
Πρωτοβουλία για τη δημιουργία «employer brand» με σκοπό την προσέλκυση νέων ταλαντούχων εργαζόμενων στον κλάδο της ασφαλιστικής αγοράς δρομολογεί η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας, θεωρώντας ότι η ιδιωτική ασφάλιση υπερτερεί έναντι άλλων αγορών στην έκταση και την ποιότητα των παροχών προς τους εργαζόμενους.
του Πλάτωνα Τσούλου
Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της Ένωσης βρίσκονται οι φοιτητές σε τμήματα μεταπτυχιακών σπουδών σε συναφή αντικείμενα, όπως και εν γένει πτυχιούχοι ή στελέχη του ευρύτερου επιχειρείν.
Η ΕΑΕΕ δρομολογεί για το σκοπό αυτό τη χάραξη στρατηγικής προσέγγισης σε συνεχή χρονικά βάση με κεντρικό μήνυμα «Be part of the change», όπως και τη δημιουργία προϋποθέσεων ώστε να κτιστεί η αλλαγή της εικόνας της ασφαλιστικής αγοράς με τη διάδοση των δυνατοτήτων, των ευκαιριών και της ευελιξίας της.
Στο πλαίσιο αυτό, ειδική επιτροπή της Ένωσης καταγράφει μια σειρά από δεδομένα σχετικά με την εκπαίδευση και την ανάπτυξη δεξιοτήτων, το μισθολογικό και τις λοιπές παροχές, τις συνθήκες εργασίας και τις προοπτικές εξέλιξης που έχει κάθε εργαζόμενος στον κλάδο. Τέλος, έχουν ήδη καταγραφεί οι ειδικότητες επαγγελμάτων που σχετίζονται με την ιδιωτική ασφάλιση, όπως και τα μηνύματα που θα πρέπει να περάσουν προς στο ενδιαφερόμενο κοινό.
Σχόλια

Την παραίτησή του από CEO και Αντιπρόεδρος της Ιντερσαλόνικα υπέβαλε ο Κ. Γιαννιώτης
Generali: Στα €617,5 εκατ. ασφάλιστρα & στους top 3 της αγοράς
17 στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς στο Delphi Forum (updated)
NN Hellas: Η κουλτούρα που οδήγησε στο ιστορικό milestone του €1 δισ.
Ο ασφαλιστικός κλάδος χάνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο LinkedIn
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

450 στελέχη στο Insurance & Reinsurance Meeting στην Ύδρα

Πόσες ζημίες «γράφουν» οι ασφαλιστικές στον κλάδο oχημάτων

Οι 50 κορυφαίοι Μεσίτες & Πράκτορες της Ασφαλιστικής Αγοράς (2024)

Ανασφάλιστο το 80% των κατοικιών και το 90% των επιχειρήσεων

Τι θα συζητηθεί στο Insurance & Reinsurance Meeting 2026

Κακοκαιρία Ιανουαρίου: 20,1 εκατ. ασφαλιστικές αποζημιώσεις

ΕΑΕΕ και ΕΙΑΣ ενισχύουν τις διεθνείς συνεργασίες τους















