Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Γ. Πατεράκης: Η Interamerican στο Ρέθυμνο ξεχωρίζει ως ιδανικό εκκολαπτήριο νέων Ασφαλιστών


Συνεχίζοντας τη σκιαγράφηση της Ασφαλιστικής Αγοράς στο νομό Ρεθύμνου – στο πλαίσιο του Ρεπορτάζ «Επαρχία Αγάπη μου» – επικοινωνήσαμε με τoν unit manager του 2ου υποκαταστήματος της Interamerican στο Νομό, Γιάννη Πατεράκη, και του ζητήσαμε να μας απαντήσει σε μια σειρά από ερωτήσεις σχετικά με τη δραστηριότητα της εταιρείας που αντιπροσωπεύει στο Νομό αλλά και για την εικόνα της αγοράς σήμερα.

Συνέντευξη στον Γιάννη Πατεράκη  

Μιλήστε μας για τη δραστηριότητα της Interamerican στο Νομό σας;    

Η INTERAMERICAN δραστηριοποιείται στο νομό Ρεθύμνου επί τρεις δεκαετίες και πλέον. Στο Ρέθυμνο, έχουμε δυναμική παρουσία με δύο Γραφεία Πωλήσεων, με ανάπτυξη και εκτός των ορίων της πόλης. Η τοπική αγορά πιστεύω ότι προσφέρεται στο μέλλον για περαιτέρω ανάπτυξη και είναι θετική για την υλοποίηση του εταιρικού σχεδιασμού όσον αφορά στην ενίσχυση της διανομής μέσω του Δικτύου Agency και της υλοποίησης του σχεδίου “Genesis”, στις απαιτήσεις του οποίου ανταποκρινόμαστε ικανοποιητικά με προσθήκη νέων Συνεργατών.

Η δική σας ιστορία στην αγορά; Πώς ήρθατε σε επαφή με το χώρο;   

Η προσωπική, επαγγελματική παρουσία μου στην αγορά ξεκίνησε το 2002, αρχικά με την ιδιότητα του Ασφαλιστικού Συμβούλου και στη συνέχεια ως Unit Manager έως και σήμερα, έχοντας στην ομάδα μου 25 νέους Συνεργάτες. Είχα γνωρίσει προηγουμένως τις ασφάλειες ως πελάτης της INTERAMERICAN και έτσι, μου δόθηκε η ευκαιρία να αξιολογήσω τη σοβαρότητα και τις προοπτικές του επαγγέλματος του ασφαλιστή, καθώς και τις άριστες συνθήκες που παρείχε το περιβάλλον της Εταιρείας. Η απόφαση ήταν εύκολη και είμαι ευτυχής που ανταποκρίνομαι στις υψηλές απαιτήσεις της δουλειάς και της INTERAMERICAN.

Πώς έχει διαμορφωθεί το χαρτοφυλάκιο του υποκαταστήματός σας; Το αυτοκίνητο τι ποσοστό καταλαμβάνει;  

Το χαρτοφυλάκιο του Γραφείου Πωλήσεων αποτελείται από ασφαλίσεις που αφορούν στον κλάδο του Αυτοκινήτου κυρίως, με πολύ καλά αποτελέσματα, καθώς και στον κλάδο Πυρός, σε αναλογία 60/40. Τα τελευταία δε χρόνια ολοένα και εμπλουτίζεται με ασφάλειες από τον κλάδο της Υγείας, με γοργούς ρυθμούς αύξησης του πελατολογίου.

Υπάρχουν Ανασφάλιστα οχήματα; Είναι πολλά; Κυρίως στην πόλη ή στα έξω χωριά; 

Σαφέστατα και υπάρχουν ανασφάλιστα οχήματα και στο νομό Ρεθύμνου. Έχω όμως την αίσθηση ότι το ποσοστό σταδιακά έχει αρχίσει και μειώνεται.

Ο κόσμος ενδιαφέρεται για νοσοκομειακά; Υπάρχει ζήτηση;  

Οι πολίτες, μπροστά στα προβλήματα της κοινωνικής ασφάλισης υγείας, εκδηλώνουν κατά τα τελευταία χρόνια όλο και εντονότερο ενδιαφέρον για νοσοκομειακά προγράμματα, στρεφόμενοι στην Ιδιωτική ασφάλιση. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό, επομένως, για μένα και τους Συνεργάτες μου το γεγονός ότι η INTERAMERICAN έχει ηγετική παρουσία στον κλάδο της υγείας.

interamerican_rethymno

Από αριστερά, Κ. Ροδινός, Ν. Μωράκης, Γ. Πατεράκης Υπεύθυνος γραφείου Interamerican Ρέθυμνο & Σ. Τσιχλής Ασφ. Σύμβουλος

Και για επενδυτικά/συνταξιοδοτικά;   

Παράλληλα, ό,τι ισχύει στην υγεία, ισχύει και για τη ζήτηση συνταξιοδοτικών προγραμμάτων. Οι αλλεπάλληλες μειώσεις στις παροχές κύριας και επικουρικής σύνταξης οδηγούν τους πολίτες σε αναζήτηση λύσεων στην ιδιωτική ασφάλιση, συμπληρωματικά ως προς την κοινωνική ή και κύρια. Και στο συνταξιοδοτικό, η Εταιρεία μου διαθέτει πολύ καλά προϊόντα για αποταμίευση – επένδυση.

Στρατολογείτε νέους ασφαλιστές; Το πρόγραμμα Genesis της Interamerican τι προβλέπει για την Περιφέρεια που ανήκετε;

Παρόλο που η εικόνα του Ασφαλιστικού Συμβούλου δεν είναι αυτή που θα έπρεπε στην αντίληψη του κόσμου –και βασική αιτία είναι η κρίση αναξιοπιστίας που διέρχονται οι χρηματοασφαλιστικές υπηρεσίες, που έχει πλήξει και τον ασφαλιστικό χώρο- πολλοί νέοι άνθρωποι αρχίζουν και συνειδητοποιούν την κοινωνική αξία του επαγγέλματος και εκτιμούν την αναγκαιότητά του και τις προοπτικές που επιφυλάσσει για καριέρα. Προς την κατεύθυνση, η INTERAMERICAN ξεχωρίζει ως ιδανικό εκκολαπτήριο νέων ασφαλιστών από παράδοση, ενώ με το σχέδιο ανάπτυξης του Δικτύου της, το “Genesis” που προανέφερα, παρέχει σημαντικά κίνητρα στους νέους αλλά και στους παλαιούς Συνεργάτες της. Να τονίσω εδώ και τον σταθερό, σαφή και ανταποδοτικό Κανονισμό Πωλήσεων της Εταιρείας, που παρέχει ένα ξεκάθαρο πλαίσιο επαγγελματικής σχέσης του κάθε Συνεργάτη με την Εταιρεία.

Τέλος, θα ήθελα να μας μιλήσετε για τις ανάγκες του τόπου στον οποίο δραστηριοποιήστε. Ποιες είναι και τι πρέπει να γίνει κατά τη δική σας άποψη για να καλυφθούν; 

Όσον αφορά στο Νομό και την Πόλη μας πιστεύω ότι το Κρατικό Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου δεν επαρκεί και πρέπει άμεσα να ξεκινήσει η λειτουργία και μιας κλινικής, όπως υπήρχε και παλαιότερα. Ο κόσμος αυτήν τη στιγμή απευθύνεται στους γειτονικούς νομούς ή ταξιδεύει στην Αθήνα για να εξυπηρετηθεί, είτε επειδή αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα είτε επειδή διαπιστώνει ανεπάρκεια υπηρεσιών περίθαλψης και νοσηλείας ακόμη και σε λιγότερο σοβαρά προβλήματα. Άποψή μου, λοιπόν, είναι ότι το ίδιο το Κράτος θα πρέπει να δώσει κίνητρα και κατεύθυνση στους πολίτες να οδηγηθούν συμπληρωματικά προς την ιδιωτική ασφάλιση υγείας, τονώνοντας το αίσθημα της ασφάλειας για την υγεία τους. Ανάλογη θα πρέπει να είναι και η ενθάρρυνση της συμπληρωματικής ασφάλισης για σύνταξη. Οι ασφαλιστικές εταιρείες –αναφέρομαι στις υγιείς εταιρείες, άλλωστε έχουμε νέο εποπτικό πλαίσιο ιδιαίτερα αυστηρό με το Solvency II- αποτελούν μέρος της λύσης. Δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε στη χώρα μας τον τροχό, αυτή την κατεύθυνση, που χαρακτηρίζεται ως σύστημα τριών πυλώνων ασφάλισης, έχουν ακολουθήσει με λιγότερο ή περισσότερο ικανοποιητικά αποτελέσματα πολλές αναπτυγμένες χώρες.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × four =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Γ. Πατεράκης: Η Interamerican στο Ρέθυμνο ξεχωρίζει ως ιδανικό εκκολαπτήριο νέων Ασφαλιστών! https://www.insurancedaily.gr/g-paterakis_h_interamerican_sto_rethymno_ksexwrizei_ws_idaniko_ekkolaptirio_newn_asfalistwn/