Ασφάλιση Πιστώσεων Ειδήσεις & Νέα

Γιατί κερδίζουν έδαφος οι ασφαλίσεις πιστώσεων

λεφτά ευρώ


Η επιδείνωση των συνθηκών της παγκόσμιας οικονομίας, η απειλή ύφεσης για τη γερμανική οικονομία, η πρόσφατη πετρελαϊκή κρίση με επίκεντρο τη Σαουδική Αραβία, ο παγκόσμιος εμπορικός πόλεμος, όπως κι η έξαρση των πολιτικών κινδύνων, συνδέονται άμεσα με τη στροφή της διεθνούς επιχειρηματικής κοινότητας προς τις ασφαλίσεις πιστώσεων.

Του Πλάτωνα Τσούλου

«Το ότι η αγορά αναζητεί περισσότερες καλύψεις για τις παρεχόμενες πιστώσεις της δείχνει ότι κάτι… δεν πάει καλά στον κόσμο» αναφέρουν στο ID στελέχη των ασφαλιστικών επιχειρήσεων που ειδικεύονται στις ασφαλίσεις πιστώσεων, προσθέτοντας ότι ο κλάδος τα τελευταία λίγα χρόνια καταγράφει σημαντική ανάπτυξη, που κατά ένα μεγάλο μέρος αποδίδεται στην ανησυχία του επιχειρηματικού κόσμου για το ενδεχόμενο ανατροπών σε διεθνές επίπεδο, που θα μπορούσαν να προκαλέσουν σοβαρές αναταραχές στις συναλλαγές.


Τα ίδια στελέχη συμπληρώνουν ότι, τη ζήτηση για μεγαλύτερο όγκο στις ασφαλίσεις πιστώσεων υποστηρίζει η ασφαλιστική αγορά. «Τα πιστωτικά όρια διευρύνονται διεθνώς, ώστε να προσφέρονται τα ανακγαία καλύμματα στην επιχειρηματική κοινότητα» τονίζουν.

Διεθνείς οργανισμοί όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου (ΠΟΕ) ή η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (BIS) ηχούν… καμπανάκια για την επόμενη μέρα της παγκόσμιας οικονομίας, επιχειρηματολογώντας βάσει συγκεκριμένων δεδομένων ότι τα κράτη θα πρέπει να λάβουν μέτρα προκειμένου να αποφευχθεί μια νέα διεθνής οικονομική κρίση.

Στη λίστα των ανοικτών μετώπων αναφέρονται, εκτός από τον παγκόσμιο εμπορικό πόλεμο, ή την απειλή της ύφεσης στη Γερμανική οικονομία, οι συνέπειες του επερχόμενου Brexit, η ιταλική πολιτική κρίση, το μεταναστευτικό, όπως και η γεωπολιτική κρίση στη ΝΑ Μεσόγειο μετά την απόφαση της Τουρκίας να προκαλέσει προχωρώντας σε γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, αλλά και το Κουρδικό που δύσκολα κανείς θα μπορούσε να προβλέψει τις συνέπειες εφόσον η Τουρκία εκκινήσει πολεμικές εκκαθαρίσεις στα σύνορά της με τη Συρία.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

one + eleven =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Γιατί κερδίζουν έδαφος οι ασφαλίσεις πιστώσεων! https://www.insurancedaily.gr/giati-kerdizoyn-edafos-oi-asfaliseis/