
Με αιφνιδιαστικές εκπτωτικές, προωθητικές ενέργειες οι ασφαλιστικές εταιρείες επιμένουν και φέτος στην πολιτική του χαμηλού ασφαλίστρου στον κλάδο αστικής ευθύνης οχημάτων, αν και όπως σημειώνουν στελέχη του κλάδου σύντομα θα υποχρεωθούν να αναθεωρήσουν την στρατηγική τους τους, καθότι η επιστροφή πολλών στην κανονικότητα έχει αλλάξει τα δεδομένα σε ότι αφορά την κυκλοφορία στους δρόμους.
του Πλάτωνα Τσούλου
Πληροφορίες του insurancedaily αναφέρουν ότι δεν είναι λίγες οι ασφαλιστικές που μέσα στο Μάιο λάνσαραν προς το κοινό τους εκπτωτικά τιμολόγια διάρκειας ενός μηνός, ορισμένα εκ των οποίων αφορούσαν τον νομό Αττικής.
Πρόκειται για ενέργειες που στόχο έχουν να τονώσουν έστω και “στιγμιαία” την ταμειακή τους ρευστότητα καθώς και το μερίδιο τους στον κλάδο.
Ο…. πρότερος έντιμος βίος, αυτός της τελευταίας δεκαετίας κατά τη διάρκεια της οποίας οι δύο απανωτές κρίσεις χρέους και πανδημίας άλλαξαν τα δεδομένα σε ότι αφορά τη συχνότητα των ατυχημάτων, έδωσε εξάλλου τη δυνατότητα στις περισσότερες των ασφαλιστικών εταιρειών να τοποθετηθούν με ανταγωνιστικότερα ασφάλιστρα.
Ο κύκλος αυτός των μειώσεων φαίνεται ότι κάπου εδώ θα κλείσει καθότι η κίνηση στους δρόμους έχει αυξηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό με αποτέλεσμα την αύξηση της συχνότητας των τροχαίων ατυχημάτων.
Είναι βέβαιο ότι μέσα στους επόμενους μήνες ο συντελεστής ζημιών στην αστική ευθύνη αυτοκινήτων θα επανέλθει στα παλαιά υψηλά επίπεδα και θα υποχρεώσει τις εταιρείες σε αυξήσεις ασφαλίστρων.
Σχόλια

Τι ισχύει για τις αναπροσαρμογές της Generali στα ασφάλιστρα Υγείας
Η Interamerican εξαγοράζει το χαρτοφυλάκιο της Gan Direct στην Κύπρο
Πρόταση ΟΚΕ: Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ σε ασφαλισμένα σπίτια
Τι θα ισχύσει για τον «κουμπαρά» των 60.000 ευρώ
17 έως 21 Αυγούστου τι πληρώνουν e-ΕΦΚΑ & ΔΥΠΑ
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Συναγερμός αυτοκινήτου: Τι πρέπει να ξέρω πριν τον εγκαταστήσω;

Απορρίπτονται οι 9 στις 10 ενστάσεις για ανασφάλιστα οχήματα

Γιατί το 2026 θα κάνει τη διαφορά στις ασφαλίσεις οχημάτων;

Ανασφάλιστα οχήματα: Στο μικροσκόπιο της AI οι ενστάσεις

Πόσο χαμηλά μπορεί να… "πέσει" το Επικουρικό Κεφάλαιο

12,5 εκατ. ευρώ σε "ραβασάκια" για οχήματα χωρίς ασφάλιση και τέλη

Ανασφάλιστα οχήματα: Διαρκή ηλεκτρονικό έλεγχο ζητά η ΕΑΕΕ


















