ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Γ. Κοκόσης: Mεγάλη πρόκληση για την εκπαίδευση η IDD

Photo by Caio Resende from Pexels

Οι μεγάλες αλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια με την ενσωμάτωση σημαντικών μεταρρυθμίσεων λόγω του Ευρωπαϊκού ενιαίου πλαισίου «Φερεγγυότητα ΙΙ» και της νέας κοινοτικής Οδηγίας για τη Διανομή Ασφαλιστικών Προϊόντων (IDD) έχουν επιφέρει μεγάλες αλλαγές τόσο στις ασφαλιστικές εταιρίες, όσο και στους διαμεσολαβητές.

του Κοκόση Γιώργου, Προϊσταμένου Τμήματος Εκπαίδευσης Δικτύων- Groupama Ασφαλιστική

Κοκόσης Γιώργος

Η μεγάλη πρόκληση που αντιμετωπίζουμε ως Εκπαίδευση, εκτός της συνήθους εκπαίδευσης στα προγράμματα και στις καλύψεις των προγραμμάτων, είναι η έγκαιρη και άμεση ενημέρωση των συνεργατών για τις αλλαγές που έχει επιφέρει η νέα Νομοθεσία για τη Διανομή των Ασφαλιστικών προϊόντων – IDD, όσον αφορά τις υποχρεώσεις του διανομέα για προσυμβατική ενημέρωση του υποψήφιου πελάτη (καταναλωτή)με ένα σημαντικό αριθμό εγγράφων. Επίσης, συνεχίζει να υφίσταται για τους διαμεσολαβητές η υποχρέωση παρακολούθησης 15 ωρών Επανεκπαίδευσης κατ’ έτος.

Για τους νέους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές, η πρώτη Πιστοποίηση δίδεται από την Τράπεζα της Ελλάδος. Η δυσκολία έγκειται στο γεγονός ότι δεν υπάρχει βιβλίο θεωρίας για να γίνουν αντιληπτές όλες αυτές οι έννοιες στο νέο συνεργάτη, παρά μόνο η ύλη των ερωτήσεων και η νομοθεσία. Επί πρόσθετα, το απαιτητό ποσοστό επιτυχίας έχει ανέβει στο 90%.

Η Groupama Ασφαλιστική προσφέρει εκπαίδευση νέων συνεργατών, προκειμένου να εισέλθουν στο επάγγελμα και να μάθουν τα προϊόντα και τις διαδικασίες της εταιρίας.

Από το 2015, η εταιρία μας προσφέρει κάθε χρόνο Πιστοποιημένα σεμινάρια για όλους τους Τομείς Επανεκπαίδευσης των διαμεσολαβητών και για όλους ανεξαιρέτως τους συνεργάτες με δια ζώσης σεμινάρια ή μέσω e-learning. Μέσα από αυτά τα σεμινάρια ή με άλλα μη πιστοποιημένα, εμπλέκονται στην εκπαίδευση και εξειδικευμένοι άνθρωποι για κάθε κατηγορία προϊόντος, προκειμένου να υπάρχει γνώση σε βάθος.

Η GroupamaΑσφαλιστική δίνει επίσης τη δυνατότητα μέσα από την πλατφόρμα e-learning, σε όλους τους συνεργάτες που έχουν παρακολουθήσει πιστοποιημένα σεμινάρια να παραλάβουν εύκολα και γρήγορα ανά πάσα στιγμή σε ψηφιακή μορφή τις πιστοποιήσεις όλων των ετών.

Η προσπάθεια όλων μας στη Groupama Ασφαλιστική είναι να δώσουμε στους συνεργάτες μέσα από την εκπαίδευση, υποχρεωτική ή όχι, προστιθέμενη αξία στο έργο τους, προκειμένου να έχουν την κατάλληλη κατάρτιση να ανταποκριθούν στις σύγχρονες ανάγκες των πελατών μας.

Πηγή: Ασφαλιστικό Marketing Μαρτίου 2019 – Ενότητα: Αφιέρωμα Εκπαίδευση


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

17 − thirteen =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Γ. Κοκόσης: Mεγάλη πρόκληση για την εκπαίδευση η IDD! https://www.insurancedaily.gr/g-kokosis-megali-proklisi-gia-tin-ekpa/