Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Γιατί είναι σημαντική η ψήφος του Ασφαλιστή στις εκλογές των επιμελητηρίων;


Στα μέσα Δεκεμβρίου στα επαγγελματικά επιμελητήρια όλης της χώρας θα διεξαχθούν οι εκλογές για τα νέα πρόσωπα και σχήματα που θα αναλάβουν την εκπροσώπηση των επαγγελματιών που έχουν εμπορική δραστηριότητα ή παρέχουν υπηρεσίες σε διάφορους κλάδους του επιχειρείν, μέσα στους οποίους εντάσσεται και η ασφαλιστική διαμεσολάβηση.

του Νίκου Μωράκη 

Στα μέσα Δεκεμβρίου ελεύθεροι επαγγελματίες θα κληθούν να ψηφίσουν τα σχήματα και τα πρόσωπα που θέλουν να υποστηρίξουν προκειμένου να έχουν την αντιπροσώπευση που αναζητούν σε θέματα που τους αφορούν και είναι άμεσα συνδεδεμένα με τον κλάδο τους.

Η ασφαλιστική αγορά είναι γνωστό ότι αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα σε ό,τι αφορά την επικοινωνία της με την εκάστοτε κυβέρνηση λόγω του αντικειμένου της. Κι αυτό γιατί έχει καλλιεργηθεί η ιδέα ότι η ασφαλιστική αγορά λειτουργεί ανταγωνιστικά σε σχέση με την κοινωνική ασφάλιση. Κάτι που δεν ισχύει καθώς υπάρχει για να την συμπληρώνει και να εξελίσσεται παράλληλα μαζί της.

Η εκλογή, λοιπόν, επαγγελματιών ασφαλιστικών διαμεσολαβητών στο ΔΣ ή ακόμα και στην προεδρία επιμελητηρίων είναι μια καλή ευκαιρία προκειμένου να γίνουν ζυμώσεις και να δημιουργηθεί το έδαφος στο οποίο η ιδιωτική ασφάλιση θα γίνει σύμμαχος και όχι “εχθρός” της εκάστοτε κυβέρνησης.

Μην εμποδίζετε τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές από το να συμμετέχουν στη διαδικασία ψηφοφορίας. Παροτρύνετέ τους να εκφράσουν την άποψή τους μέσα από τον επιμελητηριακό θεσμό. Η συμμετοχή τους είτε ως υποψήφιοι είτε ως ψηφοφόροι την περίοδο 1ης με 17 Δεκεμβρίου θα έχει καθοριστική σημασία για τον κλάδο.

Είναι για το καλό του κλάδου στα επιμελητήρια της χώρας να υπάρχουν στα ΔΣ, ακόμα καλύτερα στην προεδρία τους, ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές οι οποίοι παράλληλα με τις υποχρεώσεις που φέρει μια τέτοια εκλογή θα είναι και θετικά προσκείμενοι σε θέματα που αφορούν τον κλάδο.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Το email σας δεν θα προβάλλεται δημοσίως. Τα πεδία με αστερίσκο είναι απαιτούμενα *

twelve + 9 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Γιατί είναι σημαντική η ψήφος του Ασφαλιστή στις εκλογές των επιμελητηρίων;! https://www.insurancedaily.gr/giati-ine-simantiki-psifos-tou-asfalisti-stis-ekloges-ton-epimelitirion/