύναμων σημείων.

Το Πανελλήνιο Συνέδριο για τα Οικονομικά και τις Πολιτικές της Υγείας κατά τις τελευταίες δεκαετίες έχει αξιοσημείωτη επίδραση στις πολιτικές υγείας της χώρας μας και έχει συμβάλει στη συζήτηση και την ανάλυση των δεδομένων στην οικονομία, την κοινωνία και την υγεία. Το Συνέδριο συνδιοργάνωσαν η Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Οικονομίας & Πολιτικής της Υγείας (ΕΕΕΟΠΥ), το Ινστιτούτο Οικονομικών της Υγείας (i-hecon), με την υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας (ΕΕΔΥΥ) και της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Φαρμακο-Οικονομίας.

Tags: InteramericanΓιώργος ΒελιώτηςΚαντώρος Ιωάννης
new-cover-insurancegif

Related Posts

ΙΑΣΩ: Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης για την αντιμετώπιση της Καλοήθους Υπερπλασίας του Προστάτη
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

ΙΑΣΩ: Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης για την αντιμετώπιση της Καλοήθους Υπερπλασίας του Προστάτη

by Insurancedaily editorial team
Jun 12, 2025
Οργανωτικές αλλαγές στην NN Hellas
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Οργανωτικές αλλαγές στην NN Hellas

by Insurancedaily editorial team
Jun 12, 2025
ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 7,8% στην Κυκλοφορία Οχημάτων το Δεκέμβριο του 2013
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Τέσσερις και… σήμερα για τα ανασφάλιστα οχήματα

by Insurancedaily editorial team
Jun 12, 2025
Πράκτορες & bancassurance διαχειρίζονται πάνω από 2.4 δις ευρώ ασφάλιστρα
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Πράκτορες & bancassurance διαχειρίζονται πάνω από 2.4 δις ευρώ ασφάλιστρα

by Insurancedaily editorial team
Jun 12, 2025
Οι 34 μεγαλύτεροι πράκτορες της ασφαλιστικής αγοράς το 2023
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Οι 34 μεγαλύτεροι πράκτορες της ασφαλιστικής αγοράς το 2023

by Insurancedaily editorial team
Jun 11, 2025
Οι 15 μεγαλύτεροι μεσίτες και πράκτορες  (στοιχεία 2024)
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Οι 15 μεγαλύτεροι μεσίτες και πράκτορες (στοιχεία 2024)

by Insurancedaily editorial team
Jun 11, 2025
Η υποχρεωτικότητα στην ασφάλιση αναδιαμορφώνει τον χάρτη της ασφαλιστικής αγοράς
Ασφάλιση Επιχειρήσεων

Η υποχρεωτικότητα στην ασφάλιση αναδιαμορφώνει τον χάρτη της ασφαλιστικής αγοράς

by Insurancedaily editorial team
Jun 11, 2025
Ορόσημο για την Hellas Direct: Με €20 εκατ. ομόλογο Tier 2 μπήκε στην αγορά Νεοαναπτυσσόμενων Εταιρειών του Χρηματιστηρίου Κύπρου
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Ορόσημο για την Hellas Direct: Με €20 εκατ. ομόλογο Tier 2 μπήκε στην αγορά Νεοαναπτυσσόμενων Εταιρειών του Χρηματιστηρίου Κύπρου

by Insurancedaily editorial team
Jun 10, 2025
Μεγάλη συμμετοχή στην εκδήλωση ασφαλιστικών πρακτόρων του ΕΕΑ (video)
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Μεγάλη συμμετοχή στην εκδήλωση ασφαλιστικών πρακτόρων του ΕΕΑ (video)

by Insurancedaily editorial team
Jun 10, 2025

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

I agree to the Terms & Conditions and Privacy Policy.

300x250png
asfalia-kinitwn-insurancegif
sofosbannergif
banner-300x250-gif

TOP#5 Insurancedaily

    Εγγραφή στο Newsletter

    +12,000 εγγεγραμμένοι χρήστες ενημερώνονται καθημερινά για θέματα Ιδιωτικής Ασφάλισης από το Newsletter του insurancedaily.gr

    Facebook Instagram Youtube
    • Όροι χρήσης
    • Προστασία προσωπικών δεδομένων
    • Cookies
    • Πληροφορίες
    • Επικοινωνήστε μαζί μας
    • Όροι χρήσης
    • Προστασία προσωπικών δεδομένων
    • Cookies
    • Πληροφορίες
    • Επικοινωνήστε μαζί μας
    © MORAX MEDIA Α.Ε.

    Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του insurancedaily.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη. © 2023

    Insurancedaily.gr | Ταυτότητα

    • Διαχειριστής / Διευθυντής: Mωράκης Μιχαήλ
    • Διευθύντρια Σύνταξης: Βίκυ Γερασίμου
    • Ιδιοκτησία: Morax Media Α.Ε.
    • Νόμιμος Εκπρόσωπος: Μωράκης Νικόλαος
    • Διαχειριστής / Δικαιούχος Domain: Μωράκης Μιχαήλ
    • Έδρα - Γραφεία: Ιφιγένειας 6, Καλλιθέα, ΤΚ 17672
    • Email: info@insurancedaily.gr, Tηλ: +30 210 9594121

    Add New Playlist

    No Result
    View All Result
    • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
    • ΜΕΛΕΤΕΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΕΚΕ

    © 2020 Insurancedaily.gr - by Morax Media s.a..

    Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε καλύτερη εμπειρία πλοήγησης και προσωποποιημένο περιεχόμενο.
    • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
    • ΜΕΛΕΤΕΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΕΚΕ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
    • ΜΕΛΕΤΕΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΕΚΕ