Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Γιατί “στρατολογούνται” 2.000 στελέχη στην ασφαλιστική αγορά;


Η ασφαλιστική αγορά κάνει την μετάβαση της σε ένα νέο μοντέλο που θα οριστικοποιηθεί μέσα στα επόμενα πέντε με δέκα χρόνια και το κοινό που θα την καθορίσει τόσο σε επιπεδο καταναλωτών όσο και σε επίπεδο στελεχών είναι οι Millenials.

Της Βίκυς Γερασίμου

Σε αυτούς στρέφεται η ασφαλσιτική βιομηχανία τόσο στην Ελλάδα όσο και στι εξωτερικό τόσο για να ανανεώσει το ανθρώπινο δυναμικό της και να καλύψει τις θέσεις εργασίας που θα χρειαστεί όσο και για να χρησιμοποιήσει τη γενιά αυτή για να προσελκύσει νέο πελατολόγιο.

Με δεδομένο ότι οι έρευνες δείχνουν πως μέσα στα επόμενα 4 χρόνια θα προκύψουν 400.000 θέσεις που οι επιχειρήσεις θα πρέπει να καλύψουν έγινε η πρώτη συλλογική κίνηση προσέλκυσης millenials επαγγελματιών που ονομάστηκε ως “Insurance Careers Movement” και οργανώθηκε από τους Lloyd’s, Hamoilton, PCI, Valen, Invest, Jacobson Insurance Talent, Marsh & McLennan Companies. Στην πρώτη κίνηση μαζικής ενημέρωσης 2.000 ανθρώπων μεταξύ 18-35 που έγινε μέσω webinar συμμετείχαν νέοι ασφαλιστικοί επαγγελματίες και στελέχη από τις ΗΠΑ, το Ηνωμλενο Βασίλειο, την Τουρκία, την ελβετία, το Μεξικό, την Ιρλιανδία, τη Γαλλία, τον Καναδά και τις Βερμούδες.

O Πρόεδρος του Ομίλου Hamilton, Brian Duperreault, που φιλοξένησε το webinar δήλωσε ότι δεν έχει ξαναζήσει παρόμοια εμπειρία στα 40 χρόνια της δραστηριοποίησης του στην ιδιωτική ασφάλιση. Η εκδήλωση είχε ως σκοπό να παροτρύνει και να ενθαρρύνει τους νέους επαγγελματίες να συμμετέχουν στην κίνηση “Κίνημα Ασφαλιστικής Καριέρας”. Η ιδέα ήταν να αξιοποιηθούν οι νέοι επαγγελματίες για να διαδόσουν το μήνυμα ότι ο κλάδος έχει πολλά να δώσει σε νέους ανθρώπους.

Σύμφωνα μάλιστα με τους διοργανωτές οι ασφαλιστικές έχουν “παλέψει” τα τελευταία χρόνια για να προσλάβουν ανθρώπους που αποφοιτούν από το λύκειο και φοιτητές. Στο πλαίσιο της κίνησης σημαντικοί ομιλητές κατέθεσαν στις 2 Δεκεμβρίου τις απόψεις τους όπως ο CEO XL Catlin Mike McGavick και ο Πρόεδρος του Ομίλου Argo, Mark E. Watson, h T. Richards, αντιπρόεδρος της Marsh Global Analytics , η Lissette Delgato, πράκτορας και διευθυντής γραφείου σε Οργανισμό Ασφάλισης JVS Insurance Agency στο Μαιάμι και και ο Ben Thomas, ε audit executive στο Τμήμα Delegated Authorities των LLOYD’S. Το Κίνημα ωστόσο έχει ξεκινήσει από το Φεβρουάριο με βίντεο στα οποία μιλούν ο Duperreault της Hamilton, και η διευθύνουσα Σύμβουλος των LLOYD’S Inga Beale.


1 Comment

1 Σχολιο

  1. Εργενιαδης Α.

    Dec 15, 2016 at 4:31 PM

    Ναι, είναι όμως για άτομα μέχρι 35 ετών.
    Εμείς οι λίγο παλαιότεροι πάλι στα σκουπίδια…..

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

four + sixteen =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Γιατί “στρατολογούνται” 2.000 στελέχη στην ασφαλιστική αγορά;! https://www.insurancedaily.gr/giati-stratologounte-2-000-stelechi-stin-asfalistiki-agora/