Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Γιατί η ΕΑΕΕ δε δημοσιεύει στατιστικά Ασφαλιστικών Εταιρειών;


Καυστικός ήταν ο κ. Βοτσαρίδης, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Interlife Ασφαλιστικής σε ό,τι αφορά τη μόνιμη στάση της Ένωσης σε συγκεκριμένα θέματα.

του Νίκου Μωράκη

Συγκεκριμένα ο κ. Βοτσαρίδης όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο – στο πλαίσιο της ετήσιας συνέντευξης τύπου της εταιρείας του – γιατί η ΈΑΕΕ δε δημοσιεύει στοιχεία των Ασφαλιστικών εταιρειών – μελών της –  εξέφρασε την απογοήτευση του ως προς το εν λόγω θέμα. Όπως εξήγησε η Ένωση επικαλείται ζητήματα ανταγωνισμού, ωστόσο ο ίδιος θεωρεί ότι το επιχείρημα αυτό δεν έχει βάση καθώς σε όλες τις άλλες χώρες της Ευρώπης – όπως π.χ. στη Κύπρο –  τα κατά τόπους επαγγελματικά σωματεία δημοσιεύουν κανονικά όλα τα στοιχεία.

Άλλοι είναι οι λόγοι  – σύμφωνα με τον κ. Βοτσαρίδη – που η Ένωση δεν δημοσιεύει στοιχεία. Λόγοι που έχουν να κάνουν κυρίως με κανονισμούς στο καταστατικό της Ένωσης που επιτρέπουν να διαιωνίζονται συγκεκριμένες τακτικές. Όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι η βαρύτητα ψήφων στις γενικές συνελεύσεις της Ένωσης προσμετρούνται ανάλογα τον τζίρο της κάθε ασφαλιστικής εταιρείας. Όσο πιο μεγάλος ο τζίρος της εταιρείας τόσο πιο μεγάλη η επιρροή της Ασφαλιστικής στις αποφάσεις των Δ.Σ όπως επίσης και το ύψος των εξόδων που έχει να καλύψει για την Ένωση.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

12 − eight =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Γιατί η ΕΑΕΕ δε δημοσιεύει στατιστικά Ασφαλιστικών Εταιρειών;! https://www.insurancedaily.gr/giati-eaee-de-dimosievi-statistika-asfalistikon-eterion/