ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Facebook Instagram
Search
Close this search box.
Bars
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
Menu
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
banner728x90png
Home Ειδήσεις Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Γ. Καντώρος & Γ. Βελιώτης: Μόνο με μεταρρύθμιση του συστήματος θα αντιμετωπιστεί η ανασφάλιστη ιδιωτική δαπάνη στην υγεία

Πανελλήνιο Συνέδριο για τα Οικονομικά και τις Πολιτικές της Υγείας

Insurancedaily editorial team by Insurancedaily editorial team
29/12/2020
in Ασφαλιστικές Ειδήσεις, Υγεία
A A
Γιάννης Καντώρος_Γιώργος Βελιώτης
Share on Facebook

Το ιδιαίτερα σημαντικό σε περιεχόμενο «Πανελλήνιο Συνέδριο για τα Οικονομικά και τις Πολιτικές της Υγείας», που οργανώθηκε διαδικτυακά από τις 7 έως τις 12 Δεκεμβρίου, έδωσε και φέτος «βήμα» στην Ιδιωτική Ασφάλιση, αναγνωρίζοντας την κρισιμότητα του ρόλου της στις εξελίξεις του τομέα της υγείας.

Δεδομένου ότι η πανδημία της COVID-19 έχει επιπτώσεις χωρίς προηγούμενο, στο Συνέδριο αναλύθηκαν οι εμπειρίες και τα μαθήματα από την επιδημιολογία και τη δημόσια υγεία, την υγειονομική ασφάλεια, τις συνέπειες στην υγεία και την ψυχική υγεία, τις ανάγκες για κοινωνική υποστήριξη των μειονοτήτων και των ειδικών πληθυσμών. Τα ερωτήματα που τέθηκαν, ήταν πολλά, όπως: Επηρεάζεται η πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας; Υπάρχουν επιπτώσεις για τους χρόνιους ασθενείς; Μεγεθύνεται το ποσοστό του πληθυσμού με ανεκπλήρωτες ανάγκες; Τίθεται εν αμφιβόλω η βιωσιμότητα του υγειονομικού τομέα στη χώρα; Ποιες είναι οι πολιτικές διαχείρισης της αβεβαιότητας; Ποιες οι επιπτώσεις στις εθνικές πολιτικές για το φάρμακο ή και τις υπηρεσίες υγείας;

Διαβάστε Επίσης

Η Interamerican στο πλευρό των ανθρώπων της «σχεδίας»

Η Interamerican στο πλευρό των ανθρώπων της «σχεδίας»

Nov 12, 2025
Packmen: To βιωματικό project της Interamerican για τις φυσικές καταστροφές

Όταν η Ασφάλιση Γίνεται Εμπειρία: Η περίπτωση του “Packmen Project”

Oct 31, 2025

Η INTERAMERICAN, με την υγεία «κορμό» των επιχειρησιακών δραστηριοτήτων της -και μάλιστα με τη μοναδικότητα για τον ασφαλιστικό κλάδο να έχει ιδιόκτητες υποδομές υπηρεσιών, με πολυϊατρεία και κλινική- εκπροσωπήθηκε στο Συνέδριο από τον Γιάννη Καντώρο, Διευθύνοντα Σύμβουλο και Γιώργο Βελιώτη, Γενικό Διευθυντή Ζωής και Υγείας. Και οι δύο, διαθέτουν μια ευρύτερη εμπειρία στον τομέα, ως Πρόεδρος της Επιτροπής Ασφαλίσεων Υγείας της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος ο κ. Καντώρος και ως Πρόεδρος του EURAPCO Health Group ο κ. Βελιώτης. Στελέχη της INTERAMERICAN συμμετείχαν και στα διαδικτυακά Προσυνεδριακά Φροντιστήρια που προηγήθηκαν (1-4 Δεκεμβρίου).

Συμμετέχοντας σε πάνελ συνομιλητών με θέμα την «Ιδιωτική Ασφάλιση Υγείας υπό την επίδραση της πανδημίας», το οποίο συντόνισε ο καθηγητής Γιάννης Κυριόπουλος, ο κ. Καντώρος μίλησε για το θέμα της βιωσιμότητας του συστήματος υγείας στην Ελλάδα και αναφέρθηκε, πέρα από το δημογραφικό που επιβαρύνει την ασφάλιση, στις νέες θεραπείες που συντρέχουν με την αύξηση του προσδόκιμου ζωής κοστίζοντας, ωστόσο, πολύ περισσότερο. «Έχουμε τριπλό πρόβλημα: αναποτελεσματικό σχεδιασμό του συστήματος, που σημαίνει επιπλέον κόστος για τους πολίτες, μια κοινωνία που γηράσκει στις ανάγκες της οποίας το σύστημα δεν μπορεί να ανταποκριθεί ασφαλιστικά και ακόμη, καλύτερες μεν αλλά ακριβότερες θεραπείες» παρατήρησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της INTERAMERICAN, χαρακτηρίζοντας αυτή τη σύνθεση «εκρηκτική». «Συνεπώς, οφείλουμε να ανασχεδιάσουμε το σύστημα, στο οποίο σήμερα η κρατική και η ιδιωτική ασφάλιση πορεύονται παράλληλα, ενώ θα έπρεπε να δημιουργούνται συνέργειες» επεσήμανε.

Ο επικεφαλής της εταιρείας υπογράμμισε, επίσης, ότι στην αλυσίδα των υπηρεσιών γίνεται αντιληπτό το σοβαρό πρόβλημα στη σχέση ασφαλιστικών εταιρειών και παρόχων υγείας, που σήμερα διέπονται από τη λογική του «fee forservice», η οποία οδηγεί σε σπατάλη πόρων και αύξηση του κόστους. «Πρέπει να επανακαθορίσουμε τη σχέση ασφαλιστικών εταιρειών και νοσοκομείων» τόνισε, επισημαίνοντας ότι η εφαρμογή των ελληνικών Diagnosis Related Groupings (DRG) στη σχέση ασφαλιστικών εταιρειών και ιδιωτικών νοσοκομείων αλλά και της κρατικής ασφάλισης με τα κρατικά νοσηλευτικά ιδρύματα θα βελτιώσει σημαντικά τη λειτουργία του συστήματος όσον αφορά στο κόστος της θεραπείας, προσδίδοντας και την απαραίτητη διαφάνεια. Ακόμη, αναφέρθηκε στον λανθασμένο σχεδιασμό του συστήματος συγκεντρωτικά γύρω από το νοσοκομείο. «Κοστίζει πολύ να συρρέουν όλοι στα νοσηλευτήρια, όταν μπορούμε σήμερα να κάνουμε πολλά έξω από αυτά» είπε, τονίζοντας ότι καταλυτικό ρόλο σε μια τέτοια εξέλιξη θα διαδραματίσει η ψηφιακή τεχνολογία.

Εξάλλου ο Γιώργος Βελιώτης, ως ομιλητής με θέμα την «Επισκόπηση των επιπτώσεων της πανδημίας στην παροχή υπηρεσιών υγείας – στοιχεία από τη διεθνή ασφαλιστική αγορά», εστίασε στις αδυναμίες που αναδείχθηκαν διεθνώς για τα συστήματα υγείας τις σχετικές με την επάρκεια εξοπλισμού, με αποτέλεσμα να νοσήσουν από τον ιό οι άνθρωποι της «πρώτης γραμμής» – γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα την Ισπανία, όπου το 1/3 των κρουσμάτων εντοπίστηκε σε αυτή την ιδιαίτερα εκτεθειμένη ομάδα. Όπως είπε, από την task force που οργανώθηκε στο Insurance Europe και τη EURAPCO για την παρακολούθηση και αξιολόγηση στοιχείων κατά την εξέλιξη της πανδημίας, αναδείχθηκε επίσης ο υψηλός κίνδυνος για την τρίτη ηλικία και τα γηροκομεία και ακόμη, η διαπίστωση πως κατά το πρώτο «κύμα» κάθε χώρα είχε διαφορετικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας.

Ειδικότερα για την Ελλάδα, το στέλεχος της INTERAMERICAN τόνισε την αποτελεσματικότητα της διαχείρισης κατά την πρώτη περίοδο της υγειονομικής κρίσης. Ο κ. Βελιώτης κατέληξε ότι στις περισσότερες χώρες τα συστήματα υγείας «είναι σχεδιασμένα για άλλες εποχές» και έχουν στο επίκεντρο τα νοσοκομεία (όπως είπε και ο κ. Καντώρος), λειτουργούν σε σιλό «και δεν υπάρχει καλή σύνδεση μεταξύ πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης», ενώ ο κατακερματισμός και η υστέρηση σε χρήση τεχνολογίας συμπληρώνουν την εικόνα. Ωστόσο, σημείωσε πως η COVID-19 έχει και μια θετική ανάγνωση, αφού επιταχύνονται οι εξελίξεις για βελτίωση των συστημάτων υγείας μέσα από την ανάδειξη των αδύναμων σημείων.

Το Πανελλήνιο Συνέδριο για τα Οικονομικά και τις Πολιτικές της Υγείας κατά τις τελευταίες δεκαετίες έχει αξιοσημείωτη επίδραση στις πολιτικές υγείας της χώρας μας και έχει συμβάλει στη συζήτηση και την ανάλυση των δεδομένων στην οικονομία, την κοινωνία και την υγεία. Το Συνέδριο συνδιοργάνωσαν η Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Οικονομίας & Πολιτικής της Υγείας (ΕΕΕΟΠΥ), το Ινστιτούτο Οικονομικών της Υγείας (i-hecon), με την υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας (ΕΕΔΥΥ) και της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Φαρμακο-Οικονομίας.

Tags: InteramericanΓιώργος ΒελιώτηςΚαντώρος Ιωάννης
icsbanner-insurance-daily-111png

Related Posts

In Motion for Safety: Η διαδραστική πρωτοβουλία του ομίλου Σαρακάκη για την οδική ασφάλεια (video)
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

In Motion for Safety: Η διαδραστική πρωτοβουλία του ομίλου Σαρακάκη για την οδική ασφάλεια (video)

by Insurancedaily editorial team
Nov 19, 2025
Διαβήτης: Πώς αυξάνεται ο κίνδυνος για βλάβες & ακρωτηριασμό;
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Διαβήτης: Πώς αυξάνεται ο κίνδυνος για βλάβες & ακρωτηριασμό;

by Insurancedaily editorial team
Nov 19, 2025
Αποζημιώσεις οχημάτων: Από 342 εκατ. ευρώ έφτασαν τα 604 εκατ. ευρώ σε μία 10ετία
Ασφάλιση Αυτοκινήτου Ειδήσεις & Νέα

Αποζημιώσεις οχημάτων: Από 342 εκατ. ευρώ έφτασαν τα 604 εκατ. ευρώ σε μία 10ετία

by Βίκυ Γερασίμου
Nov 19, 2025
Η Εθνική Ασφαλιστική στρατηγικός συνεργάτης του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Η Εθνική Ασφαλιστική στρατηγικός συνεργάτης του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή

by Insurancedaily editorial team
Nov 18, 2025
ΕΑΕΕ και η ΑΝΙΑ βάζουν στο επίκεντρο την περιβαλλοντική ευθύνη
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

ΕΑΕΕ και η ΑΝΙΑ βάζουν στο επίκεντρο την περιβαλλοντική ευθύνη

by Insurancedaily editorial team
Nov 18, 2025
Στην τελική ευθεία για την κατάρτιση του δείκτη κόστους υγείας
Υγεία

ΣτΚ: Ο ασθενής ως καταναλωτής ασφαλιστικών υπηρεσιών και υπηρεσιών υγείας

by Insurancedaily editorial team
Nov 18, 2025
Καμπανάκι για υπερβολικές ανατιμήσεις στα ασφάλιστρα υγείας
Υγεία

Καμπανάκι για υπερβολικές ανατιμήσεις στα ασφάλιστρα υγείας

by Insurancedaily Editorial Team
Nov 18, 2025
Αγωγή της ΕΚΠΟΙΖΩ κατά της Εθνικής Τράπεζας
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Αγωγή της ΕΚΠΟΙΖΩ κατά της Εθνικής Τράπεζας

by Insurancedaily editorial team
Nov 18, 2025 - Updated on Nov 19, 2025
ΙΑΣΩ Γενική Κλινική: Κάνε την πρόληψη συνήθεια
Υγεία

ΙΑΣΩ Γενική Κλινική: Κάνε την πρόληψη συνήθεια

by Insurancedaily editorial team
Nov 18, 2025

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

I agree to the Terms & Conditions and Privacy Policy.

300x250png
300x250-banner4-all-safegif
medifirstlaunchcampaign300x250pxgif
technopan-koufomata-pvcpng

TOP#5 Insurancedaily

  • H συνεχής ανάπτυξη δεξιοτήτων αποτελεί στρατηγική επιλογή

    H συνεχής ανάπτυξη δεξιοτήτων αποτελεί στρατηγική επιλογή

    1 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Πολλαπλές προκλήσεις στις Διευθύνσεις Ανθρώπινου Δυναμικού

    1 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Οι ανθεκτικοί οργανισμοί χτίζονται από το HR

    1 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Allianz: Έμφαση στην επανακατάρτιση και την αναβάθμιση δεξιοτήτων

    1 shares
    Share 0 Tweet 0
Εγγραφή στο Newsletter

+12,000 εγγεγραμμένοι χρήστες ενημερώνονται καθημερινά για θέματα Ιδιωτικής Ασφάλισης από το Newsletter του insurancedaily.gr

Facebook Instagram Youtube
  • Όροι χρήσης
  • Προστασία προσωπικών δεδομένων
  • Cookies
  • Πληροφορίες
  • Επικοινωνήστε μαζί μας
  • Όροι χρήσης
  • Προστασία προσωπικών δεδομένων
  • Cookies
  • Πληροφορίες
  • Επικοινωνήστε μαζί μας
© MORAX MEDIA Α.Ε.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του insurancedaily.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη. © 2023

Insurancedaily.gr | Ταυτότητα

  • Διαχειριστής / Διευθυντής: Mωράκης Μιχαήλ
  • Διευθύντρια Σύνταξης: Βίκυ Γερασίμου
  • Ιδιοκτησία: Morax Media Α.Ε.
  • Νόμιμος Εκπρόσωπος: Μωράκης Νικόλαος
  • Διαχειριστής / Δικαιούχος Domain: Μωράκης Μιχαήλ
  • Έδρα - Γραφεία: Ιφιγένειας 6, Καλλιθέα, ΤΚ 17672
  • Email: info@insurancedaily.gr, Tηλ: +30 210 9594121

Add New Playlist

No Result
View All Result
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ

© 2020 Insurancedaily.gr - by Morax Media s.a..

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε καλύτερη εμπειρία πλοήγησης και προσωποποιημένο περιεχόμενο.
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ