
Η πολυσυζητούμενη ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής πιστεύω πως είναι, πρωτίστως, υπόθεση διαχείρισης των διαστάσεων που δίνει κάποιος στον ιδιωτικό χρόνο. Μολονότι πλέον έχω κλείσει τον επαγγελματικό κύκλο μου και ενώ επιμένω να διατηρώ “επαγγελματικές συνήθειες” στην ιδιωτική οδό μου, από τα χρόνια της υπερκορεσμένης επαγγελματικής δραστηριότητας εύρισκα στις Κυριακές μου αποκαλύψεις σε αιφνίδια ξέφωτα πλήρωσης με ξεχωριστές εμπειρίες.
Προτείνω, λοιπόν, την εμπειρία της κυριακάτικης επίσκεψης σε ένα μουσείο, σε μια εστία τέχνης με “πανοραμική θέα” στις εποχές του κόσμου. Αξίζει και μια προετοιμασία, βέβαια, για ό,τι πρόκειται να δείτε ώστε να πάρετε περισσότερη ευχαρίστηση “βάθους”, αναγνωρίζοντας.
Ένα τέτοιο πολιτιστικό τοπόσημο είναι και η Εθνική Πινακοθήκη. Την έχω επισκεφθεί αμέτρητες φορές και κάθε φορά, έχω να προσθέσω “μέτρα” στις διαστάσεις της σχέσης μου με το περιεχόμενό της, σαν να πρόκειται για κάτι εντελώς καινούριο.

Ως επαναλαμβανόμενη επίσκεψη μεν αλλά κάθε φορά ως νέα εμπειρία, ενισχύει την πεποίθησή μου πως ένα εικαστικό έργο είναι μια αισθητική μεταποίηση της πραγματικότητας εξελισσόμενη στον χρόνο. Είναι ένας ορισμός που δεν περιορίζει, παρέχοντας την ελευθερία για αλλεπάλληλες αναγνώσεις, καθώς όλα αλλάζουν στον χρόνο και βέβαια αλλάζουν η ματιά και η ερμηνεία, η συναισθηματική και διανοητική ανταπόκριση.

Αυτή την περίοδο, στην ανακαινισμένη σε υπερδιπλασιασμένο χώρο 20.760 τ.μ. από το 2021 Πινακοθήκη -πέρα από τη μόνιμη έκθεση της Νεοελληνικής Τέχνης (Μεταβυζαντινή Τέχνη – Κρητική Σχολή, Δομήνικος Θεοτοκόπουλος, Επτανησιακή Σχολή, ζωγράφοι του 19ου αιώνα της ελεύθερης Ελλάδος, Μοντερνισμός και Παράδοση, ζωγράφοι του 20ού αιώνα και σύγχρονοι δημιουργοί)- παρουσιάζεται μέχρι τον Μάρτιο του 2024 η “Αστυγραφία” (“Urbanography”).

Πρόκειται για μια αποτύπωση της ζωής της πόλης και του αστικού τοπίου κατά τις δεκαετίες 1950-1970 με πολλά (περίπου 200) έργα ζωγράφων, σκηνογράφων και καλλιτεχνών των εφαρμοσμένων τεχνών όπως, ενδεικτικά, λεπτομέρειες από σπουδαίες ζωγραφικές γιγαντοαφίσες για τις μετώπες των αθηναϊκών κινηματογράφων, του Γιώργου Βακιρτζή. Και ακόμη, με προβολή αποσπασμάτων από παλαιές ταινίες, αλλά και αντικείμενα και φωτογραφίες εποχής, όπως το περίφημο ζαχαροπλαστείο Ζαβορίτη στην πλατεία Συντάγματος σε χαρακτηριστικό κτήριο που πλέον δεν υπάρχει. Τα θέματα της “Αστυγραφίας” είναι οργανωμένα σε θεματικές ενότητες.

Μια εισαγωγή στην Εθνική Πινακοθήκη – Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου, αποτελεί η μόνιμη “Αστυγραφία” (κεντρική φωτογραφία) στην αριστερή πλευρά της εισόδου, μήκους 12 μ. και ύψους 2,5 μ., εντυπωσιακή σύνθεση του Παναγιώτη Τέτση. Το έργο-ζωφόρος που ο σπουδαίος ζωγράφος το δούλευε 10 χρόνια, με τίτλο “Λαϊκή Αγορά”, είναι μοναδικής χρωματικής έντασης και εικαστικής μεταποίησης μιας οικείας, ιδιαίτερα ζωηρής εκφραστικά, καθημερινής εικόνας.
Σχόλια
Φόρτωση...
Top 5 Trending

Την παραίτησή του από CEO και Αντιπρόεδρος της Ιντερσαλόνικα υπέβαλε ο Κ. Γιαννιώτης
Generali: Στα €617,5 εκατ. ασφάλιστρα & στους top 3 της αγοράς
insurance tips
→Ο ασφαλιστικός κλάδος χάνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο LinkedIn
Ασφάλιση Αυτοκινήτου Ειδήσεις & Νέα
→Νόμος 5290: Τι αλλάζει στις υπηρεσίες οδικής βοήθειας
Ασφάλιση για Φυσικές Καταστροφές
→1,2 εκατομμύρια σπίτια στην Αγγλία στο “έλεος” των πλημμυρών
Newsletter
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Δεν spamάρουμεΑπεγγραφή ανά πάσα στιγμή+11.000 Εγγεγραμένοι επαγγελματίες
Σχετικά Άρθρα

Ο Κ. Αντωνόπουλος στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Αύξηση ασφαλιστικής παραγωγής 19,3% στη Μινέττα

Σε τροχιά κερδοφορίας και ανάπτυξης η INTERLIFE το 2025

Ακίνητα €43,4 εκατ. προς πώληση από την Εθνική Ασφαλιστική

Με 834,6 εκ. ευρώ παραγωγή η Εθνική Ασφαλιστική το 2025

Το «Και Αν Συμβεί» μετασχηματίζεται σε “Your Insurance Tribe

Generali: Στα €617,5 εκατ. ασφάλιστρα & στους top 3 της αγοράς

















